301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Haziran 2019 - Çarşamba 16:32 Bu haber 2585 kez okundu
 
ÖSAL İLK MEZUNLARINI UĞURLADI
ÖSAL İLK MEZUNLARINI UĞURLADI
SARAY Haberi


Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi (ÖSAL) Salı günü Onur Restoran’da yapılan mezuniyet töreni ile 9. Sınıftan itibaren tüm eğitimini ÖSAL’da tamamlayan ilk öğrencilerini uğurladı.

 Öğrencilerin lise eğitiminin tamamını ÖSAL bünyesinde tamamlayan ilk mezunlar olması nedeniyle törende duygusal anlar yaşanırken, öğrencilerin kep atmak için Okul Müdürü Salim Tamgaç’ı aralarına davet etmesi ise görülmeye değerdi. Müdür Tamgaç, öğrencilerin ‘Salim Hoca’ tezahüratı karşısında mutluluk gözyaşlarını tutamayan Tamgaç, öğrencilerin arasına geçerek kep atmak için geri sayımı başlattı. Geri sayımın sona ermesi ile birlikte öğrenciler sevinç çığlıkları eşliğinde keplerini atarken, ardından gönüllerince eğlendiler.

“ÖSAL’IN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLARAK KALACAKSINIZ”

Onur Restoran’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını okul kurucusu Erdem Çağman gerçekleştirdi. Çağman konuşmasında öğrencilere her zaman ÖSAL’ın bir parçası olacakları vurgusunu yaparken şunları söyledi; “ÖSAL’ın 9. Sınıftan itibaren okuttuğu öğrencileri olan kıymetli mezunların bu güzel ve özel kep atma töreni veda eğlencesi programında bir araya gelmiş bulunmaktayız.

 Burada olmak çok anlamlı. Bizler bundan dört yıl önce çıktığımız bu yolda, dört yıl emek verdiğimiz öğrencilerimizin bugün mezuniyet belgelerini veriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizi üniversite yolculuğuna uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Sevgili öğrencilerimiz; 4 yıl boyunca sizleri milli, manevi ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı, bilgi ve teknolojiyi üreten ve kullanan, spor yapan; sağlıklı yaşamayı önemseyen, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan, kendi kültürünü özümsemiş, daima yenilikçi, evrensel yaklaşımlara sahip, ülke ve millet sevgisiyle dolu; gençler olacak şekilde dört yıllık lise eğitimini aldınız.

İnanıyoruz ki, Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi ailesinin bir üyesi olarak aldığınız bu eğitimle, başta aileniz olmak üzere milletimize ve medeniyetimize büyük hizmetlerde bulunacaksınız. Unutmayın ki her zaman ÖSAL’ın önemli bir parçası olarak kalacaksınız. Bu dileklerimle şahsınıza hayatınız boyunca sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını temenni ediyorum. Güle güle diyorum. Biz size hakkımızı sonuna kadar helal ediyoruz. Sizlerin de bizlerde hakkı vardır, bende helallik istiyorum. Bundan sonraki yaşamınızda Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”

“SAĞLIK, SAYGI VE SEVGİDEN VAZGEÇMEYİN”

Erdem Çağman’ın ardından kürsüye gelen Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, ise öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunurken, mezunlardan sağlık, saygı ve sevgiden vazgeçmemelerini istedi. Uçak konuşmasında şu konulara değindi; “Saygıdeğer velilerimiz, sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı; idarecilerim, öğretmenlerim ve tüm çalışma arkadaşlarım ile birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaret ile hareket eden, bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum.

Sayın veliler, öğrencilerimize bundan sonraki başta eğitim-öğretim hayatları olmak üzere tüm girişimlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarınıza olan desteklerinizin ve güvenin devamını temenni ederim. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz rehberlik, şefkat ve ilgi için sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Sevgili gençler, üç şeyden asla vazgeçmeyin. Sağlık, saygı ve sevgi. Bu üç şey size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir.  Değerli gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır.”

“GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ VE ALAKAYI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ.”

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler bayrağımızı ve okul flamasını 11. Sınıf öğrencilerine devrederken, sıra heyecanla beklenen derece yapan isimlerin açıklanmasına geldi. Dört yıllık eğitim hayatını okul üçüncüsü olarak tamamlayan İlayda Altıparmak’a plaketini İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Yıldırım, okul ikinci olan Ceyda Esen’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, okul birincisi olan Ayça Arıca’ya ise plaketini Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören verdi. Okul birincisi Ayça Arıca okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çakmasının ardından ise mezun öğrenciler adına konuşmasını gerçekleştirdi. Arıca’nın konuşmasından öne çıkanlar şunlar; “Okul yaşantımızın en zor olan yanı da derslerin yoğunluğu, ödevler, projeler ve sınavlardı. Eğitimimiz sırasında sürekli değişen müfredatlar ve sınav sistemleri bizler için oldukça fazla olumsuzluk oluşturdu. Bu konularda epeyce zorlansak da yolun sonuna geldik işte. Şimdi önümüzde lise yıllarımıza dair son bir maraton olan üniversiteye giriş sınavları var. Bu sınava hazırlanmamızda öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteklerini asla unutmayacağız. Değerli idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz bizlere dört yıl botunca tuttuğunuz ışık ile yolumuza devam edeceğiz. Gösterdiğiniz ilgi ve alakayı hiçbir zaman unutmayacağız.”

Konuşmaların ardından öğrenciler gelenek üzerine arkadaşlarını maniler ile temsili mezuniyet belgelerini almaya davet ederken, okunan maniler hem öğretmenleri hem de velileri gülümsetti. Tüm öğrencilerin sahneye davet edilmesinin ardından ise Okul Müdürü salim Tamgaç eşliğinde öğrenciler keplerini havaya fırlatırken, öğrenci velilerinin mutlukları dikkatlerden kaçmadı.

MÜZİK ZİYAFETİ YAŞANDI

Mezuniyet töreninin başlangıcında Salih Demirci şefliğinde hazırlanan ÖSAL korosu birbirinden güzel parçaları seslendirerek kulakların pasını sildi. Törende verilen ikram arasında ise sahneye çıkan Polat Esen, seçtiği hit şarkılarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Kep atmanın ardından ise Sevtuğ Kasapbaşoğlu’nun sahne almasıyla birlikte öğrenciler mezuniyet coşkusunu gönüllerince eğlenerek kutladılar.

Program sunuculuğunu ÖSAL Eğitim Danışmanı Alkan Durmaz’ın yaptığı mezuniyet töreninde okul kurucuları Erdem Çağman ve İrfan Meriç katılımcılarla yakından ilgilenirken törene; Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Yıldırım, Saray İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÖSAL, İLK, MEZUNLARINI, UĞURLADI,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
Bugün
13 - 17
Cumartesi
12 - 17
Pazar
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
İmsak
19 Ramazan 1445
Sabah
05:24
Öğle
06:51
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı