Tekirdağ İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen'i makamında ziyaret etti. Başkan Ali Özen'i ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Sanayi Sicil Belgeleri hakkında bilgiler verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ilimizde 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1.maddesi kapsamında olup imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin yine aynı kanunun 2. Maddesine göre faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda olduklarını belirtti. İDARİ PARA CEZASI VAR Sanayi Sicil Belgelerini almayan işletmeler para cezası kesileceğini belirten Fahrettin Akçal, "Süresi içinde Sanayi Sicil Belgesi almayan işletmelere Kanunun 9.maddesine göre idari para cezası uygulanacak. Sanayi Sicil Kanunu’na eklenen geçici madde ile “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31.12.2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu Kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz.” Hükmünün getirildiği 31.12.2014 tarihinden sonra Sanayi Sicil Belgesi almak isteyen işletmelere kanunun 2. maddesinde aranan iki aylık süreyi geçirmeleri halinde idari para cezası uygulanacak" dedi.
HANGİ MESLEKLER SANAYİ SİCİL BELGESİ ALMAK ZORUNDA Faaliyette olan veya olmayan tüm sanayi işletme sahiplerinin 31.12.2014 tarihine kadar Tekirdağ İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne müracaat ederek sanayi sicil veri tabanına kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini belirten İl Müdür Fahrettin Akçal, "31.12.2014 tarihine kadar sanayi sicil veri tabanına kayıtlarını yaptırmayanlar hakkında 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 9’uncu maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır. Sanayi Sicil Belgesi alacak olan meslekler Fırıncılar, Marangozlar, Tabldot Yemek İmalathaneleri, Süt ve Süt Ürünleri(Peynir ve Yoğurt İmal edenler), Mermerciler, Matbaacılardır" diyerek Sanayi Sicil Belgesi alması gerecek olan işletmeleri uyardı.
SANAYİ SİCİL BELGESİNİN İŞLETMELERE SAĞLADIĞI FAYDALAR Sanayi Sicil Belgesi almanın işletmeler birçok avantaj getireceğini belirten Akçal sicil belgesinin işletmeler faydalarını şöyle sıraladı: -Elektrik Faturalarını Sanayi Abonesi tarifesinden öderler (%20 civarında indirimden faydalanırlar.) -İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tescil-Terkin işleminde faydalanırlar. -Kamu ihale kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. -Dolaylı olarak iş imkanı sağlarlar. -Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar.
BİLGİ İÇİN ESNAF ODASINI BAŞVURABİLİRSİNİZ Sanayi Sicil Belgesi hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı arayabileceklerini belirten Akçal Sicil Belgesi alımında istenecek evrakları hakkında da açıklamalarda bulundu. Sanayi Sicil Belgesi almak için gerçekleştirilecek müracaatlarda vatandaşlardan istenecek belgeleri şöyle sıraladı: Dilekçe (Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne Hitaben yazılacaktır.) -SANSİC A formu (sanayi sicil.sanayi.gov.tr adresinden yeni işletme kaydı menüsünü tıklayarak işlemlerin tamamlanmasına mütakip dolduran SANSİC A formunun çıktısı alınır.) -Kapasite Raporu -Esnaf Sicil Gazetesi -İşyeri kiralık ise kira kontratı -İmza sirküsü -Varsa marka tescil belgesi fotokopileri -Varsa kalite sistem belgeleri fotokopileri
AKÇAL: "BAŞKAN ÖZEN'E GÖSTERDİĞİ NEZAKETTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM" Ziyaretin sonunda Başkan Özen'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden İl Müdürü Fahrettin Akçal konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Esnaf Odasına başvurarak kolayca bilgi alabileceklerini belirtti.
|