Bayrak Şairi "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, Şehidimin son örtüsü, Işık ışık dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. "Diyen ve bayrak şairi Nihat Arif ASYA İstanbul ili Çatalca ilçesi İnceğiz Köyünde 7 Şubat 1904 Tarihinde dünyaya gelmiştir. Nihat Arif ASYA, önce öğretmen, sonra şair ve siyasetçidir. Milliyetçi muhafazakar şairdir. İstanbul’da yüksek öğretmen okulunu bitiren ve sırasıyla Adana, Malatya, Edirne, Tarsus, Ankara ve Kıbrıs liselerinde edebiyat öğretmenliği yapmış.
Nihat Arif ASYA Kastamonu'da öğrencilik yıllarında Açıkgöz ve Gençlik adlı mecmualarda ilk şiirlerini yayınlar. Bu ilk şiirlerindeki dil sade ve akıcıdır, bazen serbest vezin kullanmıştır.
Şairimiz ilk şiir kitabı olan "Heykel traş" isimli kitabı 1924 yılında yayınlanır. Adana'da kaldığı yıllar boyunca, gazete ve dergilerde yayınlanan ve iktidarı eleştiren siyasi yazıları dolaysıyla çeşitli
soruşturmalar geçirmiş ve 1948 yılında Edirne’ye sürülmüş.
Nihat Arif ASYA milli ve manevi değerlerimizi dile getiren şiirler yazmış olup, şiirlerinde temiz, duru ve yaşayan bir Türkçe kullanmıştır. Şairimiz milli değerlerine, milli kültürüne, vatanına, bayrağına derin bir sevgiyle bağlıdır ve bu sadakatlık tüm eserlerinde görülür hissedilir. Fikrin ağır bastığı şiirlerinde
milliyetçilik konusu çok geniş bir yer tutar, renkli ve değişik biçimli şiirler yazmıştır. Tarihimizin sayfalarını da şiirleştiren şairdir. Bayrak ve vatan, onun mısralarında en usta anlatıcı olmuştur. Şiirlerinde işlemiş olduğu başlıca temalar kahramanlık ve tarih duygusu, din, aşk, tabiat ve memleket güzellikleridir. Şiirleri rahat ve özentisiz sade bir üslubu vardır.
Nihat Arif ASYA şair olmanın yanında bir dönem 1950'de yapılan seçimlerde Demokrat Partiden aday olmuş ve Adana milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmuş. Milletvekilliği sona erdiğinde tekrar aday olmamış ve yeniden öğretmenlik mesleğine geri dönmüş olup 1962'de emekli olmuştur.
|