301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Şubat 2020 - Pazartesi 12:27 Bu haber 569 kez okundu
 
SARAY SAADET KUDÜS İÇİN YENiKAPIDAYDI
SARAY SAADET KUDÜS İÇİN YENiKAPIDAYDI
SARAY Haberi


Saadet Partisinin İstanbul Yenikapı miting alanında 60 STK'nın da desteklediği "Büyük Kudüs Mitingine" Saray'dan da katılım sağlandı.

 Bugün biz o meydanda olmazsak, yarın sıra bize gelir diyen Saadet Partisi Saray ilçe Başkanı Hasan Mısırlı beyanına devamla şunları söyledi.

"Sarayımızdan büyük. Bir aşka ve heyecanla Yenikapıya koştuk. Filisti'nden gelen misafirlerin de Kürsüye çıktığı mitinge 60 STK da destek verdi. Mitinge başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Errdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderleri davet edildi. Davete icabet eden siyasiler , CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hüdapar Genel Başkanı İshak Sağlam, İstanbul BB Başkanı Ekrem Imamoğlu kürsüden selamlama konuşması yaptı.

İslam ümmetinin ve Kudüs sevdalılarının kalbi dün İstanbul’da attı.… Saadet Partisi’nin siyasi tartışmaları bırakıp Kudüs’ün özgürlüğünde birleşelim” mesajına karşılık veren yüz binlerce Kudüs sevdalısı, Türkiye’nin dört bir yanından Yenikapı’ya akın etti. 60 sivil toplum kuruluşu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı Büyük Kudüs Mitingi’nde terör devleti İsrail ve hamisi ABD telin edildi, sözde yüzyılın anlaşmasının hükümsüz olduğu haykırıldı.

 

AMERİKA’NIN PLANI HÜKÜMSÜZDÜR

 İstanbul Yenikapı Meydanı, havanın soğukluğuna aldırmayan, kalbini Kudüs sevdası ile ısıtan yüz binlerce vatandaşın kalabalığı ile doldu, taştı… Saadet Partisi’nin çağrısına kulak veren birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleştirilen Büyük Kudüs Mitingi’nde, büyük şeytan Amerika’nın sözde barış planı olan Yüzyılın Anlaşması’nın hükümsüz olduğu haykırıldı, ABD ve işgalci İsrail’e gözdağı verildi… Filistinli mücahitlere “Yanınızdayız” mesajı gönderilen mitingde İslam dünyasına “Ümmet bilinciyle birleşelim, zalimlerin üzerine yürüyelim” çağrısı yapıldı.

YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL YÜZYILIN ZORBALIĞI YÜZYILIN PAÇAVRASI

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, konuşmasına, “Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin için buradayız. Sadece Kudüs mü? Sadece Filistin mi? Elbette hayır. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizme karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz” sözleriyle başladı.

YERYÜZÜNÜN BÜTÜN MAZLUMLARI İÇİN BURADAYIZ

Filistin ve Kudüs’ün Müslümanlar için önemini anlatan Karamollaoğlu; “Ey zalimler, ey Siyonistler, ey ırkçı emperyalistler! Filistin ezelden ebede bir İslam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var. Bu meydanda, Selahaddin Eyyübi’lerin, Sultan Fatih’lerin yolundan gidenler var. Bu meydanda ‘Hayat iman ve cihattır’ diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var” diye konuştu.

KAOSA VE SAVAŞA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Trump ve Netanyahu tarafından Filistin’e ve İslam dünyasına dayatılan plan, Filistin’i Siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil, kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah’ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız” dedi.

Türkiye, Filistin, Mescid-i Aksa ve Kudüs davası için Saadet Partisi öncülüğünde düzenlenen ve 60 STK’nın destek verdiği ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde buluştu. Ümmetin kalbinin Yenikapı Meydanı’nda on binlere ve ekranları başındaki milyonlara seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasına, “Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin için buradayız. Sadece Kudüs mü? Sadece Filistin mi? Elbette hayır. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizme ve Siyonizm’e karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz” sözleriyle başladı.

“BU YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL, YÜZYILIN ZORBALIĞI, YÜZYILIN PAÇAVRASIDIR”

Filistin ve Kudüs’ün Müslümanlar için önemini anlatan Karamollaoğlu; “Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; ey zalimler, ey Siyonistler, ey ırkçı emperyalistler! Filistin ezelden ebede bir İslam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var. Bu meydanda, Selahaddin Eyyübi’lerin, Sultan Fatih’lerin yolundan gidenler var. Bu meydanda ‘Hayat iman ve cihattır’ diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var. Trump ve Netanyahu tarafından Filistin’e ve İslam dünyasına dayatılan plan, Filistin’i Siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil, kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah’ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür.” diye konuştu.

“BU SÖZDE PLANA GÖRE KUDÜS BÜTÜNÜYLE İSRAİL’E BIRAKILIYOR”

Sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’nın kabul etmediklerini belirten Karamollaoğlu, “Peki, ne varmış bu anlaşmada? Sözde iki ayrı devlet kuruluyormuş; biri İsrail, diğeri Filistin. Peki, Filistin dedikleri nasıl bir devlet olacakmış? Bu devletin ordusu olmayacak, askeri olmayacak. Yani kendisine ait sınırları, belli toprağı olmayacak. Hava ve kara sınırları olmayacak, sınır kapıları olmayacak. Hatta başkenti olmayacak. Çünkü bu sözde plana göre Kudüs bütünüyle İsrail’e bırakılıyor. Filistin’in başkenti dedikleri yer, Doğu Kudüs diye söylenen birkaç mahalleden ibaret. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekânlar İsrail’in kontrolünde olacak. Bir de bu sözde anlaşmanın içinde 50 milyar dolarlık rüşvet koymuşlar. Şayet Filistin bu şartları kabul ederse 50 milyar dolar yardım yapacaklarmış. Ne diyordu Erbakan Hocamız; ‘Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan... Sizi gidi Siyonizm’in uşakları sizi.’ Bizim, 50 milyar değil, 150 milyar değil, dünyanın bütün hazinelerini toplayıp önümüze serseniz satılık tek bir karış toprağımız yoktur. Cennetmekân Abdülhamid Han’ın dediği gibi; kanla alınan topraklar para ile satılamaz” ifadelerini kullandı.

“5 AŞAMALI SİYONİST PLAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Geçmişi bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan da geleceği inşa edemez. Maalesef Filistin 100 yılı aşkın süredir devam eden bir planın hedefidir. Bu planın adı Büyük İsrail Projesi’dir” diyen Karamollaoğlu, “5 aşamalı bir plan ile karşı karşıyayız. İlk olarak Siyonist Kongresi ile 1897 yılında ilk adımı attılar. Filistin’de bir Yahudi devletinin fikri temelini oluşturdular. İkinci adım Balfour Deklarasyonu’ydu. Bu deklarasyon ile İsrail Devleti fikri, siyasi zemine taşındı. Üçüncü adım 1948 yılında sözde İsrail devletinin kuruluşunu, BM vasıtasıyla uydurma gerekçelerle gerçekleştirdiler. Dördüncü aşamada ise Sovyetlerin 1991’de dağılması ile BOP adı altında bölgenin yeniden tanziminin haritaları çizilerek somut adımlar atma safhasına girdiler. Trump’ın öncülük ettiği plan ile Filistin’in üzerine son çiviyi çakmaya çalışıyorlar. Peki, 5’inci aşama ne? Söyleyeyim. Vaat edilmiş topraklar var! Nil ile Fırat’ın arası var. Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, GAP var, Çukurova var. Türkiye var, Türkiye! Açık söylüyorum: Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız.” açıklamasında bulundu.

“EĞER BUGÜN KUDÜS’E SAHİP ÇIKAMAZSAK YARIN İSTANBUL’U GÜNDEME GETİRECEKLER”

Müslümanlara sorumluluklarını hatırlatan Karamollaoğlu, “Gece gündüz ağlamanın Müslümanlara hiçbir faydası yok. Bugün sormamız gereken asıl soru şudur, ırkçı emperyalizm adım adım hedefine yürürken biz ne yapıyoruz? Yüzyıllık planlar bir bir devreye sokulurken biz ne yapıyoruz? Bağdat, Şam, Kudüs birer birer yağmalanırken biz ne yapıyoruz? Bu zulüm dünyasını yıkıp yerine adil bir dünya için mi çalışıyoruz, yoksa ırkçı emperyalizmin oyunlarına figüranlık yapıp birbirimizi mi boğazlıyoruz! Birleşeceğimize bölünüyor, birbirimizle mi uğraşıyor? Kardeşliğimizi pekiştireceğimize ırkçılık ve mezhepçilikle kavgaya mı tutuşuyoruz?” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK İSRAİL PROJESİNE KARŞI BÜYÜK İSLAM BİRLİĞİ PROJESİ”

Karamollaoğlu, “Hasmın yaptıklarından şikâyet etmek acizlerin işidir. Kendi coğrafyasında kendi planlarını yapamayanlar, başkalarının yaptığı planların figüranı olmak zorunda kalırlar. İslam dünyası olarak bizim problemimiz, ırkçı emperyalizmin gücü değil, bizim içinde bulunduğumuz acziyettir. Bugün bizim problemimiz; Filistin işgal edilirken, eli kolu bağlı bekleyenlerdir! Kudüs’e el konurken, hâlâ ırkçılık, mezhepçilik yapanlardır! Mescid-i Aksa’da Müslümanların onuru çiğnenirken hâlâ kavmiyetçilik yapanlardır! Günde 40 defa Allahuekber deyip sonra Trump’a teslim olanlardır. Bir kez daha söylüyorum; Büyük İsrail Projesi’ne karşı, Büyük İslam Birliği Projesi’ni hayata geçirmediğimiz sürece daha çok ağlarız! Filistin, öncülüğünü Siyonizm’in yaptığı, küresel bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Bu küresel kuşatmaya ancak küresel bir direnişle, küresel bir intifada ile karşılık verebiliriz. İhtilaflarımızı, farklılıklarımızı kaşıyarak değil, ittifaklarımızı güçlendirerek, bu gidişi engelleyebiliriz. Bu yüzden zaman süslü laflar söyleme zamanı değildir. Filistin’in kurtuluşunu gerçekten istiyorsak, süslü laflara değil, güçlü icraatlara ihtiyacımız var. Çünkü hep söylediğimiz gibi, ırkçı emperyalizm laftan değil, ancak ve ancak güçten anlar” diye konuştu.

“İSLAM ÜLKELERİ LİDERLERİNDEN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ”

Karamollaoğlu, “İslam İşbirliği Teşkilatı 51 yıl önce Mescid-i Aksa’yı korumak için kurulmuştu. Şu anda da Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı. Milletimiz bugün bu meydanda Filistin konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Şimdi görev siyasi iradededir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Cılız açıklamalar, sözde kınamalar İsrail’i daha fazla cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor. İslam ülkeleri liderleri, ümmetin iradesine cevap verecek somut adımları atmalıdır” dedi.

FİLİSTİN İÇİN KISA VE UZUN VADEDE YAPILMASI GEREKENLER

“Filistin için yapılması gerekenler bellidir” diyen Karamollaoğlu, Filistin mücadelesine yönelik çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

Kısa vadede yapılması gerekenler:

- Derhal İslam ülkeleri İsrail ile olan her türlü diplomatik ilişkilerini kesmelidir.

- Ciddi ekonomik, diplomatik ve siyasi yaptırımlar devreye sokulmalıdır.

- D-8’ler başta olmak üzere içinde yer aldığımız bütün ulusal ve bölgesel kuruluşlar harekete geçirilmelidir.

- Hukuka ve evrensel değerlere inanan bütün küresel kuruluşların bu zorbalığa karşı tek yürek halinde hareket etmesi sağlanmalıdır.

- Güney Amerika’dan Asya’ya, Filistin’e küresel bir destek platformu oluşturulmalıdır.

- İslam ülkelerinin hava ve kara sahaları İsrail ile ilgili her türlü askeri uçuşa ve tatbikata kapatılmalıdır.

- İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir “Filistin Barış Gücü” oluşturulmalıdır.

- Bu askeri güç, caydırıcı bir askeri teçhizat ile donatılmalıdır.

- Bu barış gücü, Filistinlilerin can ve mal güvenliğini korumak için Gazze’ye konuşlandırılmalıdır.

Uzun vadede yapılması gerekenler:

- İslam ülkeleri olarak birbirimizle uğraşmayı bırakmalıyız.

- Sahip olduğumuz imkânları birbirimizi yok etmek için değil, birbirimizi desteklemek için kullanmalıyız.

- Coğrafyamız üzerinde oynanan sömürgeleştirme politikalarına ve entrikalara karşı ortak stratejiler üretmeliyiz.

- Katma değer üreten savunma sanayiine ve teknolojiye ayak uydurmalıyız.

- Ekonomik ve teknolojik kalkınma, her İslâm ülkesinin en öncelikli meselesi olmalıdır.

- Ekonomik, teknolojik, siyasi ve askeri alanlarda ortak ve güçlü müesseseler oluşturmalıyız.

- Aramızdaki ticareti güçlendirmeli, bu ticareti kendi para birimlerimiz üzerinde gerçekleştirmeliyiz.

- “İslam Ülkeleri Savunma İşbirliği Teşkilatı”nı mutlaka kurmalıyız.

- Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanmalıyız.

- Yeraltı ve yer üstü zenginliklerimizi, ailelerin, hanedanların, sultanların, sarayların, bazı çevrelerin değil, ülkelerimizin sanayileşmesi, kalkınması ve zenginleşmesi için harcamalıyız.

“BAŞKENTİ KUDÜS OLAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN MUTLAKA KURULACAKTIR”

Milli Görüşçülerin inancında karamsarlığa yer olmadığını hatırlatan Temel Karamollaoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:  “Aziz Milli Görüşçüler. Şartlar ne kadar zorlu olursa olsun. Bizim inancımızda karamsarlığa, umutsuzluğa yer yoktur. Karanlığın en yoğun olduğu anın, şafağın en yakın olduğu zaman olduğunu unutmamalıyız. İşte bugün burada ortaya koyduğunuz bu asil duruş, şafağın habercisidir. Sizler bugün burada en gür sesinizle zulme karşı çıkıyorsunuz. Zalimlere meydan okuyorsunuz. Hiç şüpheniz olmasın; bu zulmü elimizle durduracağımız günler yakındır inşallah. Sözlerimi rahmetli Necmettin Erbakan’ın şu cümleleriyle tamamlamak istiyorum. “Zulüm ebedi olamaz. Kötülük er ya da geç hüsrana uğrayacaktır. Hiç kimse Müslümanların bugünkü dağınıklığından dolayı İslam Birliği kurulmayacak zannetmesin. Allah’ın izniyle İslam Birliği mutlaka kurulacak.” Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin mutlaka kurulacaktır. Unutmayın ki; zafer inananlarındır. Ve zafer yakındır..”

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SARAY, SAADET, KUDÜS, İÇİN, YENiKAPIDAYDI,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 20.04.2024
Bugün
9 - 11
Pazar
9 - 15
Pazartesi
12 - 18
Tekirdağ

Güncelleme: 20.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı