301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Eylül 2018 - Salı 18:29 Bu haber 2108 kez okundu
 
Özen; “Büyükşehir Esnaf Düşmanıdır!”
Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni “Büyükşehir esnaf düşmanıdır” ifadeleriyle sert bir şekilde eleştirdi.
SARAY Haberi


Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni “Büyükşehir esnaf düşmanıdır” ifadeleriyle sert bir şekilde eleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptıkları ve yapamadıkları ile Saray’da hem vatandaşı hem de esnafları mağdur etmeye ediyor. Son zamanlarda artan yanlış uygulamalar dün gazete stanttı yüzünden Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin para cezası uygulamasıyla birlikte, ayyuka çıktı. Tüm bu yanlışlıkları dile getirmek için bir açıklama yapan Başkan Özen ise iki yıldır söylediğini tekrarlayarak, “Büyükşehir Belediyesi esnaf düşmanıdır, bunun iki yıldır her genel kurulda söylüyorum. Bugün altını çizerek dile getiriyorum” ifadeleriyle Büyükşehir Belediyesine yüklendi.

ZABITALARA: “AMERİKAN KOVBOYU GİBİ GEZİYORLAR”

Başkan Özen, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerini Amerikan kovboylarına benzetirken şu ifadeleri kullandı; “Sokak ve caddelerde esnafa zorluk çıkartan, ceza yazma yarışına giren, özellikle siyah gözlüklerini giyip Amerikan kovboyu gibi toplum içerisinde gezen zabıtaların, esnafla uğraşmalarına bir anlam verememekteyiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak. Biz bunun kesinlikle yanlış bir tavır olduğunu düşünüyoruz. Eğer ceza uygulanacak bir durum varsa önceden esnaflar uyarılır, dikkate alınmazsa gereği yapılır. Bu konuda esnafımız çok şikayetçi, bu şikayetlere de gerek yok biz kendi gözlerimizle gördük. Bu cezalar özellikle son dönemde Saray’a özgü”

 

BÜYÜKŞEHİR DANIŞMANINA: “500 BİNLİK ARSAYI NASIL 5 TRİLYONA ÇEVİRDİN”

Başkan Ali Özen, Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye olmasından sonra en çok zararı şoför esnafının çektiğini vurgulayarak, artık esnafların araçlarını çalıştıramaz hale geldiğini söyledi. Özen, hedefine UKOME Başkanlığı yapmış ve şuan Büyükşehir Belediyesi’nde danışmanlık görevinde bulunan bir ismi hedefine alarak 500 bin lira değerindeki arsanı nasıl 5 trilyona çıkardın çıksın onu anlatsın ifadeleriyle yüklendi. Özen konu hakkında şunları söyledi, “Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’la ne alıp veremediği bizi ilgilendirmez ama biz oda olarak şunu söylüyoruz son beş yıldır başta şoförler, pazarcılar normal yerleşik esnaflarımız ve seyyar pazarcılarımız olmak üzere Büyükşehir tarafından mağdur edilmektedirler. UKOME Başkanlığı ve şuan Büyükşehir Belediye Danışmanlığı yapan şahıs ulu orta her yerde “Bir şoför esnafı hattının 500-600 bin lira yaptığını bunun çok yanlış olduğunu söyleyen şahsın kendi 500 bin liralık arazisinin üç defa meclise getirip 5 trilyona nasıl çevirdiğini bu insanlara anlatsın, insanların ekmek parasını değil bu insanların dalaverelerini bu insanlara açıklasınlar. Esnafın ekmek parasına göz dikmesinler. Bu şahsı esefle kınıyoruz. Büyükşehir esnafa bir faydası olmayan bir kurum kuruluş vaziyetindedir şuan”

“SEYYAR PAZARCILARA YER GÖSTERMEMİŞSİN”

Ali Özen, esnafın çeşitli haksızlıklara uğradığını belirtirken bunu şöyle açıkladı; “Biz bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Örneğin adam 40 yıldır Çarşı Merkezinde gazete satıyor. Bir gazete standının vatandaşa ne zararı olacağını gidip görebiliriz. 40 yıldır zararı olmayan tezgahın bugün vatandaşa zarar veriyor diye ceza kesilirse bu yanlış.

Diğer taraftan seyyar pazarcılar. Seyyar pazarcılar vergi levhasını almış, oda kaydını yaptırmış peki bu insanın evine ekmek götürmesi için başka ne yapması lazım. Sen belediye olarak bir tane yer göstermemişsin, ona imkan sağlamamışsın. Ama gelip seyyar satış yapıyor diye cezasını kesiyorsun. Bence çok yanlış bir şey. Şoför esnafı büyükşehirden beri en kötü durumda olan esnaf kitlesi. UKOME dediniz olmadı, o dediniz olmadı bu dediniz olmadı. İnsanlar araçlarını çalıştıramaz duruma geldi. Biz şikayetleri dile getirdiğimiz zaman kanun böyle diyorlar. Kanun böyleyse parayı toplayan Büyükşehir o yüzden esnafın hakkını koruması gerekende büyükşehir. Yasa öyleyse yasayı esnafın lehine çevirmeye gideceksin. Neden çünkü bizim alın terimizle kazandığımız paramıza ortak oldu Büyükşehir Belediyesi.

İki yıldan beri ben genel kurullarımda da söylüyorum Büyükşehir Belediyesi esnafa zulüm ediyor, Büyükşehir Esnaf düşmanıdır bunu iki yıldır dile getiriyor. Sadece para toplamaktan başka büyükşehrin meziyeti yok, 40 liralık suyu yüz liraya satıyor, hiçbir yerde yok bu fahiş fiyat.”

 “ÜÇ TANE ARI SANDIĞI DAĞITARAK HİZMET YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir esnafa yaptığı bir tane hizmeti göstersinler. Saray Belediyesi’nden aldıkları Pazar yeri 6 bin 500 metrekare yer. Alalı 4 yıl oldu. Bunun maddi değerini büyükşehirde hesap edecek elemanları bile yok. Ve ala çivi çakılmış bir yer bile yok. Otogarı aldılar yenisinden ziyade düzenleme bile yapamadılar. Trafik sorunu var onu da çözemediler. Beş tane caddeni yapamıyorsun, mahallelerine hizmet gönderemiyorsun. Saray’a Büyükyoncalı’ya çivi çakılmadı. Üç tane arı sandığı, manda dağıtmayla iki tane gölet yapmayla hizmet yapıldığını zannediyorlar.

Sosyal imkanlar sağlayacak yatırımlar yok ben yolu suyu söylemiyor zaten asli görevin bu senin. İnsanlar parka oturmak için Vize’ye gidiyor. Saray’da böyle bir yer yok, ailecek oturulacak.

“YUKARIDAN TALİMATLA BU ŞEHRE ELEMAN ALIYORSUNUZ”

Bir vatandaş olarak şunu söylemek istiyorum, siz asli hizmetlerinizden ziyade adrese teslim ihaleleriniz ile meşhursunuz. Yukarıdan aldığınız talimatlar neticesinde Diyarbakır’dan, Mardin’den, İzmir’den, Antalya’dan, Edirne’den, Tekirdağ yaşamında hiçbir katkısı olmamış insanları başımıza amir olarak, yönetici olarak getirmekte üstünüze yok. Ama oyu veren Tekirdağ’da yaşayan insanlar, burada yaşayan insanlar sayesinde o koltuklarda oturup ceplerinizi maaşlarla dolduran kişilere esnaf odası olarak sormak istiyoruz. Bizim oyumuz ile geldiğiniz makamlarda neden bizim insanlarımızı değerlendirmiyorsun. Ben bunu Kadir Başkana sorduğumda “Biz iş bulma kurumu muyuz” diye cevap verdi. Eğer Diyarbakır’dan Mardin’den İstanbul’dan talimatla bu şehre eleman alıp bizim insanımızı mağdur edersen bu insanlar zamanı gelince gerekli cevabı verir.

SARAY’A; “İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞAN BİR ZİHNİYET YÖNETİYOR BİZİ”

4 yıl Saray’a Çerkezköy sanayisinin ve kapaklının çöpünü yığdılar. Ondan sonra kalkıp doğacıyız insanları kandırmaya çalışan bir zihniyetin bizi yönettiğini görüyoruz. Biz mecbur muyuz kimyasal atıklar ile yaşamaya. 11 ilçede Büyükşehir hizmetlerinden yeterince faydalanamayan tek ilçe biziz, bütün ilçeleri geziyorum. Tek ilçe saray. Yol yok yordam yok yatırım yok, sosyal alan yok.

“SARAY ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Şuan Saray esnafı Çerkezköy’e Vize’ye mezbahaya gidiyor ya. Büyükşehir Saray’a bir tane mezbaha yapamadı, yapmayı bırak mevcut mezbahaya tadilat bile yapamadı. Esnafımız Vize’ye Çerkezköy’e hayvanını kestirip insana hizmet etmeye çalışıyor. Bu kadar beceriksizliğin bu kadar vurdumduymazlığı Saray hak etmiyor. Üvey evlat muamelesi yapılıyor Saray’a. Bu sorunlar bitmeden hakkımızı arayacağız. Bizim hiç kimseye göbek bağımız yok. Biz esnafın hakkını her yerde aramaya devam edeceğiz, yapılan yanlışlara boyun eğecek pozisyonda değiliz.

SARAY ESNAFINA: “HAK ETMEYEN İNSANA SAYGI GÖSTERMEYİN”

Tüm seçimlerde aday adayları veya adayların tek gezdiği yer esnaflar. Esnafımız gelenlere kapısını açtığı gibi gönlünü açar ikramını da yapar. Ama seçim bittikten sonra koltuğa oturanlar bir daha o esnafın kapısını açmazlar. O yüzden ben Saray esnafına buradan sesleniyorum hak etmeyen insana gerekli saygı gösterilmesin. Bizim yerelde ve genelde haklarımızı savunacak insanların arkasından gitmemizi tavsiye ediyorum. Bizim yapabileceğimiz seçimlerde bunlara gerekli cevabı verebilmektir. Adamlar ihale yaparken Çerkezköy Ticaret Odasının görüşünü alıyorlar Saray’ın görüşünü almıyorlar. Çerkezköy Ticaret Odası Belediye Dükkanının yerini bilmez. Ne oldu bütün kiralık dükkanlar boş neden buranın görüşünü almadılar. Ben gidip çorluya görüş vereceğim ben nerden bileceğim orayı böyle saçmalık olur mu bu kamu zararı. Bu tamamen bilgisizlik kamuyu zarara sen uğratıyorsun.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Özen;, “Büyükşehir, Esnaf, Düşmanıdır!”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı