301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Temmuz 2024 - Pazartesi 10:08 Bu haber 232 kez okundu
 
Avşar: ilgililerin derhal bu şirketleri denetim altına alınsın
Avşar: ilgililerin derhal bu şirketleri denetim altına alınsın
TEKİRDAĞ Haberi


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, bağlandığı bir televizyon programında elektrik kesintileri, elektrik kaçakları ve ihmaller dolayısıyla oluşan mağduriyetlere dikkat çekti. Avşar, son zamanlarda elektrik dağıtım şirketlerinin çığırından çıktığını, denetimsizlik ve keyfi uygulamalar sebebiyle büyük mağduriyetlere hatta can kayıplarına sebep olduklarını söyledi. Avşar, ilgililerin derhal bu şirketleri denetim altına alması gerektiğini ifade etti.

“Denetimsizlik ve vurdumduymazlık faciayı getirdi.”

Geçen hafta İzmir’de yaşanan talihsiz olayda hayatını kaybeden iki vatandaşımıza rahmet dileyen Avşar, İzmir'de elektrik şirketinin ihmalinin iki canımıza sebep olduğunu kaydetti. Avşar, ister özel sektör ister kamu kurumu olsun gerekli denetimlerin yapılmadığını ve ihmaller zincirinin faciayı beraberinde getirdiğini söyledi.

“AKP ve ortağı MHP sorunların araştırılmasına izin vermiyor.”

“Olayın hemen akabinde salı günü birkaç grup önerisiyle bu özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketlerine gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığını, doğru düzgün işletilip işletilmediğini, çalışma performansları ve kapasitelerini araştırmak üzere araştırma önergesi verdik.” diyen Avşar, “Ne oldu dersiniz; tabi ki AKP ve MHP oylarıyla her zamanki gibi ret edildi.” şeklinde konuştu.

“Yaşamın sürdürülmesi noktasında hayati öneme sahip elektriğin kesilmesi kabul edilebilir bir şey değildir.”

Yayın esnasında, konum itibariyle Tekirdağ sınırında Kınalı mevkii olarak bilinen bölgede, Silivri’de bir site içerisinde olduklarını aktaran Avşar,” Bu civarda birçok site var. Yaz aylarında hem yazlıkçılar hem de ev sahiplerinin çok yoğun yaşadığı ve çok kalabalıklaştığı bir yerdir. Burada yoğunluktan dolayı bakın 1 saat değil 3-4 gün kesintilerin yaşandığını görüyoruz. Yaşamın sürdürülmesi noktasında bu kadar hayati öneme sahip bir ihtiyaç olan elektriğin kesilmesi kabul edilir bir şey değildir.” dedi.

“Sorumsuz dağıtım şirketleri ve denetimden sorumlu vurdumduymaz kurumlar yüzünden dün İzmir'de öncesinde Diyarbakır ve Mardin’de, şimdi de Tekirdağ’da vatandaşımız bedel ödüyor.”

“Burada insanların hastaları var, insanların dolaplarındaki bütün yiyecek içecekleri bozuluyor, insanlar çok büyük mağduriyetler yaşanıyor”, diyen Avşar, “Bu sorumsuz dağıtım şirketleri ve vurdumduymaz denetim kurum ve kuruluşlar yüzünden dün İzmir'de öncesinde Diyarbakır ve Mardin’de, şimdi de Tekirdağ’da hayati fonksiyonları etkileyen mağduriyetler yaşanıyor ve canlarımıza mal oluyor.” ifadelerine yer verdi.

“Sebep; denetimsizlik, yandaş kayırmacılığı, gizli veya açık ortaklıklar ve menfaatler üzerine kurulan düzendir.”

Daha geçtiğimiz gün İzmir’de ölümle sonuçlanan sorunun bir başka rengini, bir başka türünü bugün bu noktada gördüklerini belirten Avşar, “Bütün bunların altında yatan sebep; ister özel olsun ister kamu şu an karşı karşıya kaldığımız sistem denetimsizliği, yandaş kayırmacılığıyla gizli veya açık ortaklıklar ve menfaatler üzerine kurulan düzenin varlığıdır.” dedi.

“Gerekli denetimleri yapılsaydı, bakım-onarım eksik yapılmasaydı ve enerji akım ve kapasite artırımı ihtiyaca göre planlansaydı bugün vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetler olmazdı.”

Avşar, ama yine her zamanki gibi maalesef vatandaşın mağdur olduğunu, yerine göre canıyla bedel ödediğini belirtti.

“İster özelleştirilmiş olsun ister olmasın hiç fark etmez bugün bu işin kök sebebi denetimsizlik maalesef.” İfadelerini kullanan Avşar, “Eğer ilgili kurum ve kuruluşlar bu şirketlere gerekli denetimleri yapsaydı, bakım-onarım eksik yapılmasaydı ve enerji akım ve kapasite artırımı ihtiyaca göre planlansaydı bugün vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetler olmazdı.” dedi.

“Bu ortaklık yapısında adı geçen şirketleri hangi mekanizma denetleyecek?”

Bulundukları bölgede elektrik dağıtımını yapan şirket olan BEDAŞ’ın ortaklık yapısına değinen Avşar, “Bakın bu bölgede BEDAŞ dağıtım yapıyor, BEDAŞ’ın ortaklık yapısına bütün vatandaşlarımız internetten ulaşabilir. Bu ortaklık yapısında adı geçen şirketleri hangi mekanizma denetleyecek?” diyerek şirketlerin içinde bulunduğu ilişkiler ağını eleştirdi ve her şeye rağmen ilgili kurumların görevleri gereği derhal şirketleri denetim altına alması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Avşar:, ilgililerin, derhal, bu, şirketleri, denetim, altına, alınsın,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 07.09.2024
Bugün
21 - 27
Pazar
19 - 27
Pazartesi
20 - 26
Tekirdağ

Güncelleme: 07.09.2024
İmsak
05:07
Sabah
06:36
Öğle
13:13
İkindi
16:49
Akşam
19:40
Yatsı
21:03
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Beşiktaş
6
6
0
0
2
2
2
Galatasaray
6
4
0
0
2
2
3
Eyüpspor
4
5
0
1
1
2
4
Başakşehir
4
5
0
1
1
2
5
Fenerbahçe
4
3
0
1
1
2
6
Rizespor
4
3
0
1
1
2
7
Sivasspor
4
2
0
1
1
2
8
Konyaspor
3
4
1
0
1
2
9
Samsunspor
3
1
1
0
1
2
10
Gaziantep FK
3
1
1
0
1
2
11
Göztepe
2
2
0
2
0
2
12
Kasımpasa
1
3
1
1
0
2
13
Alanyaspor
1
3
1
1
0
2
14
Hatayspor
1
2
1
1
0
2
15
Antalyaspor
1
2
1
1
0
2
16
Trabzonspor
1
0
0
1
0
1
17
Kayserispor
0
1
1
0
0
1
18
A.Demirspor
0
1
2
0
0
2
19
Bodrumspor
0
1
2
0
0
2
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı