Geçtiğimiz dönemde yaşanan sel felaketinde en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Küçükyoncalı Mahallesi’nde bulunan bir köprü ağır hasar almıştı. Vatandaşların güvenliği açısından yenilenmesi gereken köprüye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bulduğu çözüm bu kadar da olmaz dedirtti. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin köprüyü onarmasını veya yenilemesini beklerken Büyükşehir Belediyesi vatandaşları derenin içerisinde geçirmeye karar verdi. Derenin içinden geçiş vermek için başlatılan çalışma bölge sakinlerinin tepkisini çekerken dereye yapılan dolgunun taşkın olaylarını arttırmayacak mı sorusunu gündeme getirdi.
BULUNAN ÇÖZÜM TATMİN ETMEDİ
Geçtiğimiz dönemde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerin başında Küçükyoncalı Mahallesi gelmişti. Mahalle içerisinde geçen derenin taşması ile sonuçlanan olayda dere üzerindeki köprüde ağır hasar almıştı. Köprüde Yapılan inceleme sonu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin köprüyü yapamayacaklarını Mahalle Muhtarı Ekrem Sevinç’e ilettikleri AK Parti Meclis Üyesi Ertan İnanç kamuoyuna duyurmuş ve köprünün büyükşehir tarafından yapılamayacak olmasına tepki göstermişti. Büyükşehir Belediyesinin bu kararının öğrenilmesinin ardından bölgedeki ulaşıma nasıl bir çözüm bulanacağı merak konusuydu. Vatandaşların merakla beklediği çözüm çalışmalara başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bulduğu çözüm kimseyi tatmin etmedi.
KÖPRÜ YOKSA DEREDEN GEÇİN
Küçükyoncalı Mahallesi’nde hasar gören köprüden karşıya geçemeyen vatandaşlar için çalışma başlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara adeta köprüden geçemiyorsanız dereden geçin dedi. Güvenlik riski nedeniyle kullanılamayan köprü yerine vatandaşların derenin içinden geçmesi için ekipler tarafından 13 Aralık Çarşamba günü çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma ile araçların ve vatandaşların dere yatağına inmesi için rampa yapıldı ve dere zemini dolgu ile sağlamlaştırıldı.
CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükyoncalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen dereden geçiş çalışması bazı soruları da beraberinde getirdi. Yetkililer tarafından yanıtlanmayı bekleyen sorulardan bazıları;
Başlatılan çalışma kapsamında dere yatığına yapılan dolgu taşkın riskini arttırmıyor mu?
Yaşanacak normal bir yağışta vatandaşlar ve araçlar bu geçitten geçebilecekler mi?
Yapılan çalışma geçici olarak mı yoksa kalıcı olarak mı yapılıyor?
Çalışma kapsamında yapılan dolgu malzemesi şiddetli yağışlara dayanabilecek mi?
Yağışlı bir dönemde geçitten geçmeye çalışan bir vatandaşa bir zarar gelmesi durumunda sorumlusu kim olacak? |