301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Eylül 2018 - Cuma 16:27 Bu haber 952 kez okundu
 
Eleştirilere Cevap Verildi
Eleştirilere Cevap Verildi
SARAY Haberi


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’da gerçekleştirdiği yatırımları anlatırken, kendisini eleştiren saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen’e ve Ak Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül’e cevap verdi. Albayrak düzenlenen toplantıyı gelecek ay “Yerel Yönetimler Halka Hesap Veriyor” adı ile yapacaklarını fakat gelen eleştiriler nedeniyle toplantıyı öne aldıklarını açıkladı. İlk olarak Ali Özen’in açıklamalarına cevap veren Albayrak, “Ali Özen benim hakkımda üç arı sandığı dağıtarak iki gölet yaparak, gelip sabah namaz kılarak hizmet yaptıklarını zannediyorlar demiş. Benim namaz kılarken bir tane fotoğrafım yok. Dini konuların böyle dile getirilmesini doğru bulmuyorum. Bugün siyaset adı altında veya din adı altında fetvalar veren alçakları Atatürk o zamanlar çok iyi görmüş. Bugün laikliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ben bu konuyu çok uzatmak istemiyorum. Ben sabah erken geliyorum, sabah esnafıyla konuşuyorum buyurun siz de gelin beraber dolaşalım” ifadelerini kullandı. Başkan Özen’in “Yukarıdan aldığınız talimatla başka illerden Tekirdağ yaşamında hiçbir katkısı olmayan kişileri başımıza amir olarak getiriyorsunuz” sözlerine ise Albayrak, “ Kapaklı’nın yüzde 15’i Kapaklı doğumlu, Çerkezköy’ün yüzde 12. Geriye kalan kısım bir Türkiye mozaiğidir. Biz diğer vatandaşlarımızı görmezden mi gelelim, sosyal demokratlık böyle bir şey değildir.” Şeklinde cevap verdi. Adrese teslim ihaleler konusuna da değinen Albayrak, “Buyurun hodri meydan bildiğiniz ne varsa açıklayın. Ali Başkanıma söylüyorum Pazartesi’ye kadar bana bir tane ihale gösterin aksi takdirde Pazartesi günü ilgili birimlerimiz gerekli hukuki işlemleri yapacak” ifadelerini kullandı. Albayrak son olarak ise “Ali Özen’e soruyorum dört buçuk yıldır bana esnaf ile ilgili hangi yazıyı yazdın bir tane yok” dedi.

Albayrak’ın ardından ise Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban söz aldı. Çoban, çok şanslı olduklarını çünkü çok çalışkan bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahip olduklarını belirterek “Meyve veren ağaç taşlanır” dedi. Çoban, hedefine Ali Özen’i alarak, “Ülkenin ekonomik durumu ortada, bir kriz var peki hangi Sivil Toplum Kuruluşu çıkıp bu konuda bir açıklama yaptı” şeklinde konuştu. Çoban ekonomi üzerinden ise şu ifadeyi kullandı; “ Dolar yükseldiği için ülke batıyormuş, hayır ülke battığı için dolar yükseliyor”

“İHALELERİ İSTESEK PAZARLIK USULÜ İLE YAPABİLİRİZ”

Daha sonra konuşan ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya oldu. Karakaya, büyükşehir belediyesinin Saray’a yaptığı yatırımları kalem kalem açıkladı. Karakaya termal su ruhsatı için bir milyon 724 bin lira harcama yapıldığını. Kültür merkezi inşaatının devam ettiğini 26 milyon liralık ihalenin bugüne kadar 4 milyon liralık ödemesinin yapıldığını, mezbaha projesinde ise mimarinin tamamlandığını teknik çalışmaların da az kaldığını açıkladı. Oral Karakaya, eksikliklerinin, hatalarının olabileceğini ama şeffaflık konusunda kimsenin bir şey diyemeyeceğini söylerken onu da şu şekilde açıkladı; “Biz bütün ihaleleri açık yapıyoruz, isteyen herkes katılabilir. Adrese teslim ihaleler için ihalelerin kapalı usul yapılması gerekiyor. Hatta bir şey daha söyleyeyim ihale kanunu yine değişti, açık bir kavram eklendi yasaya, bu kanun ile belediyeler tüm ihalelerini pazarlık usulü ile yapabilir istediği firmaya verir. Fakat biz pazarlık usulü ile hiç ihale yapmadık ve yapmayacağız da.”

TESKİ Genel Müdürü şafak Başa ise çalışmalar hakkında yapığı açıklamada TESKİ’nin Tekirdağ’a hükümet yatırımlarının toplamından daha fazla yatırımı yaptığını söyledi. Başa, il genelinde alt yapının çok kötü olduğunu ve ilk olarak bu sorunu çözmeye başladığını çalışmalarında karşılığını almaya başladıklarını belirtirken, Saray’ın içme suyu açısından çok şanslı olduğunu çünkü kaynak suyu kullanan tek ilçenin Saray olduğunu vurguladı. Başak yeni içme suyu hattıyla birlikte kayıp kaçak noktasında başarıya ulaştıklarını, Saray’a eski hatta saniyede 120 metreküp verirken yeni hatla birlikte bu miktarın 80 metreküpe gerilediğini belirtti. Başa elektrik fiyatlarına çok yüksek zam geldiğini bu noktada iki milyon lira olan elektrik faturalarının dört milyon 800 bin liraya kadar yükseldiğini buna rağmen su fiyatlarında yüzde 8 indirime gidildiğini bunun nedenini de yatırımlarında önemli bir seviyeye ulaştıklarından dolayı olduğunu belirtti.

KOLLEKTÖR HATTI NEREDE?

Şafak Başa Ayvacık İçme suyu göletine akan lağım hakkında da bilgi verdi. Başa, Güngörmez Mahallesine arıtma tesisi yapacaklarını ve su havzasını gölet havzasından çıkaracaklarını açıklarken, Devlet Su İşlerine yüklendi. Başa DSİ’nin neden hala kollektör hattını ve arıtma tesisini neden hala yapmadığı sorusunu gündeme getirdi. Başa, ilçe merkezindeki yatırımlarının tamamlandığını artık hedeflerinin eski belde merkezleri ve mahallelerin olduğunu söyledi.

GAZ ÇALIŞMALARI HAFTAYA BAŞLIYOR

Açıklamaların ardından vatandaşların soruları alınırken, ilçe merkezinde Fabrika, Depo ve Nazırlar Caddesi’nde gaz çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağı bilgisi verildi. Bilindiği üzere bu caddelerde doğalgaz olmaması nedeniyle vatandaşlar tepkiliydi. Bu konuda açıklama yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Gazdaş yetkilileri ile görüştüğünü Gazdaş’ın bütçesinin kalmadığını ödenek konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Çoban gerekli girişimlerde bulunduklarını caddelerde ki sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu bu yüzden onların karar vereceğini söyledi. Albayrak ise konu hakkında Şarköy’de de aynı sıkıntıların yaşandığını firmanın kendi finansal durumunu halletmesi durumunda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtirken, Ak Partili yetkililere de seslendi. Ak Partili isimlere gazı kendileri yaptıklarını söylüyorlardı buyurun günahıyla sevabıyla sizin olsun dedi. Doğalgaz hakkında konuşan Genel Sekreter yardımcısı Zeki Gürcün ise Gazdaş ile yaşanan sıkıntının nedenini açıkladı. Gürcün, Gazdaş’tan yol bozum bedeli almadıklarını bu parayı alsalar Saray’a doğalgazın gelmeyeceğini savundu. Ayrıca Gürcün, Gazdaş’ın Büyükşehir Belediyesi’nden kazdıkları yeri kapatması durumunda ilçe merkezinde çalışmalara başlanacağı bilgisini verdiğini bu konuda da anlaştıklarını be önümüzdeki hafta ilçe merkezinde çalışmaların başlayacağını söyledi. Büyükyoncalı konusunda ise Gazdaş’ın finansal durumunu halletmeden çalışmaların başlayamayacağı anlaşıldı. Vatandaşlar ise bir iki yıl daha Büyükyoncalı’ya doğalgazın gelmeyeceği bilgisine ulaştıklarını söylediler.

Gürcün ayrıca Büyükşehir Belediye sorumluluğunda Saray’da 24 cadde bulunduğunu bunun 18’inin tamamlandığını ve dört tanesinin de bu yıl içinde bitirileceğini söyledi.

VAKIFLARDAN NİHAYET İZİN GELDİ

Ayaspaşa Camii’nde ki tuvaletler konusunda Vakıflar Müdürlüğünden kazı izni geldiği ve çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı. Bir vatandaşın bunun haricinde umumi tuvalet istemesi sonucunda ise Kadir Albayrak “Nazmi Başkanım bana yer göstersin ben tuvaletleri yapacağım” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR DÜĞÜN SALONU TALEP ETTİ

Osmanlı Mahalle Muhtarı Şenol Budak, sözlerine sitemle başladı. Budak, “Ben unutulmuş mahalle olan Osmanlı Mahalle Muhtarı Şenol Budak” şeklinde sözlerine başlarken, yatırım alamamaktan dert yandı. Budak, Nazmi Çoban’a belediyeye Osmanlı Mahallesi’nden 300 dönüm tarla geçtiğini ve bu tarlaların bir yıllık gelirinin mahalle için harcanmasını talep etti. Budak, mahalleye çok maliyeti olmayan bir düğün salonu yapılmasını istedi. Budak’ın ardından söz alan Bahçedere Mahalle Muhtarı Ferhat Demir’de aynı talepte bulunurken, Kadir Albayrak’a sitemini iletti. Demir, Kadir Albayrak’ın bir organizasyon kendisini muhatap olarak almadığını belirtti. Albayrak böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, muhtarlarla görüşülmesini ve tüm taleplerin not alınması talimatını verdi. Demir ayrıca düğün salonu talebini daha öncede ilettiğini kendisine “Tarla satılsın yapacağız” dendiğini fakat kaç tarla satıldığını bilmediğini vurguladı. Kadıköy, Bahçedere, Ayvacık, Osmanlı ve Safaalan mahalle muhtarlarının düğün salonu taleplerini ilettiler.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban çocuk parkı ihalesinin yapıldığını ve tüm mahallere kısa sürede çocuk parklarının verileceğini belirtti.

YENİ HAT ÇEKİLECEK

Galata Deresi’ne Fatih Türesel Kışlasının lağımını aktığını dün gazetemizde gündeme getirmiştik. Bu konuyu da soran bir vatandaş, çok uzun yıllardır lağımın dereye aktığını bu konuda Şafak Başa’ya doğru bilgi gitmediğini düşündüğünü söyledi. Bu konuda açıklama yapan TESKİ Saray Şubesi ise eski hattın hala kullanıldığını ve yeni kanalizasyon hattı çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Kadir Albayrak Saray’a yapılan yatırımların bulunduğu bir dosya hazırladığını ve bu dosyayı, Hakan Özgül’e ve Başkan Ali Özen’e istenildiği takdirde göndereceğini belirtti. Albayrak, genel seçimlerde ve referandum sürecinde Ak Parti teşkilatlarının hep yerel yönetimleri eleştirdiğini kendi varlıklarını bu noktada sürdürdüğünü belirtti. Albayrak, referandum sürecinde kendilerinin 18 maddeyi anlattığını fakat Ak Parti teşkilatlarının 19. Maddeye Saray’da Nazmi Çoban’ı, 20. Maddeye Tekirdağ’da Kadir Albayrak’ı koyduklarını söyledi. Albayrak ayrıca yine Ak Parti teşkilatlarının “12-0’ın intikamını alacağız” yönündeki açıklamalarına tepki gösterirken, halkın kararına saygı duyulması gerektiğini bu söylemlerin yanlış olduğunu belirtti.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Genel Sekreter Oral Karakaya, TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Mahalle Muhtarları, Büyükşehir Belediyesi daire amirleri, şube müdürleri, Saray Belediyesi şube müdürleri, belediye çalışanları ve az sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Eleştirilere, Cevap, Verildi, ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
Bugün
13 - 17
Cumartesi
12 - 17
Pazar
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
İmsak
19 Ramazan 1445
Sabah
05:24
Öğle
06:51
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı