BİZİ, DEVLET KORUMUYOR, Allah Koruyor!
Televizyonlardaki görüntülü ve sesli haber bültenlerini izleyin. İzleyin de görün nasıl büyük tehlikeler altında yaşadığınızı. Devletin Polis ya da adalet gücünün sizi koruduğunu ya da koruyacağını sanmayın.
Değerli okurlarım; Memleketimizde neler olup bitiyor merakıyla, her gün önce gazeteleri, sonra da yani akşam saatinde de Televizyon haberlerini izliyorum.
Diğerleri de öyle, ama bir SHOW TV var ki, her gün 19.30 da başlayıp 20.30’a kadar süren haberleri içimi karatıyor. Hayata ve geleceğe ait bütün umutlarımı ortadan kaldırıyor.
Bazen, izlemeyi yarıda kesip kapatıyorum, ancak merak dürtüsü galip gelince tekrar açıyorum ve içim kararmaya devam ediyor.
HABERLER, KORUMASIZ OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR.
Adam, insanları dolandırmak için örgüt kurmuş. Silahlı çeteler kurmuş. Yol kesiyorlar, içinde insan bulunan evlere giriyorlar. İnsanları bayıltıp, kandırıp soyuyorlar. Bilgisayar (İnternet) kurnazlıklarıyla, paralarını alıyorlar, Banka hesaplarına girip hesaplarını boşaltıyorlar.
Kandıramadıklarını, zorla ve yollarda sürükleyerek soyuyorlar. Yaşlı insanların, akıl ve beden sağlığının zayıflığından faydalanıp, ellerindekileri alıyorlar.
Küçük çocukları kaçırıyorlar. Tecavüz edip öldürüyorlar. Kimi kaçırdıkları kişilerin iç organlarını alıp, satıyorlar ve o insanları yok ediyorlar.
Banka ve tapu idarelerinin önlerinde pusu kurup, paralarını gasp ediyorlar. Taşınmaz mallarına bile, sahte belgelerle el koyabiliyorlar.
Bunlar, sadece aklıma gelen çok az sayıda yani bir küçük örnekler. Daha niceleri var.
PEKİ, ADALET VAR MI?
İşte, o yok. Emniyet güçleri (Polis) çoğunu kısa sürede yakalıyor. Hemen her yerde kayıtta olan kameralar, Polise yetecek kadar iz ve ipucu veriyor. Polisin suçluyu ya da suçluları yakaladıklarını ve Önce C. Savcılarının, sonra da Hakimlerin önüne çıkardıklarını görüyoruz.
Sonra ne oluyor? İki şeyden biri oluyor. Çok kere, ilk ifadeyi alan Savcı, suçluluğu açık olan kişiyi ya da kişileri serbest bırakıyor. Bazen de, tutuklanması için hakimin karşısına çıkarıyor. Bu kere hakim ifadeyi aldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere (Şimdi, adli kontrol şartıyla denilerek) serbest bırakıyor.
İşte bu durumda mağdurların ve herkesin vicdanı ağlarken, o kahrolası suçlular yeni canlar yakmak için planlarını yapmaya başlıyor.
İnsanın aklına hemen şu soru geliyor. “Acaba mağdur olan kişi, o Hakimin ya da Savcının yakını olsaydı, kararları böyle mi olurdu?” Asla!
ACABA NEDEN SERBEST KALIYORLAR?
Memlekette bütün bu olup bitenleri iyi izleyen ve yorumlayan bir dostumla konuştum. Suçları paçalarından akan bu kişiler neden serbest kalıyorlar, neden tutuklanmıyorlar? dediğimde, kısa konuştu. ”Cezaevleri doldu, kalacak yer yok. Hakim ve Savcıların mümkün olduğu kadar az tutuklama kararı vermeleri isteniyor.” dedi, ama acaba doğru mu? Doğru ise, bu emri acaba kim veriyor?
Siz şimdi, bunun üzerinde biraz fikir jimnastiği yapın bakalım. Sizler fikir jimnastiği yaparken ben, bundan böyle devletin korumasına değil, tamamen Allah’ın korumasına güveniyorum!