301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Ekim 2019 - Pazartesi 15:00 Bu haber 1556 kez okundu
 
“Biz Tek Vatandaşın İşi İçin Ankara’ya Gitmedik”
“Biz Tek Vatandaşın İşi İçin Ankara’ya Gitmedik”
SARAY Haberi


Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş’in Pazar günü Filiz Et Mangal’da bası mensuplarına Ankara ziyareti hakkında bilgi vermek için organize ettiği kahvaltı programında Meclis Üyesi Can Terek, Ankara ziyaretinin tek vatandaşın sorununu çözmek için değil Saray’ın sorunlarını çözmek için gerçekleştiğini belirtti. Terek geçmiş dönemlerde bu hataların yapıldığını söylerken, kendilerinde bu anlayışın olmadığını Saray için hizmet edeceklerini belirtti. Ak Parti İlçe Başkanı Samet Derviş’te Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen’in açıklamalarına değinirken, Özen’in açıklamalarını “Siyasallaşma kisvesi altında her vesileyi istismar ederek gerginliğe dayalı bir husumet cephesi oluşturma çalışmasıdır” ifadeleriyle yorumladı. Ali Özen geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Özgen Erkiş’i hedef alırken Özen’e ilk cevabın Ak Parti İlçe Başkanı Samet Derviş tarafından gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Samet Derviş bakanlık ziyaretleri sonrası ise Büyükyoncalı’da doğalgaz bekleyen vatandaşlara çalışmaların kısa sürede başlayacağı müjdesini verdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Samet Derviş, açılamasında Ali Özen’in açıklamalarını yeniden gündeme gelme çabası olarak nitelendirirken, şunları söyledi; “Son günlerde partimize ve bize de taşan STK temsilcileri hakkında birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. İlçemizde STK başkanları yapması gerekenleri yapmayıp yapmaması gerekenleri yaparak bu haczini kamuoyundan gizleyebilmek için bahaneler aramaktadır. Zamanında gerekli tepkileri gösteremeyen, Saraylı esnafın uyanan haklı infialini görmezden gelen mağdur kisvesi altında yürütülen faaliyetleri ise dikkat e hoşgörü ile takip ediyoruz. Tavşana kaç tazıya tut politikası tahammül sınırlarını zorlamaktadır. STK yöneticisinin geçen günlerde medya aracılığıyla kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Saray Belediye Başkanı üzerinden Ak Parti yöneticilerine dil uzatma cüreti göstermiştir. Yeniden gündeme gelmek için gerginliklerden hareketle gündeme gelme çabası hiç hoş değildir. Bilinmelidir ki bu durum Saray’da gerginliği arttıracak bir gelişmedir. Siyasallaşmas kisvesi altında her vesileyi istismar ederek gerginliğe dayalı bir husumet cephesi oluşturma çalışmasıdır. Esnaf ve siyasi kurumları tahrik etmek hiç kimsenin yararına değildir. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi üzerinden büyük fırtınalar koparılan kahvaltı masalarında kayıt dışı siyaset tavrına uygun olmadan yürüttükleri anlayıştan ciddi olarak endişe duymaktayız. Huzurlarınızda soruyorum esnaf odası başkanı hangi kuş uykusundan bahsetmektedir. Oysaki övündüğü kredi verme hükümetimizce sağlanan bir sübvanse bir kredidir. Dolayısıyla gerçek sahibi Saraylı esnaftır. Bizce yapması gereken esnafa dönük yeterli destek sağlamasıdır. Sorumluluk mevkiinde olanların vazifeleri sızlanmak değil esnafın sorununa çare bulmaktır. Ayrıca bugüne kadar ki icraatları hakkında gündeme gelen tüm haberleri yakından takip etmekteyiz. Sorumsuz beyanlarla gelişigüzel ayaküstü açıklamalarla güya pervasız ama esasta duyarsız ve tutarsız hal ve açıklamalarla Saraylı esnafın köklü gelenekleri olan ve büyük bir mirasın üzerinde beyanat vermek doğru değildir. Siyasi ihtiraslarını esnafın çıkarından milli ve manevi her yerin önüne koymaktan çekinmeyen bu siyaset tüccarlarına gereken cevabı Saray halkı verir vermiştir.”

Derviş programın ikinci bölümünde ise Ankara ziyaretinde bakanlıklardan istenilen yatırımları kalem kalem açıkladı. Samet Derviş’in bakanlıklardan talep ettiği iş ve yatırımlar ise kısaca şunlar; “ İçişleri Bakanlığı: İlçe Emniyet Müdürlüğü personel ihtiyacı. Büyükyoncalı’ya jandarma karakolunun yapılması. Nüfus müdürlüğüne personel talebi. Sağlık Bakanlığı: doktor ve personel ihtiyacı, Sağlık Bakanından göz doktoru, çocuk doktoru ve kulak burun boğaz doktoru sözü alındı. (Ayrıca bizim ziyaretimizden hemen sonra Saray hastanemizde 12 tane pratisyen hekim 4 teknik eleman göreve başladı. Çocuk hastalıkları uzmanı önümüzdeki hafta başlıyor. Adalet Bakanlığı: Yıllardır süren Ayaspaşa Vakfı davasının sonuçlanması talebi. Milli Eğitime Bakanlığı: Nitelikli okul olarak öngörülen Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi hakkında hazırlanan dosyanın sunumu. (İnşallah önümüzdeki yıl olacak.) İlçede depremden zarar gören Atatürk Ortaokulu ve 75. Yıl İlkokulu’nun ve mağdur olan öğrencilerin durumu hakkında bilgi paylaşımı. (Bakanlık bu okullarla ilgili çalışmalarına başlıyor bu okulların yerlerinin yenisinin yapılması ile ilgili çalışmalara başlayacağız. En kısa sürede yıkılacakların yıkılıp yenilerinin yapılmasının sözünü aldık. Eski meslek lisesinin tadilatı için ödenek bekleniyor, ödenek sözünü aldık muhtemelen Kasım ara tatiline kadar ödenek çıkacak, oranında kısa sürede tadilat yapılıp Atatürk Ortaokulu oraya taşınacak.)

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı: Büyükyoncalı kavşaklarını düzeltme talebi. Enerji Bakanlığı: Tüm mahallelerde elektrik hatlarının yenilenmesi talebi. (Büyükyoncalı ve Saray’da gaz çalışmaları önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak) Gençlik ve Spor Bakanlığı: 1993’te yapımına başlanan spor salonunun yıkılıp yenisinin yapılması konusunda çalışmaların hızlanması talebi. Spor Toto Salonuna Beyza Adalı isminin adının verilmesi talebi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: TYT kontenjanının arttırılmasını talebi her dönem 10-15 oluyordu. EYT ile tüm soruların iletilmesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Sanayi sitesinin milli emlaktan yer alımı konusunun hızlandırılması. Tarım Orman Bakanlığı: Yarım kalan ıslah çalışmalarının hızlandırılması. (kış aylarına kadar ıslahlar bitirilecek)

Samet Derviş ziyaretler hakkında da bilgi verirken, görüşülen bakanların ya da bakan yardımcılarının kendileri ile yakından ilgilendiklerini ve iletilen taleplerin çözümü için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bu ziyaretler konusunda TBMM Başkanı Mustafa Şentop başta olmak üzere milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve il Başkanı Mestan Özcan’a teşekkür eden Derviş, bakanlık ziyaretlerinin her ay düzenli olarak devam edeceğini belirtti.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Can Terek ise doğalgaz çalışmalarının başlayacağını söylerken, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e göndermede bulundu. Hatırlanacağı üzere Başkan Erkiş, doğalgaz çalışmalarının bu yıl omayacağını ve vatandaşların kömür alması yönünde duyuruda bulunmuştu. Can Terek ise çalışmaların başlayacağını belirterek “Burada bir bilgi kirliliği oldu geçen günlerde Özgen başkan bir açıklama yapmış herkes kömürünü alsın doğalgaz gelmeyecek demişti. Bu doğru bir haber değildi. Haberin gerçeği burada Saray Belediyesi’nin sıcak su kaynağı var ama doğalgaz kaynağı yok. Gaz verilmeyenlere abone bağlantısı yapılacak eksik şebeke kalmayacak.” İfadelerini kullandı.  Yeni polemiğin başlamasına da neden olacak bir açıklama yapan Terek, şunları söyledi; “Biz vatandaşın bireysel işi için Ankara’ya gitmedik gitmeyeceğiz Saray için Ankara’ya gideceğiz. Önceki dönemlerde bu hata çok yapılmış bir kişinin işi için gitmişler onun işini halletmişler diğerleri beklesin. Bizde bu anlayış yok Saray’da yaşayan herkes için yapacağız.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Biz, Tek, Vatandaşın, İşi, İçin, Ankara’ya, Gitmedik”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.03.2024
Bugün
10 - 14
Perşembe
11 - 19
Cuma
12 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 27.03.2024
İmsak
17 Ramazan 1445
Sabah
05:28
Öğle
06:54
İkindi
13:20
Akşam
16:50
Yatsı
19:36
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı