301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Temmuz 2024 - Cuma 15:56 Bu haber 530 kez okundu
 
Başkan Taşyasan100 gününü anlattı: “İŞİMİZ GÜCÜMÜZ SARAY”
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan belediyenin ilk 100 günlük icraatlarını basın mensuplarıyla paylaştı. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Saray Belediye Başkanı seçilen Abdül Taşyasan, görev süresinin ilk 100 gününde yapılan çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı.
SARAY Haberi


Başkan Abdül Taşyasan, “Amacımız; güzel Saraylı hemşehrilerimize hizmet etmek ve onların hakkı olan tek 1 kuruşun dahi hesabını vermektir” dedi.

Yapılan hizmetlerin belirli periyotlarla vatandaşlara aktarılacağını ifade eden Taşyasan, şöyle devam etti:  

Saray halkının teveccühü ve rekor oy ile Saray Belediye Başkanlığı görevine gelmemin üzerinden 100 gün geçti. 31 Mart seçimlerinden bugüne kadarki süreci sizlerle paylaşmayı şeffaf belediyecilik anlayışımızın gereği olarak görüyoruz. 100 günlük hizmet hikayemiz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana dürüst, şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik anlayışını kendimize rehber edindik. İlk olarak seçim sürecinde verdiğimiz sözü tutarak önceki dönemden aldığımız borçların listesini belediye binamıza astık. Harcadığımız her kuruşun hesabını verebilen bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Vatandaşlarımızın bozuk yolların yapılması talebinden hareketle, Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerimizle yoğun bir çalışma başlattık. 100 gün gibi kısa bir sürede yıllardır hiç gidilmemiş olan Büyükyoncalı’da üst yapı hamlesi başlattık.
Büyükyoncalı’da gerçekleştirdiğimiz yol çalışmaları şu şekilde:
Atatürk Mahallesi 3183. Sokak 3100 metrekare
Bozaba Mahallesi 2912. Sokak 1330 metrekare
Bozaba Mahallesi 2926. Sokak 1085 metrekare
Bozaba Mahallesi 2915. Sokak 665 metrekare
Cumhuriyet Mahallesi 2556. Sokak 1071 metrekare
Aziziye- Merkez Mahallesi Muhtarlık Önü 90 metrekare
Bozaba Mahallesi 2988. Sokak 1177 metrekare
Cumhuriyet Mahallesi 2556/ 1 Sokak 950 metrekare olmak üzere Büyükyoncalı’da 9 bin 468 metrekare yol yaptık.
Kronikleşmiş hale gelen Kemalpaşa Mahallesi Güven Sokak’ta başlattığımız kilitli parke taşı yol çalışması devam ediyor. (Bugüne kadar yapılan yol 2910 metrekare.)
Edirköy Mahallesi okul bahçesi 830 metrekare
Sofular Mahallesi Sofu Caddesi 263 metrekare olmak üzere toplam 13 bin 471 metrekare kilitli parke taşı yol çalışması yaptık.

Güngörmez Mahallesi Futbol sahası yanı 300 metrekare stablize
Güngörmez Mahallesi Çiftlikler Yolu 500 metrekare stablize
Güngörmez Harachalı- Mezarlık Yolu 200 metrekare olmak üzere 1000 metrekare stablize
Bahçeköy 700 metrekare asfalt kırığı
Sofular Mahallesi 5508. Sokak 525 metrekare olmak üzere toplam 1225 metrekare asfalt kırığı yol çalışması gerçekleştirdik.

Ayaspaşa Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Pazarcık Mahallesi, Büyükyoncalı, Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Ayvacık ve Kavacık Mahallesi’nde 29 noktada tamirat çalışması yaptık. 6 adet yeni yol açtık. Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur tarafından ilçemize kazandırılan Zeki Algur İlkokulu’na ve 6 bin metreküp hafriyat alım ve işgücü desteği verdik.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
Kent insanının günlük hayatta çok ihtiyaç duyduğu, beden ve ruh sağlığını zinde tutan parklarımıza önem verdik. Parklarımızda bakım, onarım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdik. Daha sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek için çocuk oyun gruplarımızı iyileştirdik.  Çocuklarımızın güvenliği bizim için her şeyden önemli. Çocuk parklarımızın belli bir kısmına güvenlik kameraları yerleştirdik. Diğerlerinde de çalışmalarımız ivedilikle sürüyor. Saray’ın girişinde bulunan trafiği engelleyen atıl durumdaki saksıları kaldırdık. İlçe merkezimizde ve kırsal mahallerimizde rutin olarak ot biçimi çalışmalarımız devam ediyor.

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonuyla on bir ayın sultanı Ramazan ayında Büyükyoncalı ve Saray’da hemşehrilerimizle iftar programında bir araya geldik. Toplam 7 bin kişiye iftar yemeği verdik. Belediyemizin önünde gerçekleştirdiğimiz geleneksel bayramlaşma merasimiyle halkımızla bayramlaştık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gagavuzia’dan gelen misafirlerimizi ağırladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz Çocuk Şenliğinde yüzlerce çocuğumuz doyasıya eğlendi. Kar Adam tiyatrosunu çocuklarımızla buluşturduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Geleneksel Çukuryurt Hıdırellez Şenliği’nde Rumeli Orhan ve Kemal unutulmaz bir gün yaşadık. Araştırmacı Yazar Sevim Hamdi Alp’i özlem ve minnetle andık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı Fener Alayı ve Umut Kaplan konseri ile büyük bir coşkuyla kutladık. Sosyal belediyecilik anlayışımızla Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak LGS ve TYT denemeleri gerçekleştirdik. El sanatları ve görsel sanatlar atölyelerimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergiledik. Yaz Kültür Sanat Atölyelerimizde akrilik boya, anne-çocuk, botanik, drama, el sanatları, gitar, görsel sanatlar, İngilizce (listening- reading) karakalem, piyano, punch, robotik kodlama, seramik ve yenilikçi tarih, zeka oyunları ve mandela olmak üzere 17 branşta yaklaşık 1000 çocuğumuz eğitim görmeye devam ediyor.  Euro 2024 maçlarında hemşehrilerimizle maç heyecanını birlikte yaşadık. 7. Kadıköy Uçurtma Şenliği’nde çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk. Büyükyoncalı Bozaba Mesire Alanı’nda uzun yıllar sonra gerçekleştirdiğimiz Çi Börek Şenliği’nde geleneklerimizi ve dayanışma ruhunu hep birlikte yaşadık. Dünya Yoga Günü’nde Kentpark’ta gerçekleştirdiğimiz yoga etkinliğinde hemşehrilerimizle günlük hayatından stresinden uzaklaştık.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ
Semt pazarımızda vatandaşlarımızın aldıkları ürünlerin ağırlıklarını kontrol edebilmeleri için ilk kez Terazi Kontrol İstasyonunu hayata geçirdik. Aylık denetim çizelgesi kapsamında (Nisan- Mayıs- Haziran) ilçemizde bulunan berber, kuaför, kahvehane, okul kantini, market, fırın, lokanta, internet kafe, konfeksiyon atölyesi, büfe, kırtasiye, halı ve oto yıkama ve sanayi esnafı gibi çeşitli meslek dallarına 328 kez denetim ve kontrol yaptık. Çarşı içerisinde seyyar ile ilgili rutin denetimler gerçekleştirdik. İlçemiz merkezinde kaldırım işgali yapan işletmelere uyarılar yapıktık ve kaldırım işgallerini kaldırdık.
İlçemiz Yeni Mahalle, Bahçedere Mahallesi, Kavacık Mahallesi, Yuvalı Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Edirköy Mahallesi ve Güngörmez Mahallesi olmak üzere 7 mahallemizde 446 taşınmaz üzerinde yapıların yapıldığı tespit edilmiş olup; 3194 sayılı İmar kanununun ilgili maddeleri uyarınca tetkik edilmesi için ilgili taşınmaz bilgileri Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderildi.

RUHSAT MÜDÜRLÜĞÜ
Ruhsat Müdürlüğümüz tarafından 15 adet sıhhi işyeri ruhsatı, 4 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri, 3 adet gayrisıhhi müessese ruhsatı verildi.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ
Geleceğin sporcularını Saray’da yetiştiriyoruz. Futbol altyapı, kız ve erkek basketbol takımları seçmelerini gerçekleştirdik. Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü lisanslama işlemlerini başlattık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Saray İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte Atatürk Koşusu ve Okçuluk Atışı Turnuvası düzenledik. 19 Mayıs’ta hemşehrilerimizle birlikte yağmura rağmen Atatürk için pedal çevirdik. Çocuklarımıza yapılan en büyük yatırım olan Yaz Spor Kurslarımız’da basketbol, futbol, voleybol, badminton ve tenis olmak üzere 5 branşta yaklaşık 300 çocuğumuz eğitimlerine devam ediyor. Çeyrek asırlık mazisi olan 31. Saray Streetball Turnuvası nefes kesen maçlara sahne oldu. 46 Takım 184 oyuncunun kıyasıya mücadele ettiği turnuvada dereceye girenlere ödüllerini takdim ettik.

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Büyükyoncalı /Aziziye Mahallesindeki fırın olarak kullanılan taşınmazın tahliye işlemleri yapılıp yıkımı gerçekleştirildi.

Kadıköy Mahallesi, Büyükyoncalı Eski Pazar Yeri ve Düğün Alanı, Saray Kent Parkı, Saray Merkez Mahalleri, Büyükyoncalı İlköğretim Okulu ve Küçükyoncalı Mahallesi’ndeki hoparlörlerin bakım ve onarımları yapıldı.

Çukuryurt Mahallesi’ne hoparlör montajı yapıldı.

Büyükyoncalı/Atatürk Mahallesi Düğün Alanı, Demirler Mahallesi Düğün Alanı, Saray Ziraat Bankası önündeki yolcu bekleme durağı, Saray Atatürk Kültür Merkezi, Safaalan Mahallesi düğün yeri, Sinanlı Mahallesi düğün yeri, Saray Otogarının önünde bulunan yolcu bekleme durağı, Sofular Mahallesi düğün yeri, Beyazköy Mahallesi düğün yeri ve Göçerler Mahallesi düğün yerinin aydınlatma işlemleri yapıldı.

Saray Pazar Yeri ve Büyükyoncalı/Yeni Mahalle Hizmet Binası’nın aydınlatma sistemleri yenilendi.

Belediye Ana Hizmet Binası’nın araç giriş ve çıkış bariyerinin montajı yapıldı.
Saray Kent Parkın kafe kısmının ızgara vb. makineleri için yeni elektrik hattı çekildi.
Büyükyoncalı/Atatürk ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlıkları’na elektrik hattı çekildi.
Ayvacık Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası, Aile Hekimliği ve Beyazköy Mahallesi Azizler Sokağı’nda bulunan belediyemize ait taşınmazların elektrik tesisatının bakım ve onarımı yapıldı.
Ayaspaşa Mahallesi, Ladin Sokak’ta bulunan etüt merkezinin elektrik bakım ve onarımı yapıldı.
Atatürk Alanı’ndaki büyük bayrak direğinin bakım onarımı yapıldı.
14 adet taşınmazın kiralama ihalesini gerçekleştirdik.
Hemşehrilerimizin mutlu günlerinde yanında olarak 140 nikahın 56’sını biz kıydık.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Temiz bir çevre için duyarlı davrandık. EBYS üzerinden gelen 45 adet dilekçe ile vatandaşlarımızın evlerinde yapmış oldukları tadilatların atıklarını aldık. 119 adet 770 litrelik galvanizli çöp konteynerı alıp ihtiyaç dahilindeki yerlere dağıttık. İlçemiz sınırlarında bulunan 185 işletmeye Evsel Katı Atık Hizmet sözleşmesi yaptık.  İlçemiz sınırlarında yapılan 24 inşaata hafriyat taşıma izin belgesi düzenledik. Belediyemiz Çağrı merkezi ve EBYS üzerinden gelen 52 adet talep ve şikayeti çözüme kavuşturduk. 4 merkez mahallemiz 25 kırsal mahallemiz olmak üzere 29 mahallemizde günlük program dahilinde 3 araç ile uçkun ilaçlamasına devam ediyoruz.

VETERİNER HİZMETLERİ
Sokaktaki canlarımızı unutmadık. Geçici müşahede alanımızda ve sokaklarda yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarımızın beslenmesinde 1500 kg köpek maması ve 500 kg kedi maması kullandık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız kapsamında 31 adet sahipsiz köpek, 6 adet sahipsiz kedi olmak üzere toplam 37 sahipsiz sokak hayvanımızı kısırlaştırdık. Belediyemiz geçici müşahede alanında 56 adet sahipsiz köpek ile 28 adet sahipsiz kedi olmak üzere toplam 84 sahipsiz sokak hayvanının tedavisini yaptık.
Pazarcık Mahallesi Güneşkaya Mevkii’nde ücretsiz kurban satış ve kesim yerini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

KAMUDA TASARRUF SAĞLADIK
Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürlüğümüze bağlı Marangoz Atölyemizde kendi özkaynaklarımızla kent mobilyalarımızı yaptık. 9 adet çatılı masa, 30 adet bank, 60 adet düz masa, 21 adet dolap, 15 adet yuvarlak masa, 100 adet askılık, 12 adet reklam tabelası ve çocuk köprüsü. Kaynak atölyemizde ise 44 adet hasarlı çöp konteyneri tamiri ve 33 adet çöp konteyneri boyama işlemi yapıldı. Araç envanterimizde bulunan araçların 73 kez kaynak işlemi yapılarak tasarruf sağlandı.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
Göreve geldiğimiz gibi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki problemleri bildiğimiz için bölgemizdeki mimarlarla bir araya gelerek toplantı yaptık. 100 günlük sürede 82 adet yapı ruhsatı, 27 adet iskan, 40 adet kırsal yapı ruhsatı, 8 adet kırsal yapı kullanma izni, 25 adet kat irtifakı kurulması işlemi, 6 adet asansör tescil işlemi, 1 adet kat mülkiyeti kurulması işlemi gerçekleştirildi. 57 adet imar durumu düzenlendi. Onaylanan yapı aplikasyon projesi ve röperli kroki sayısı 32. 18.Madde, İfraz, Tevhid, Yola Terk, Yoldan İhdas: 30 Adet

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ
Web sitesi güncellendi.
Kent Park uydu internet sistemi hazır hale getirildi.
Rumeli Kafe otomasyon sistemi kuruldu.
Kent Park kamera sistemleri aktif hale getirildi ve P2P bağlantısı sağlanarak internet üzerinden izlenim ve takip edilebilir hale getirildi.
Oda değişikliğinde eskimiş olan zayıf akım kabloları yenilendi.
Yeni kurulan odalar için kablolama ve network altyapısı hizmet alınmadan kendi özkaynaklarımızla uygun hale getirildi.
Evrak tarama sistemimizde sunucu kapasite problemi çözülerek sunucu kapasitesi 25 kat arttırılarak 10 yıllık depolama alanı hazır hale getirildi.
E-Belediye sisteminin SSL Sertifikaları yenilendi.
Alınan meclis kararına istinaden (Ruhsat Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Otogar, Gelir Şefliği) harç ücretleri sistem üzerinden güncellendi.
100 gün içerisinde 12 adet bilgisayara format atılarak sistemleri kuruldu.
7 bilgisayarda parça değişikliği ve 5 yazıcı arızası giderildi.
Belediye Binası’nda bulunan kamera sistemi yenileme çalışmaları devam ediyor.
Dahili telefonlar üzerinde çalışmalar devam ediyor.

22 TOPLU İŞ GÖRÜŞMESİNDE 126 VATANDAŞIMIZA İŞ BAŞI VERİLDİ
İstihdam Birimimiz vatandaşlarımızla bölgemizdeki firmalar arasında köprü kurmaya devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz 22 toplu iş görüşmesinde 126 vatandaşımıza iş başı verildi. Firma portföyümüze 18 yeni firma ekledik.
 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Taşyasan100, gününü, anlattı:, “İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ, SARAY”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 17.10.2024
Bugün
12 - 17
Cuma
11 - 16
Cumartesi
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 17.10.2024
İmsak
05:52
Sabah
07:17
Öğle
13:00
İkindi
16:02
Akşam
18:34
Yatsı
19:53
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
22
24
0
1
7
8
2
Samsunspor
18
14
2
0
6
8
3
Beşiktaş
17
15
0
2
5
7
4
Fenerbahçe
16
16
1
1
5
7
5
Başakşehir
14
14
1
2
4
7
6
Göztepe
12
14
1
3
3
7
7
Eyüpspor
12
13
2
3
3
8
8
Konyaspor
11
10
3
2
3
8
9
Bodrumspor
10
8
4
1
3
8
10
Trabzonspor
9
7
0
6
1
7
11
Alanyaspor
9
7
3
3
2
8
12
Antalyaspor
8
10
4
2
2
8
13
Kasımpasa
8
9
2
5
1
8
14
Sivasspor
8
8
4
2
2
8
15
Rizespor
7
5
5
1
2
8
16
Gaziantep FK
5
7
4
2
1
7
17
Kayserispor
4
6
3
4
0
7
18
Hatayspor
3
5
4
3
0
7
19
A.Demirspor
1
7
7
1
0
8
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı