301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ocak 2021 - Perşembe 17:57 Bu haber 1114 kez okundu
 
BAŞAKŞEHİR OKULLARI UZAKTAN EĞİTİMDE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR
BAŞAKŞEHİR OKULLARI UZAKTAN EĞİTİMDE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR
ÇERKEZKÖY Haberi


Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva; uzaktan eğitim sürecinin hız kesmeden devam ettiğini aktarırken, kurumlarını başarıya götüren püf noktalardan bahsetti.

“Sağlıklı ve kesintisiz bağlantı için alt yapı çalışmalarımızı güçlendirerek, kesintisiz eğitim olanağı sağladık”

Kurulumunu gerçekleştirdiğimiz uydu interneti ile alt yapımızı güçlendirerek, öğrencilerimizin evlerine kesintisiz bir şekilde misafir olmaya devam ettik. Tüm öğretmenlerimiz tıpkı yüz yüze eğitimdeki gibi sınıflarından ve akıllı tahtalarından derslerini vermeye devam etti.

“Ders planlamaları yaparak oluşturduğumuz ders programlarına göre ilerledik”

Ders programlarımızı online eğitime uygun bir şekilde revize ederek, tüm derslerimizi hazırladığımız programlara göre devam ettirdik. Her öğretmen müfredatını eksiksiz bir şekilde sürdürerek konularına kaldığı yerden devam etti. Ders programlarında ana derslerin yanı sıra beden eğitimi, gastronomi, müzik resim, bilişim ve kodlama derslerine de yer verdik. Branş derslerine yer vermemizin amacı atölye okulu olarak, öğrenciyi atölye derslerine online ortamda da dahil etmektir.

“Yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de kitap okuma saatlerimizi sürdürdük”

Öğrencilerimiz oluşturulan ders programlarına göre, tıpkı okuldaki gibi tüm materyalleri ile derslerine hazır bulundular. Tüm sınıf seviyelerinde ders programlarımızda ilk dersimizi “Kitap Okuma” saati olarak başlattık. Öğrencilerimizin uzakta olması hiçbir dersi almasına engel değildir. Kitap okuma saatlerimizi de ivedilikle tıpkı okulda olduğu gibi devam ettirdik.

“Öğretmenlerimizin sürekli gelişimi için online eğitimler verdik”

Öğretmenlerimizin gelişen ve değişen teknoloji şartlarından haberdar olmalarını sağlayarak, online eğitimlere katılımlarını sağladık. Güçlü eğitim kadromuz ile daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edebilmek adına öğretmenlerimiz başta olmak üzere her alanda eğitim ve gelişime kurum olarak değer vermekteyiz.

“Öğrencilerimizin derse katılımını sağlamak ve arttırmak için çalışmalar yaptık”

Günlük yoklamalar alarak öğrencimizin derse katılım durumlarını takip altına aldık. Daha çok ortaokul kadememizde derse özellikle katılımın yüzde yüz olması için, öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde iletişimi yüksek tuttuk. Öğrencinin derse hazır bulunurluğundan, katılamama sebeplerine kadar takip altına alarak veli ile sürekli iletişim halinde olduk. Uzaktan eğitim sürecinde en büyük destekçimiz emeklerini göz ardı edemeyeceğimiz değerli velilerimiz oldu.

“Çeşitli Eğitim metotları geliştirerek öğrencilerin derse katılım oranlarını arttırmayı sağladık”

Öğretmenlerimiz ve okul yönetimi tarafından araştırılarak belirlenen eğitim metotlarını değerlendirme aşamasından geçirerek, derslere katılımı ve öğrenmeyi arttırmak amacıyla kullandık. Bizim için her metot önemli bir eğitim aracıdır. Öğrencinin eğlenerek öğrenmesi ve ilgisini aktarılan bilgiye vermesi çok kıymetli. Tüm bunları sağlayabildiğinizde kazanımların daha hızlı öğrenilmesi kaçınılmazdır.

 “Ölçme değerlendirmelerin sonucuna göre, bireysel planlamalar yaptık”

Online ölçme ve değerlendirme metotlarını kullanarak özellikle ortaokul kademesinde ve ilkokul 3. ve 4. Sınıflarımızda deneme sınavları gerçekleştirdik. Yapılan sınavın sonucuna kısa zamanda veli ve öğrencinin ulaşımını sağladık sınav sonucuna göre de öğrencilerimizin eksik olduğu konu ve kazanımları tespit ederek, öğrenci bazlı bireysel takviye etüt dersler planladık. Hangi branşta eksiklik varsa tespitinden sonra çalışmaları bu doğrultuda gerçekleştirdik.

“Uzaktan Eğitimle Sınav sürecini kesintisiz bir şekilde yönettik”

LGS grubu öğrencilerimiz ile daha yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Tüm kademelerde olduğu gibi 8. Sınıf öğrencilerimizle de yürüttüğümüz bu zorlu süreçte PDR birimimizin desteği oldukça önemlidir. Bireysel ve gruplar halinde PDR görüşmeleri yaparak, tüm sınav süreçlerinde öğrencilerimizi desteklemekteyiz.

Gruplara ayrılan öğrencilerimizi koçluk sistemi ile kendilerine atanan koç öğretmen eşliğinde takip etmekteyiz. Koç öğretmenleri sorumlu olduğu öğrencilerini yakından takip eder ve eksiklerini tespit eder. Öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik bireysel çalışma programları hazırlamaktadır.

LGS grubu öğrencilerimize sınav hazırlığında haftalık periyodik deneme sınavları yaparak, aynı gün içinde sınava ait soruların analizli çözümleri online derslerde de devam etmektedir. Sınav hazırlığındaki bu zorlu süreçte öğrencilerimizin her zaman yanındayız.

“Online Etkinlikler düzenleyerek Veli-Öğrenci motivasyonunu en üst seviyede tutmayı sağladık”

Hafta sonları yetenek zümremiz tarafından planlanan etkinliklerimizi düzenleyerek, öğrenci ve velilerimizin motivasyonunu yüksek tutmayı hedefledik. Yaptığımız çalışmalardan bazıları; Teknoloji Bağımlılığı Semineri, Bilgi Tombalası, Babam Mutfakta, Başakşehir Ailesi Sporda ve Tuz Hamuru ile Obje Çalışmasıdır. Online olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize öğrenci ve velilerimizin katılımı bizleri mutlu etmektedir.

“Velilerimiz ile sürekli iletişim halinde kalarak öğrenci ve süreç hakkında iletişim kurabildik”

PDR birimimiz öğrencilerimiz ve velilerimiz ile bireysel ve gruplar halinde görüşmeler gerçekleştirmektedir. Birçok çalışmamızı online ortamda da gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Veli toplantılarımızı, bireysel görüşmelerimizi (Veli – Öğrenci), veli seminerleri, öğrenci grup görüşmeleri gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan sadece birkaç tanesidir. Pandemi döneminde PDR birimimize oldukça büyük görevler düşmektedir. Okulumuzun yapıtaşlarından biri olan PDR birimi, öğrencilerimizin ve velilerimizin motivasyonları için etkinlikler planlayarak motivasyon seviyelerini yüksek tutmayı hedeflemektedir.

PDR birimi haricinde sınıf öğretmenlerimiz ve halkla ilişkiler birimimiz velilerimiz ile iletişim halinde kalarak oluşabilecek her türlü süreçte destek olmaktadırlar. Sınıf öğretmenlerimiz ve Rehber öğretmenlerimiz bireysel ve grup halinde veli ve öğrenci görüşmeleri yaparak geri dönüşlere göre, okul yönetimi ile süreç iyileştirme çalışmaları yapmaktadır.

Velilerimizi bu sürecin bir parçası olarak kabul ediyor, süreci şeffaf ve objektif verilerle yönetiyoruz. Velilerimizin görüş ve önerilerini önemseyerek, kapalı usül anketler uyguluyoruz ve süreçteki ihtiyaçlarımızı tespit ederek çalışmalar yapıyoruz.

Kozuva; “Bahsettiğim tüm çalışmalarımız sonucunda tıpkı yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de kalitemizden ve öğrenci bazlı bireysel çalışmalarımızdan ödün vermeden sağlam adımlarla yolumuza devam etmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. En büyük temennimiz pandemi döneminin biran önce sona ermesi ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde okullarına dönmesidir.

Yürüttüğümüz bütün bu çalışmalar öğrencilerimizin bilgiyi en iyi şekilde alabilmesi ve hayatta sağlam adımlarla durabilen bir birey olabilmesi içindir. Okul olarak “İlk Adımdan Geleceğe” mottomuz ile öğrencilerimizin ilk adımlarından mezun olana kadar tüm süreçlerinde en iyi eğitimi alabilmeleri adına ben ve ekibim ile tüm çalışmalarımızı geliştirerek ve yenileyerek sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞAKŞEHİR, OKULLARI, UZAKTAN, EĞİTİMDE, FARK, YARATMAYA, DEVAM, EDİYOR,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
Bugün
12 - 19
Cuma
12 - 18
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
İmsak
18 Ramazan 1445
Sabah
05:26
Öğle
06:53
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:37
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı