301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Eylül 2024 - Perşembe 18:02 Bu haber 81 kez okundu
 
ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak proje ve uygulamaları içerisinde barındıran İl Geneli Ulaşım Ana Planı ile Tekirdağ ulaşımında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
TEKİRDAĞ Haberi


Kent içi ulaşımla ilgili sorunların tespiti ve bu sorunlara bir sistem bütünlüğü içerisinde çözümler geliştirilmesi, bütünleşmiş bir ulaşım sisteminin hayata geçirilmesi ve kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin insanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilecek şekilde planlanması amacıyla İl Geneli Ulaşım Ana Planı Planı oluşturma çalışmalarına hız verdi.

ULAŞIM ANA PLANI İLE KENT ULAŞIMININ RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

Tekirdağ Ulaşım Ana Planı (TUAP) çalışmaları; kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaç/talepleri ve gelecekteki olası ulaşım ihtiyaç/talep tahminleri ile kent ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile ulaşımın türlere dağılımını, kara, deniz ve hava ulaşımı ve bu ulaşım türlerinin birbirleriyle entegrasyonunu, bu türlere ait transfer noktalarını, depolama ve aktarma merkezlerini, ticari yük koridorlarını ve toplu taşıma güzergâhları ile otopark, bisiklet ve yaya yolları, erişilebilirlik ve trafik konularında gereken ayrıntıları belirleyen, toplu taşımaya ağırlık veren ve öncelikli kılan, kısa ve uzun dönemde ulaşım türlerine ait sorunlara çözüm önerilerini kapsıyor.

ULAŞIM ÇALIŞTAYI İLE PAYDAŞLARLA BİR ARAYA GELİNDİ

Düzenlenen “Sürdürülebilir Ulaşım Çalıştayı” ile ticari taşımacılık yapan tüm paydaşlar bir araya getirilerek kalıcı çözümler için somut adımlar atıldı. İl genelinde ticari plakaları ile toplu taşıma hizmeti veren otobüs, minibüs, taksi, servis taşımacıları ile ilgili kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelinerek Tekirdağ ulaşımında gelecek vizyonu masaya yatırıldı. Uzmanların bilgilerinden faydalanılarak ulaşımda mevcut durum görüşüldü, iyileştirme önerileri ve çözüm yolları konularında fikir alışverişinde bulunuldu. 4 oturumdan oluşan programda ticari taşımacılık masaya yatırılarak enine boyuna tartışıldı.

KIRSAL ULAŞIM GÜÇLENDİRİLDİ

Kırsal mahallelerden kent merkezine ulaşımı daha kolay ve daha konforlu hale getirmek için büyük bir adım atıldı. Şu ana kadar 33 hatla birlikte toplam 1.814 sefer düzenleyerek hem kırsal hem de şehir merkezindeki vatandaşlarımıza kolay, ulaşılabilir, sürdürülebilir ve rahat ulaşım hizmeti verildi. Yılsonuna dek 1.452 sefer daha düzenlenmesi planlanıyor. Bu sayede, semt pazarlarına ve sağlık kuruluşlarına ulaşımı kolaylaştırarak herkesin hayatının pratik hale getirilmesi hedefleniyor.

TEKKART ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Halkımızın isteği doğrultusunda Tekirdağ şehiriçi ulaşımında kullanılan TEKKART satın alma ücretinde yapılan indirimle kart bedeli 60 TL’den 50 TL’ye kart yenileme (vize) ücreti de 50 TL’den 40 TL’ye indirildi. Bu indirimle yıllık olarak vatandaşlarımızın bütçesine yaklaşık 1 milyon 600 bin TL katkıda bulunulmuş oldu.

Öte yandan online vizeleme uygulaması ile vatandaşlara ulaşım kartlarının yenilenmesi için önemli bir kolaylık sağlandı. Online kart vizeleme sistemi ile vatandaşlarımız kart merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan TEKİRDAĞKART mobil uygulaması üzerinden online (uzaktan) vizeleme yapabiliyorlar.

ÜCRETSİZ ULAŞIMLAR

Resmi ve dini bayramlarda, LGS ve YKS’nin yapıldığı günlerde vatandaşlara ve öğrencilere ücretsiz ulaşım imkânı sağlandı.

YAŞLI VE ENGELLİLERE ÖZEL HİZMET ARACI

Kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak durumda olan vatandaşların ulaşım ihtiyaçları donanımlı araçlarla giderildi.

ULAŞIM PROJELERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Onayda olan Ulaşım Master Planı ile uyumlu olarak, ulaşım projeleri hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilecek. Yeni yol projeleri ile yeni karayolu koridoru oluşturulacak. Bu kapsamda başta Çorlu Kuzey Yolu Projesi ve Uçmakdere-Mürefte-Şarköy yolu olmak üzere 30 km yolun inşası en kısa sürede tamamlanacak.

RAYLI SİSTEM

49 km Raylı Sistem (4 Ana Hat), 144 km Bisiklet Yolu, 750 hektar Yaya Öncelikli Alan, 100 Hemzemin Kavşak Projesi, 7 Katlı Kavşak, 30 km Karayolu Koridoru/Yeni Yol, 50 km Kent merkezi içinde yolun trafik sirkülasyonu çalışmaları Ulaşım Ana Planı çerçevesinde en kısa zamanda hayata geçirilecek projeler arasında yer alıyor. Ayrıca il genelindeki tüm sinyalize kavşaklar adaptif hale getirilerek, trafik kontrol merkezine entegre edilecek.

KAPAKLI-ÇERKEZKÖY BÖLGE OTOGARI

Kapaklı ve Çerkezköy halkına hizmet edecek, şehir içi trafiğine yük getirmeyen, erişilmesi kolay, modern ve konforlu bir otogar yapımı için imar plan çalışmalarına başlandı. Ayrıca Saray İlçe Otogarı için fizibilite çalışmaları da tamamlandı.

TOPLU TAŞIMADA AKILLI KENT SİSTEMLERİ

Tekirdağlıların toplu taşıma hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri ve sürdürülebilir, rahat, güvenli ve konforlu bir hizmet için, kent akıllı şehircilik sistemleri ile donatılacak. Güneş enerjisiyle çalışan akıllı duraklar bu sistemin bir parçası olarak Hayata geçirilecek.

CANDAN BAŞKAN: “ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ BİR TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ'ın gelecekteki ulaşım planlamasını ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaçları ile geleceğe yönelik ulaşım taleplerini göz önünde bulundurarak çok kapsamlı bir ulaşım stratejisi ortaya koymayı hedefliyoruz. Ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de yaşanan gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerimiz hazır. Hemzemin kavşak projelerinden karayolu koridorlarına, raylı sistemden bölge otogarlarına, yay öncelikli yollardan bisiklet yollarına, toplu taşımada akıllı kent sistemlerine kadar onayda olan Ulaşım Master Planı ile uyumlu olarak, tüm ulaşım projelerimizi hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz. Güçlü bir Tekirdağ hedefiyle yola çıkmıştık. Şimdi diyorum ki, güçlü bir Tekirdağ, ancak güçlü bir ulaşım ağıyla mümkün olabilir. Günümüzde insani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde toplu taşıma ve ulaşım sistemleri çok önemli bir yer kaplıyor. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Tekirdağ’ımızın, Türkiye’mizin refahını ve gelişmişliğini güçlü bir toplu ulaşım ağıyla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ULAŞIM, AĞLARIYLA, GÜÇLÜ, TEKİRDAĞ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.09.2024
Bugün
19 - 25
Cumartesi
19 - 26
Pazar
21 - 26
Tekirdağ

Güncelleme: 27.09.2024
İmsak
05:31
Sabah
06:56
Öğle
13:06
İkindi
16:26
Akşam
19:06
Yatsı
20:26
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
18
20
0
0
6
6
2
Fenerbahçe
13
14
1
1
4
6
3
Beşiktaş
13
11
0
1
4
5
4
Samsunspor
12
7
2
0
4
6
5
Başakşehir
10
11
1
1
3
5
6
Eyüpspor
9
9
1
3
2
6
7
Göztepe
9
8
0
3
2
5
8
Antalyaspor
8
9
2
2
2
6
9
Konyaspor
8
6
2
2
2
6
10
Sivasspor
8
5
2
2
2
6
11
Kasımpasa
6
6
2
3
1
6
12
Alanyaspor
6
6
2
3
1
6
13
Bodrumspor
6
5
4
0
2
6
14
Trabzonspor
5
3
0
5
0
5
15
Gaziantep FK
4
4
3
1
1
5
16
Rizespor
4
3
4
1
1
6
17
Kayserispor
3
5
2
3
0
5
18
Hatayspor
2
4
4
2
0
6
19
A.Demirspor
1
5
5
1
0
6
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı