Şimdilik yok. Ancak özel arabada sigara içmenin cezası 153 lira. Hazırlıklı olun. Özel arabada Os..maya da bir ceza gelebilir. Polis, başını arabanın içine sokup, koklarsa yandınız.
Değerli okurlarım; Sigara sevmem ve içmem. İçilmesini de istemem. Ama, içene de karışmam. Kapalı ve ortak mekanlarda içilmesi, daha önce yasaklandı. Bu doğru ancak, özel arabası ile giden ve yolda bir sigara yakan insana ne karışıyorsunuz?
Çok iyi biliyorum ki, bu uygulama sağlık düşüncesiyle değil, tamamen para cezası kesip para toplamak için yapılıyor.
BAŞLANGIÇ İYİ, SONU KÖTÜ!
Yönetiminde dini referans alan bu iktidar, dinimizde haram olmamasına rağmen kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasakladı ve içenler için bir cezaya bağladı.
Sağlık açısından sigaraya getirilen bu yasak, toplumda olumlu karşılandı. Uyuldu ve uygulandı. Sigara tiryakileri, ya açık alanları seçtiler, ya da onlar için sigara içme yerleri yapıldı.
Bu uygulama, çok doğru ve yerindeydi. Evet, sigara dinen haram değildi, ama sağlık için çok zararlıydı. Kanseri tetiklemesinden tutun da, nefes yollarını tahrip ederek, akciğerlere büyük zarar veriyordu.
Bunun zararlarının, tarihte de örneği vardı. Mesela Padişah 4.Murat, aşırı derecede sigara ve içki içiyordu. Durumunun kötüye gittiğini anlayınca, hem kendisi bıraktı, hem de ikisinin birden yurt genelinde içilmesini yasakladı. Uymayanları, şiddetli bir şekilde cezalandırdı.
Ne var ki, geç kalmıştı. Salt bu yüzden, 28 yaşında hayatını kaybetti.
ÖZEL ALANDA SİGARA
Sigaranın tamamen yasaklanması mümkün değil. Ancak, özel alanlara sigara yasağı konması, katiyen doğru değil. Mesela, oturduğu evi insanın özel alanıdır. Burada hiç sigara yasağı getirebilir misiniz?
Aynı şekilde, özel arabası da insanın özel mekanıdır. Burada da sigara yasağı getirmek, doğru değildir. Ancak, getirdiler.
Cumhurbaşkanı’nın ayak üstü bir sözüyle işgüzar Polis Memurları, özel araç kontrolü yapıp, özel aracında sigara içenlere, Kabahatler Kanununa göre 153’er lira para cezası kestiler, kesiyorlar.
Değerli okurlarım; Bu son derece yanlış bir uygulama. Adam, arabası ile yolda giderken bir sigara yakıyor ve hiç kimseye zarar vermeden sigarasını içiyorsa, buna ceza kesmek niye?
Aracının penceresini açıp, pekala havayı temizleyebilir ve sigara dumanı ya da kokusu hissedilmez. Bunun, kendi sağlığına zararı olsa da, etrafına pek zararı olmaz. Hele, aracının içinde yalnız gidiyorsa, sana ne?
İÇKİYE, NEDEN SÖZÜNÜZ GEÇMİYOR?
İçki içmek ise, İslam dinine göre haramdır, yani günahtır. O nedenle, İslam ülkelerinin tamamında ”İçki içmek, alıp satmak yani ticaretini yapmak yasaktır.” Türkiye’de bir İslam ülkesi olduğuna ve iktidarın referansı İslam dini olduğuna göre içkiyi, neden yasaklamıyor?
Kaldı ki, içkinin de sigara gibi insan sağlığına büyük zararları var. Üstelik sigara sarhoş etmemekle beraber, içki sarhoş (başı hoş) ediyor. İçki içenler, kendi sağlıklarından başka, topluma da zarar veriyorlar.
İktidar bunu yapabilir mi? Yani, içkiyi yasaklayabilir mi? Hayır, yapmaz ve yapamaz. Çünkü, içkiden büyük paralar kazanıyor. İçki, bütçeye büyük gelir sağlıyor. Üstüne üstlük, iktidar mensuplarının birçoğu da içkiyi kullanıyor. Hiç bundan vazgeçerler mi?
Değerli okurlarım; Şimdi, esas sadede gelelim. Bir gün gelir de, arabanın içinde os.. maya da ceza gelebilir. Polis kapıyı açıp da, arabanın içini bir koklarsa, yandınız.
|