Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Çerkezköy TSO) ev sahipliğinde düzenlenen ISO 45001: 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi’nde standart ve gerektirdiği süreçler konuşuldu.
Çerkezköy TSO Meclis Salonunda Eğitmen Banu Yüksel Gider’in anlatımlarıyla gerçekleştirilen eğitimde iş sağlığı ve güvenliği hakkında temel bilgiler, ISO 45001 ile OHSAS 18001 arasındaki farklar, ISO 45001 maddelerinin örnekleri, risk değerlendirme (örneklerle ve uygulamalı), dokümantasyon, ISO 9001 ve ISO 14001 ile ilişkilendirme, önerilen yayınlar, sistem kurma ve belgelendirme aşamaları konuşuldu. Eğitime “Bir kuruluş, çalışanlarının ve faaliyetlerinin etkilenmesi mümkün olan diğerlerinin iş sağlığı ve güvenliğinden sorumludur. Bu sorumluluk bu kişilerin bedensel ve zihinsel sağlıklarının desteklenmesi ve korunmasını da kapsar. Bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin uygulamaya konulmasındaki amaç kuruluşun güvenli ve sağlıklı iş yerleri sağlanmasına imkân vermesi, çalışmaya bağlı yaralanma ve hastalıkların engellenmesi ve iş sağlığı ve güvenliği performansının sürekli olarak geliştirilmesidir” sözleriyle başlayan Gider, devamında şu sözleri kaydetti: “İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, İSG performansını artıracak fırsatlar karşısında erken faaliyete geçebiliyorsa daha etkili ve verimli olur.”
HER KADEME BAĞLILIK GÖSTERMELİ
İş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin benimsenmesinin kuruluşun stratejik ve işleyişi ile bir karar olduğunu ifade eden Eğitmen Gider, “Bir İSG yönetim sisteminin başarısı liderliğe ve kuruluşun her kademe ve işlevinin bağlılığına ve katılımına dayanır” dedi.
RİSK YÖNETİMİYLE DEVAM EDECEK
Çerkezköy TSO’nun düzenlediği standart eğitimleri 07-08 Mart 2020’de düzenlenecek olan ISO 31000:2018 Risk Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi ile devam edecek.
|