Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “11 İlçeye 11 Okul” projesi kapsamında Saray’a yapılması planlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ihalesi 17 Şubat tarihinde yapılacak. 40 derslikli hazırlanan okul projesinin yer tesliminden sonra yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Saray’a bir okul daha yapılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul projesinde artık sona gelindi gibi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’a yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte, ilçe modern bir okula daha kavuşacak. Okulun ihalesi 17 Şubat tarihinde yapılacak ve sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içinde yüklenici firmaya yer teslim edilecek. Yayınlanan ihalede ise iş süresi 360 gün olarak belirlendi. Tüm işlemler takvime uyarsa Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı okul 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde hizmete açılacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle 11 ilçenin onuna okul kazandırmış olacak.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’a 40 derslikli modern bir okul kazandırmak için harekete geçerken, bu durum vatandaşlar arasında farklı görüşlerin oluşmasına neden oldu. Bir grup Kadir Albayrak’ı bu hizmetten dolayı kutlarken, diğer bir grup ise belediyenin okul yapmasına sıcak bakmıyor. Vatandaşlar okul yapmanın belediyelerin görevi olmadığını hatırlatarak, “Okulu devlet yapar ama Tekirdağ’da değişik bir durum var. Dere ıslahı ve köprü yapımı Büyükşehir Belediyesi’ne aitken bu işi devlet, okul yapımı devlete aitken bu işi de belediye yapıyor. Herkes kendi işini yapsa hem Saray için hem Tekirdağ için daha iyi olacak gibi görünüyor” şeklinde konuştular.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Saray için hazırladığı projelerin büyük bir kısmı şimdiye kadar gerçekleşmezken, nihayet okul konusunda somut bir adım atılabildi. Yayınlanan ihale ilanına göre okul ihalesi 17 Şubat tarihinde yapılacak ve sözleşmenin imzalanmasının ardında on gün içerisinde yer teslimi yapılacak.
Yer teslimi ile birlikte yüklenici firmanın 360 günlük iş takvimi başlayacak. 8 bin 400 metrekarelik alana yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 40 derslikli ve dört kat olarak planlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin okul hakkında açıkladığı bilgiler ise şu şekilde; “Dış cephe kaplamasında mantolama uygulaması yapılacaktır.Okulumuz ısıtma sistemi olarak doğalgazlı olup, KASD KOT sistemi uygulanacaktır. Doğalgaz kazanı ve doğal gaz sistemi döşenecektir. Herhangi bir kesinti olasılığı düşünülerek öğrencilerimizin okulumuzda mağdur olmaması için modüler su deposu ve elektrik jeneratörü deposu yapılacaktır. Doğal afetlerde kullanmak üzere deprem sensörü ve havalandırma sistemli sığınak ve sığınak içinde wc ve lavabosu mevcut olacaktır. T.B.Ş Belediyesinin yaptırdığı bu okulda 2 adet Yangın merdiveni ve 1 adet yandın deposu ve yangın dolabı olup her türlü güvenlik sistemi tasarlanıp paratoner sistemine kadar en yine en ince ayrıntı düşünülmüştür. Okulumuzda Toplantı odası ve okul aile birliği odası da var olacaktır. Engelli öğrencilerimiz için tasarlanan engelli asansörü, engelli tuvaleti ve lavabosu okulumuzun her katında mevcuttur olacaktır. Öğrencilerimizin faydalanacağı çatı katında 100 m2 alana sahip bir Kütüphane ve ayrıca Resim Dersliği ve Bilgisayar Laboratuvarları okulumuzda yer alacaktır. Yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere Kantin, büfe ve mutfak alanı oluşturulacaktır. Spor yapmak isteyen öğrenciler için ve Beden eğitimi derslerinin rahat bir ortamda yapılabilmesi için Beden Eğitimi Salonu ve ayrıca kız ve erkek çocuklar için Soyunma Odaları ve duşları mevcut olacaktır. Öğrencilerin sanatsal faaliyetlerde kullanabilmesi için sahne arkası da bu salonlarda mevcut olacaktır. Öğrencilerimiz için İş Teknik Atölyesi, Bilgisayar Laboratuvarı, ayrıca resim ve müzik dersliklerinin yanı sıra 2 adette Fen Laboratuvarları yapılacaktır. Her kattaki koridorlarda 2 adet 3 gözlü su pınarları tasarlanmıştır. Ayrıca okulumuzun bahçesinde standart saha ölçülerinde Basketbol Sahası ve seyirci tribünü inşa edilecektir. Okulumuz telefon ve internet bağlantısı için son teknolojiye ait teknik alt yapıya sahip olmakta birlikte, kameralar ile güvenliği sağlanabilecektir.”
BÜYÜKŞEHİR’İN İŞİ Mİ?
Vatandaşlar okul yapmanın belediye işi olmadığını vurgulayarak, “İyi güzel Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi okul yapıyor fakat okul yapma işi onlara ait değil ki. Saray’da daha yapılacak onca iş varken ve öncelik başka alanlardayken, okul yapılması pek mantıklı gelmiyor. Yine de bu da bir yatırımdır kutlamak gerekir ifadelerini kullandılar”
Bir yıllık süreçle birlikte okulun tamamlanması düşünülürken vatandaşların akıllarında diğer projelerde ne zaman harekete geçileceği sorusu var. Zira 2016 yılında Saray’a yapılması planlanan ve yapılmayan projeler şu şekilde; “Saray Otogar projesi,Et Kombinesi (Mezbaha) projesi,Mesire Alanları düzenleme, Gölet yapımı projesi ,Mevcut Katı Atıkların Saray'dan aktarılması, Hafriyat döküm alanı projesi ve Sahil bölgesi temizlik ve düzenleme çalışması. Kültür gezileri, kültürel faaliyetlere destek, İhtiyaç sahiplerine yardım paketleri ve Turizm faaliyetleri tanıtımı.Toplu taşıma hizmetleri ve İlçe merkezinde 2 adet kavşak yapımı.
Cami, Okul ve Köprülerin restorasyonu ve düzenleme çalışmaları. Jeolojik ve Jeoteknik etüt çalışmaları, Afet ve Acil Durum Yönetim Planı projesi. Saray Kültür Merkezi projesi, Park Rekreasyon Alanı projesi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesi.”
Saraylılar bu projelerde de gerekli adımların atılarak biran önce yapımına başlanmasını temenni ediyor. Vatandaşlar öncelik olarak ise yıllardır bitmeyen çamur ve toz sorununun kalıcı olarak bitirilmesini ve sosyal alanların ilçeye kazandırılmasını istiyor.
|