301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Ekim 2019 - Pazartesi 14:41 Bu haber 1022 kez okundu
 
“Belediye Başkanı Esnafı Tehdit Ediyor!”
“Belediye Başkanı Esnafı Tehdit Ediyor!”
SARAY Haberi


Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda çelenk törenine geç kalarak bir rezalete imza atan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e “30 Ağustos Zafer Bayramı olmasaydı ne Cumhuriyet Bayramı olurdu ne de biz bugün tüm bayramlarımızı kutlayabilirdik. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çelenk koymayı unutan bir Belediye Başkanı asli görevlerini unutup bize saldırmasını şiddetle kınıyorum. Önce asli görevini yapacaksın” ifadeleriyle yüklendi. Ali Özen, kahvaltı programında Belediye Başkanı Erkiş’in bizzat ilçe esnafını tehdit ettiğini belirtirken, Özgen Erkiş’in boş işlerle uğraştığını ve asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Başkan Ali Özen, ilçedeki okul sorununa da değinerek, tüm yetkililere çağrıda bulundu ve okul yapımında oda olarak maddi destekte bulunacaklarının altını çizdi.

Saray Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen Pazar Günü Saray Restoranda Yönetim Kurulu Üyelerini ve eşlerini kahvaltıda ağırladı. Başkan Özen, kahvaltıda ilçenin sorunlarına duyarsız kalan yöneticileri de sert bir dille eleştirdi. Başkan Özen, İlçedeki siyasi parti temsilcilerini de eleştirerek, ilçenin bunca sorunları varken, uykudan uyanmalarını beklediğini belirtti.

Saray Restoranda düzenlediği kahvaltıda, Başkan Özen konuşmasını, Barış Pınarı Harekâtı ile başladı. Özen, “Barış Pınarı Harekâtında ordumuza başarılar diliyorum. Tek bir askerimizin bile burnunun kanamamasını temenni ediyorum. Bu bir savaş değil, terör örgütleri ile edilen mücadeledir. İnşallah ordumuz alnının akıyla, çıkacaktır. Aslında bu gün kanat partisi düzenleyecektik. Öyle planlamıştık. Ama şu anda böyle bir kanat partisi düzenlemeyi uygun görmüyorum. Onun için kahvaltı da buluşmayı planladık. Kahvaltıda yönetim Kurulu Üyelerimizle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmak istedik" dedi. 

ÖZEN, "KURUMUN HASSASİYETİNİ BİLMİYORSUN?"

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş tarafından esnaf tehdit edildiğini de belirten Özen, “Bu adamlığa, insanlığa yakışır mı? Sen Trakya’nın güzide iki kurumunu başkanların üzerinde şikâyet ettirirsen bu ahlaksızlıktır. Varsa problemin adam gibi çıkarsın, adayın kimse onu desteklersin. Kazanırsan tebrik ederiz, kaybedersen herkes işine bakar. Başkalarının üzerinden bize saldırma. Sen Saray Belediye Başkanısın. Bulunduğun kurumun ne kadar önemli olduğu galiba farkında değilsin. Eğer bu farkındalığın bilincinde değil isen, 20 yıldır Saray'a Belediye Başkanı olman için ne diye bu kadar mücadele verdin. Demek ki, kurumun ne kadar hassas ve kadar önemli olduğu halen bilincinde değilsin" dedi. 

"SARAY’IN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR"

Sert açıklamalarda bulunan Başkan Özen, özellikle Belediye Başkanı Özgen Erkiş'e yüklenerek, "Asli görevini unutan Erkiş, boş işlerle uğraşmaktadır. Boş işlerle uğraşana kadar kendi görevini yap. Başında bulunduğun kurumunun sorumluluğunu yerine getir. Akıllı bir yönetici sorumlu olduğu görevini en iyi şekilde yapmaya çalışır. Bir başkasının işleriyle uğraşmaz. Ülkemizin en önemli bayramı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında çelenk koymayı unutan bir başkandan ne beklenir ki. Şu an ilçemizin en önemli sorun haline gelen okullara sahip çıkılması gerekirken, gereksiz işlerle uğraşmanın ne anlamı var.  Bugün Saray’da en büyük sorunumuz okullardır. Çocuklarımız eğitimini almak için farklı okullara gitmektedirler. Saray’ı yönetenlere buradan sesleniyorum. Anacığınızın evini tamir ettireceğinize, gidin belediyenin boş arazisine geçici olarak prefabrik okul yapın. Çocuklarımız orada eğitimini alsınlar. Okullar yapıldıktan sonra buraları da sosyal tesis olarak kullanırsınız. Veya kendinize istediğiniz şekilde kullanırsınız" dedi. 

ÖZEN, "BU BÖYLE OLMAZ"

Belediye Başkanı Özgen Erkiş tarafından esnaf tehdit edildiğini de belirten Özen, “Bizi esnaf ve esnafın sorunları ilgilendirir” diyerek devam eden Özen, şöyle konuştu:

“Odamıza yayalaştırma çalışmasından dolayı çok sayıda şikâyet geliyor arkadaşlar. Oda olarak bu konuyu araştırdık örnekleri Edirne, Lüleburgaz ve Malkara’da bulduk. Bu çalışma yapılmadan önce bir hazırlık yapıldığını, caddelerin ışıklandırmasının, yürüme yollarının, oturma alanlarının, yani vatandaşın o caddeyi tercih etmesi için her şeyin yapılmış olduğunu gördük. Bizler gördük ki, bu gibi çalışmalar yapılırken, önce bir ön araştırma yapılır ve arkasında planlanarak hayata geçirilir. Oysa bizde hiç bir araştırma yapmadan çek zinciri, dik iki tane zabıta, alın size yayalaştırma çalışması. Böyle bir şey olmaz. Çarşıdaki insanların kira verdiğini, insan çalıştırdığı görmezden gelmek olmaz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, umuyorum onlarda bunu dikkate alırlar.

“SORUŞTURMA TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI”

Başkan Özen, "Yine Özgen Erkiş'in eliyle birileri biz yanlış işler yapıyoruz diye şikâyet edilmiştik. Yapılan şikâyetler yerini bulmadı. Hakkımız açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Yapılan soruşturmaya dahi gerek olmadan alnımızın akı ile ortaya çıkmıştır. Bakanlık tarafından gönderilen müfettiş nezdinde yapılan denetim sonunda bir soruşturmaya gerek duyulmamıştır. Çünkü ben ve ekibim hiçbir zaman üyemizin ve yöneticilerimizin kafalarını öne eğdirecek, onları üzecek ne bir iş yaptık ne de yaptırdık. Bundan sonra da bize güvenilerek emanet edilen bu kurumları el birliği ile en iyi şekilde idare edip, bu tip dedikodulara da asla izin vermeyeceğiz" dedi.

“SALDIRILAR DEVAM EDİYOR”

Başkan Özen, "Bizler bir seçimi yaşadık ve onu da geride bıraktık. Ülkemizde herkesin seçme ve seçilme hakkı varsa, biz de böyle kendimizde böyle bir hak bulduk ve aday olduk. Bu bir yarıştır. Yarışta kazanmakta var kaybetmekte var. Biz seçimi kaybettik. Ancak, seçim sürecinde olduğu gibi seçim sonrası da saldırılar devam etti. Ona rağmen biz yine de duruşumuzu bozmadık. Saray’a yeni gelen bir arkadaşına kredi vermedik diye bizi şikâyet etmesi benim zoruma gidiyor. Kredi talebinde bulunan şahıslar şartları uygun değil ise, kredi vermiyoruz. Dört ay sürecinde eşimden tutunda bütün Özen soyadını taşıyan herkes mahkeme kapılarında ifade verdi. İki yıl önce Saray’a gelmiş bir arkadaşın, benim kardeşimin karısının veya benim ailemin, yakınlarımın ismini bilmesi mümkün değil.  Ayrıca, yerel seçim döneminde adaylardan birinin yaptığı eleştirilerin aynısı savcılıkta şikâyet dilekçesi olması beni şaşırttı. Ali Özen akrabalarına, yandaşlarına faizsiz kredi veriyor diye şikâyet dilekçeleri verilmiş. Bunların hiç birinin gerçek olmadığı zaten ortaya çıkmıştır. Sadece çocuğum kredi kullanmıştır o da öğretim görevlisi olduktan sonra bu krediyi kapatmıştır. Başka soyadı Özen olup da kredi kullanan kimse olmamıştır. Diğer bir suçlamada yandaşlarıma kredi veriyormuşum. 12 yıldır görev yapıyoruz. Biz hiçbir zaman bir esnaf üyemizin soyadına bakıp da kredi vermedik. Oda olarak kredi talebinde bulunan esnaf şartlarını yerine getiriyorsa ve vergi mükellefi ise kredi veriyoruz. Esnaf hükümlülüğünü yerine getiren akraban olur veya arkadaşın olur elbette kredi vereceğiz. Yok böyle bir şey. Kanunlarda akrabana, eşine ve dostuna kredi veremezsin diye böyle bir madde yok. Bizler şimdiye kadar kuralların dışında hiçbir zaman hareket etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Hakkımızda oluşturulan yalanlar güya ekibimle birlikte Saray’da yandaşlarımıza ve akrabalarımıza kredi vererek, güç yaratıyormuşuz. İfadelerimin hepsinde söyledim. Biz bu görevlere seçimle geliyoruz. Seçimle de gidiyoruz" dedi.

“YENİ YAPILACAK OKULLARA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Başkan Özen, "Saray hepimizin. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bizim kimseyle işimiz yok. Hele kavgamız hiç yok. Tek bir işimiz var o da bize verilen görev. Adam gibi işimizi yapmaya çalışacağız. İlçemiz için üzerimize düşen bir görev varsa maddi ve manevi ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaya hazırız. Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitime her zaman destek vermişiz vermeye de devam ediyoruz. Saray’a yeni yapılacak okullara her türlü maddi desteği de sağlamaya hazırız. Odamız ve kooperatifimiz çok güçlü durumda. Bugün kooperatifimizin 5 milyon odamızın ise, 1 milyon lira parası var. Bizler elimizi taşın altına her zaman koymaya hazırız. Ekibimle birlikte bu işi 12 yıldır adam gibi yönetiyoruz. Bizler göreve geldikten sonra kendimize ağlama duvarı yapmadık. Bizden önceki yöneticilere de hiç bir zaman kir atmadık. Bizler bu göreve gelirken, daha iyisini nasıl yapacağız diye çalıştık. Şimdiye kadar yaptıklarımız ve bundan sonra da yapacağımıza inanıyorum" dedi.

“ESNAF BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR”

Erken seçim için imza toplanırsa ilk imzayı ben vereceğim iddialarına da yanıt veren Başkan Özen, “Buyurun meydan orada. Aday olmak isteyen arkadaşlara söyledim, ‘Seçime gitmek için imza toplanmaya başlandığında hiç çekinmeden ilk imzayı ben vereceğim’ diye. Düşüncem aynı, sözümün arkasındayım. Erken seçim söylentilerinin şikâyet edilmemle de doğrudan bağlantısı var. Ve aynı şahıslar. Ekip aynı, oyun aynı. Hiç fark etmez. Bu şahıslar önce esnafın nabzını yokladılar ama umduklarını bulamadılar. Sonra yaptıkları en büyük ayıp esnafa gidip ‘bizim listemize girmezsen belediye ile olan ticari ilişkilerinizi keseceğiz’ diyerek tehdit de bulunmuşlar. Esnafımız bizzat Saray Belediye Başkanı tarafından tehdit ediliyor. Bu adamlığa, insanlığa yakışır mı? Sen kalkıp Trakya’nın en başarılı iki kurumunu gidip şikâyet ettirirsen bu insanlığa yakışmaz. Varsa bir sorunun çıkarırsın, adayını kimse onu desteklersin. Kazanırsan tebrik ederiz, kaybedersen herkes gider işine bakar” dedi.

“PARANIZ YOKSA BİZ VERECEĞİZ”

Saray Kapalı Pazar Yerini ve Yılan hikayesine dönen Mezbahayı da gündeme getiren Özen, "Ağzımızda tüy bitti. 10 yıldır Kapalı Pazar Yeri yapın demekten bıktık. Paranız mı yok, gelin biz para verelim. Vallahi de vereceğiz billahi de vereceğiz. Yeter ki yapın. Biz bu teklifimizi eski Belediye Başkanı Nazmi Çoban'da sunduk. Ama o da yanaşmadı. Gelin kardeşim diyoruz. Paranız yoksa biz size para vereceğiz.  Saray'da bir Kapalı Pazar Yerin olmaması utanç verici. Diğer yerleşim alanlarında açık pazar yeri göremezsin. Artık hayvan pazarlarının üstü bile kapatılıyor. Aynı şekilde mezbaha. Mezbahanın yapımı yılan hikayesine dönmesinde utanıyorum. Ha yapıldı ha yapılacak derken yıllar geçti aradan hiç kimsenin umurun da bile değil. Başta pazarcı esnafı olmak üzere ve vatandaşımızın mağduriyetini bir türlü gideremediler. Bu ilçe hepimizin. Diğer ilçelere gittiğimiz zaman yapılan hizmetleri görünce Saray adına üzülüyorum" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Belediye, Başkanı, Esnafı, Tehdit, Ediyor!”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
Bugün
14 - 21
Cuma
12 - 17
Cumartesi
11 - 18
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı