301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Nisan 2022 - Çarşamba 10:39 Bu haber 351 kez okundu
 
TKP Haftalık Bülteni
TKP Haftalık Bülteni
ULUSAL HABERLER Haberi


Türkiye Komünist Partisi geçtiğimiz haftaya NATO karşıtı eylemlerle başladı. NATO’nun kuruluşunun 73. yılında Türkiye Komünist Gençliği Ankara’da eylem düzenlerken, Adana’da ortak çağrıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. 

İzmir'de ulaşım ve suya gelen zam, İstanbul'da ise ulaşım zammı tartışmalarının ardından Türkiye Komünist Partisi İstanbul ve İzmir İl Örgütü açıklamalarda bulundu. İstanbul’da ulaşıma gelen yüzde 40’lık zammın ardından İstanbul İl Örgütü'nün çağrısıyla Söğütlüçeşme ve Mecidiyeköy’de ulaşım zamları protesto edildi. 

Ülkedeki eylemlerin yanı sıra, Yunanistan'da işçilerin genel greve çıkmasının ardından Selanik'te emekçilerin eylemine polisin sert saldırısı ve Yunanistan Komünist Partisi yöneticilerinin gözaltına alınması sonrası TKP Merkez Komite tarafından dayanışma açıklaması yayınladı. 

Diğer yandan TKP'nin halkın temsilcilerini seçtiği toplantılar da tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü İzmir Menderes’te yapılan buluşmada eşitlik ve özgürlük için halkın adayları seçildi. Türkiye'nin dört bir yanında açılan semt, işçi ve köy evlerine hafta sonu Hatay İskenderun'un Gürsel Mahallesi'nde bir yenisi eklendi.

Halkın temsilcilerini seçtikleri toplantılar devam ediyor

Türkiye Komünist Partisi yaklaşmakta olan parlamento seçimlerinde milletvekili aday adaylarını tüm Türkiye’ye yayılmış olan örgütlerinde belirlemeye devam ediyor. TKP'nin eşitlik ve özgürlük için halkın temsilcilerini belirlediği toplantılardan biri 10 Nisan Pazar günü İzmir Menderes'te yapıldı.

Toplantıda konuşan TKP PMK üyesi Gizem Batı Ayaz konuşmasında sesi kısılan ülkenin gerçek sahibi olan emekçilerin bu toplantılarda bir adım öne çıktıklarını dile getirdi. "Erdoğan gitsin ama özelleştirmelerle yağmalanan halkın tüm kaynaklarının sermayeye geçtiği bu düzen el değiştirsin ama Erdoğansız AKP düzeni devam etsin istiyorlar" diyen Ayaz emekçileri eşitlik ve özgürlük için mücadeleye ve TKP gönüllüsü olmaya çağırdı. 

Ayaz’ın ardından halkın temsilcileri kürsüye çıkarak neden TKP’den aday olduklarını anlattılar. Coşkulu etkinlik katılımcıların TKP gönüllüsü olmak için form doldurmasıyla sona erdi.

İskenderun Gürsel Mahallesi'nde semt evi açılışı yapıldı

Türkiye Komünist Partisi 2018 yılı Eylül ayında “Emekçilere…” başlığı ile gerçekleştirdiği konferansta işçi sınıfı ile bağlarının güçlendirilmesi, iş yerlerinde ve emekçi mahallelerindeki yaygınlığının artırılması ve daha köklü ilişkiler geliştirilmesi yönünde önemli kararlar almıştı. TKP’nin konferansında alınan bu kararlardan biri de emekçi mahallelerinde parti lokalleri açılmasıydı.

Bu karar doğrultusunda yerelliklerde semt, işçi ve köy evleri açan TKP, 10 Nisan Pazar günü İskenderun'da açılışı yapılan Gürsel Semt Evi ile semt evlerine bir yenisini ekledi. Gürsel Semt Evi'nin açılışına mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Semt Evi'nin açılışıyla aynı gün İskenderun Kadın Dayanışma Komitesi de yola koyuldu. Gürsel Semt Evi ile TKP'nin semt, işçi ve köy evlerinin sayısı Türkiye genelinde 81'e ulaşmış oldu.

Türkiye Komünist Gençliği'nden Ankara’da NATO’ya karşı eylem

Türkiye Komünist Gençliği, NATO’nun 73. kuruluş yıldönümünde Ankara’da bir eylem gerçekleştirdi. ABD Büyükelçiliği karşısında gerçekleşen eylem alkışlı protestoyla başladı ve sloganlarla devam etti.

Eylemde TKG adına yapılan basın açıklamasında, NATO'nun 73 yıl önce komünizme ve Sovyetler Birliği'ne karşı kurulduğuna, ABD emperyalizminin ve uluslararası tekellerin çıkarları için emekçilere karşı sayısız katliam yapmış bir terör örgütü olduğuna değinildi. NATO'nun ülkemizdeki üsleriyle emekçi halklara karşı bir nükleer tehdit ve Ukrayna'daki savaşın kışkırtıcısı olduğuna vurgu yapıldı ve NATO üyesi ülkelerin artan askeri harcamalarına dikkat çekilirken, ülkemizdeki tüm ABD ve NATO üslerinin kapatılması, yabancı asker ve danışmanların sınır dışı edilmesi,  İncirlik üssünde bulunan nükleer silahlar el konulması ve kullanılmaz hale getirilmesi, Türkiye'nin bir terör örgütü olan NATO'dan çıkması ve yurt dışında görev yapan tüm TSK personelinin geri çağrılması talepleri etrafında mücadele çağrısı yaptı.

Türkiye NATO'dan derhal çıkmalıdır

NATO'nun kuruluşunun 73. yıldönümünde Adana'da bir protesto gösterisi düzenlendi.

EMEP, Halkevleri, HDP, SOL Parti, TÖP, TİP ve TKP'nin ortak çağrısıyla bir araya gelen Adanalılar, Heykelli Park'ta bir basın açıklaması gerçekleştirerek Türkiye'nin NATO'dan bir an evvel çıkması ve üslerin kapatılması talebini dile getirdiler.

"Savaş örgütü NATO'dan çıkılmalıdır!" başlığını taşıyan basın açıklamada “Türkiye NATO’dan derhal çıkmalıdır. İncirlik Üssü kapatılmalıdır. Kahrolsun NATO, Kahrolsun emperyalizm." sözlerine yer verildi. Basın açıklaması "Emperyalistler, İşbirlikçiler, 6. Filo'yu unutmayın", "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" sloganlarıyla sona erdi.

Temel hakları satmaya son verin

İzmir'de ulaşım ve suya gelen zam, İstanbul'da ise ulaşım zammı tartışmalarının ardından Türkiye Komünist Partisi İstanbul ve İzmir İl Örgütü açıklamalarda bulundu.

İzmir İl Örgütü yaptığı açıklamada, “Talebimiz açıktır: Tüm vatandaşların temel ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmalıdır. Bu imkânsız değildir. Patronların cebini doldurmadığı, emekçilerin iktidarda olduğu bir düzende; Sosyalist Türkiye’de tüm bunlar mümkündür. İnsanca bir düzen için, şimdi örgütlenme ve mücadele etme zamanıdır!” sözlerine yer verildi.

İstanbul Örgütü’nün yaptığı açıklamada ise “İstanbul halkı, temel bir hak olan ulaşıma zam yapılmasını kabul edemez. Ulaşıma ücretsiz sahip olmak savunulmalıdır. İstanbul halkının aklı kriz bahaneleriyle AKP tarafından yeterince sınanmaktadır, yenileri reddedilmelidir. İstanbul halkı kötünün iyisinin yanında durmak zorunda değildir, doğru ve gerçek olan insanlığın iyi şeylere layık olduğudur. Ve insanca bir yaşam kuracak olan Türkiye Komünist Partisi buradadır!” denildi. 

İstanbul’da Ulaşım zammı eylemi

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü 6 Nisan Çarşamba günü ulaşıma yapılan yüzde 40 oranında zammı protesto etti. Söğütlüçeşme ve Mecidiyeköy'de TKP'nin çağrısıyla toplanan halk "Ulaşım zamlarını reddediyoruz" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Astronomik kiralar, doğalgaz ve elektrik faturaları derken yaşam İstanbul halkı cehenneme dönmüş durumda. Şimdi de yaptıkları astronomik ulaşım zammına ses çıkarmamamızı istiyorlar. Neymiş, mazot giderleri çok artmış, maliyetler karşılanamaz hale gelmiş, zam olmazsa belediye batarmış... En temel haklarımızı kâr kapısı haline getirdikleri için, belediyeleri kamu hizmeti sunan kurumlar olarak değil birer şirket gibi yönettikleri için gözlerini ilk önce halkın cebine dikiyorlar. Oysa emekçiler açlık sınırına mahkûm edilirken, türlü devlet destekleriyle, vergi aflarıyla, sınırsız sömürüyle patronlar kârlarını artırmayı sürdürüyor. Tablo ortada, bu düzen devam ettiği sürece halkın insanca bir yaşama ulaması imkânsız. Komünistler ulaşım da dahil olmak üzere barınma, ısınma, aydınlanma, sağlık ve eğitim gibi temel gereksinimlerin ücretsiz olması gerektiğini savunuyor. Bu imkânsız değil, ülkemiz zengin... Kaynak mı arıyorlar; şirketlerin, holdinglerin birbiri ardına açıkladıkları astronomik kârlara baksınlar. İşte bu nedenle ulaşım zamlarını reddediyoruz."

Zeytinlikleri yok edecek düzenlemenin iptali için dava

Türkiye Komünist Partisi, 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren ve zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasına ve talanına izin veren yönetmeliğin iptali için 7 Nisan tarihinde dava açtı.

Yönetmeliği çıkartan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na karşı açılan davada, ilgili yönetmeliğin Anayasa'ya, kanunlara ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu belirtildi. Zeytinlik alanların ekolojik sistemdeki yeri ve önemi vurgulanarak, kamusal hizmetin kaynağının sermayenin ihtiyaçları değil toplumun genelinin gereksinimleri olduğuna işaret edildi.

Yapılan başvuruda, TKP'nin Parti Programı'nın 17.a maddesinin "Çevre ve kültür değerleri, ticari birer meta olmaktan kurtarılarak devlet tarafından korunur ve tüm toplumun kullanımına açılır" hükmüne yapılan vurgu ile TKP'nin, doğanın sömürüsüne ve talanına izin veren söz konusu yönetmeliğin iptalinde söz hakkı olduğuna işaret edildi.

Göçmen düşmanlığına karşı dayanışmaya

Konya’da 24 Mart tarihinde Suriyeli bir ailenin 9 yaşındaki küçük çocuğu ve annesi komşuları tarafından saldırıya uğradı. Suriyeli, 9 yaşındaki bir çocuk, yemeklerinden artanları sokak kedilerine vermek istemiş apartmandaki diğer bir aile de apartmanı kirlettiklerini öne sürüp küçük çocuğa ve anneye saldırmış, kolunu kırmıştı. 

Olayın ardından TKP Konya İl Örgütü bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, “Türkiye Komünist Partisi zamanında AKP’nin Suriye’deki savaş politikalarıyla nasıl mücadele ettiyse, şimdi de patronların her türlü yalanıyla, ürettiği ırkçılıkla, işçi sınıfımızı bölen mülteci düşmanlığıyla öyle mücadele edecek. TKP Konya İl Örgütü olarak bu sorumluluğun farkındayız. Bu ülkenin alın teriyle çalışan her yurttaşı insanca bir yaşama kavuşuncaya kadar bizler de rahat yüzü görmeyeceğiz. Emekçiler yan yana gelecek, örgütlenecek, haklarını omuz omuza arayacaklar. Mahallesinde komşusunun elektriğini kestirmeyecek, faturalara karşı beraber direnecek, hayat pahalılığına karşı dayanışacak. Türkiye Komünist Partisi Konya İl Örgütü olarak, ülkemizde yaşayan tüm emekçileri bu mücadelenin parçası olmaya davet ediyoruz.” denildi.

Yunanistanlı emekçiler ve YKP ile dayanışmaya

Selanik'te emekçilerin düzenlediği kitlesel eyleme polisin sert saldırısı ve Yunanistan Komünist Partisi yöneticilerinin gözaltına alınması sonrası TKP'den dayanışma açıklaması geldi.

Türkiye Komünist Partisi, geçtiğimiz günlerde genel greve giden ve ülkenin birçok kentinde kitlesel eylemler gerçekleştiren Yunanistanlı emekçilere ve Yunanistan Komünist Partisi'ne yönelik polis saldırılarına tepki gösterdi.

İki YKP Merkez Komite üyesinin gözaltına alındığı bir Merkez Komite üyesinin de ağır derecede yaralandığı saldırının ardından TKP, Yunanistan'daki emekçi halk hareketi ve Yunanistan Komünist Partisi ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Türkiye Komünist Partisi

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TKP, Haftalık, Bülteni,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 13.05.2024
Bugün
9 - 15
Salı
10 - 16
Çarşamba
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 13.05.2024
İmsak
4 Zilkade 1445
Sabah
04:03
Öğle
05:48
İkindi
13:11
Akşam
17:06
Yatsı
20:25
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
90
89
1
6
28
35
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
40
12
12
11
35
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
37
34
14
13
8
35
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
33
40
18
9
8
35
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı