Vali Ali Yerlikaya tarafından Tekirdağ ili ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarının katılımıyla Basın Buluşma Toplantılarının 9'uncusu Salı günü Ramada Otel'de yapıldı. Ramada Otel'de gerçekleşen 9. Basın Buluşması Toplantısına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Kaan Sinan Tohumcu katıldı. Toplantıda Vali Yerlikaya basın mensuplarının sorularını cevapladı.
TOPLANTI SORU CEVAP ŞEKLİNDE YAPILDI Ramada Otel'de gerçekleşen toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Geçtiğimiz günlerde okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili soruya Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler cevap verdi. Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Ben genel bilgiyi arz edeyim, bu konuyla ilgili cevabı da almış olacaksınız. Bizim 323 tane okul müdürü normumuz var. 323 müdürden 153 tanesi yani, bulunduğu kurumda 4 yılını dolduran müdürler değerlendirilmeye tabii tutuldu. Değerlendirmeye tabii tutma yetkisi elinde olan 10 kişi var. Yani müdüre puanı 10 kişi veriyor. Alttan başlayarak gidiyorum, Okul öğrenci temsilcisi, Okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı okul idaresi öğretmenler kurulu tarafından belirlenen iki öğretmen ve okulda bulunan en kıdemli ve en kıdemsiz iki öğretmen ilçe milli eğitim müdürlüğünde 3 kişi olmak üzere toplam 10 kişinin değerlendirmesi sonucunda bulunduğu kurumda 4 yılı doldurmuş olan okul müdürü 75 ve üzerinde puan alırsa ister kendi okulunda kalır isterse bir başka okula gidebilmek için müracaat eder. Bunun sayısı da şöyle 75 üzerinde puan alan 66 arkadaşımız var, bu 66 arkadaşımızdan 20 tanesi kendi okulunda kalmak istemedi, 46 tanesi de kendi okulunda kalmak istedi. Kendi okulunda kalmak isteyen müdürlerimizin 4 yıllığına görevlerini uzattık, 20 tane arkadaşımız da başka okullara gitti oralarda görevlerine devam ediyorlar. Geriye kalan 87 arkadaşımızda 75 puanın altında kaldı. 75 puanın altında kalan arkadaşlarımızda 18 ve 19 Kasım'da yapacağımız sözlü sınava girmek kaydıyla ek-2 puanıyla birleştirilip bir başka okulda müdür olmak için müracaat olma hakları hala saklı. Şunu bilmek lazım öğretmenlik asıldır müdürlük ek görevdir. Bütün okullardaki müdür ve müdür baş yardımcısı öğretmenlere ikinci görev olarak verilir” dedi.
YANDAŞ GAZETE Mİ ÇIKARTILDI? Tekirdağ’da bir süre önce Vali Ali Yerlikaya’ya giderek izin verirseniz gazete çıkartalım dedikodularının dönmesi üzerine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya yandaş medya konusu soruldu. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığı dile getiren Yerlikaya Tekirdağ’da bulunan tüm basın mensuplarına eşit mesafede olduğu belirtti. Yerlikaya, “Medya ve basın kurmakla ilgili bizim herhangi bir kişiye tavsiye ve telkinde bulunmamız mümkün değil böyle bir şey doğru değil ama kurum müdürlerimizle en son Perşembe günü toplantı yaptık. Orada 48 tane kurum müdürümüze böyle bir şey söylemiş olsaydım zaten sen bu soruyu burada sormuş olmazdın. Gazetede manşet atmış olurdun veya köşe yazılarına yazarak dile getirirdin. Bunun imasını bile yapmamız doğru bir şey değil. Ben elimden geldiğince tüm basın mensuplarına eşit ve hakkaniyetli davranmaya çalışıyorum.Sizin kendi içinizde ki rekabet bu kadar keskinken derdime ne yani bütün işlerimi bitirip de sizin aranıza birde ben mi gireceğim yani ?” diyerek konuştu.
YERLİKAYA, "AYDOĞDU MAHALLESİ PİLOT BÖLGE" Eğitim konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu ve Tekirdağ’da bazı okulların hitleştirildiğini belirten Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ’da bulunan tüm okullarda eğitimin aynı olduğunu belirtti. Aydoğdu Mahallesi'nde sabah kahvaltısı olarak çorba dağıttıklarını belirten Yerlikaya, “Aylık 28 bin liralık çorba dağıtıyoruz, 8-10 bin lirasını kendimiz buluyoruz, niye biliyor musunuz ? Aydoğdu Mahallesi'ne 2 ay çalıştık. Ders saatleri 7:35-8:30 arasında değişen bu şehrin ilkokulları ortaokulları hepsinin saat ayarlarını ayarlayan da valinin yani benim yetkimde. Aydoğdu Mahallesi'ndeki okulları kaçta başlattım duyanınız var mı? 9 buçuk, ders 9:30'da başlıyor. Bu mahallemizde bir huyları var yavrularımızın enerjileri bitene kadar gece geç saatlere kadar oynuyor. Sonra yatıyor o saatte yatan delikanlı da olsa kalkamaz. Saat 9- 9:30'da geliyor. Öğretmen derse gidiyor sınıfta kimse yok oturduk onlarla konuştuk dertleştik, yani Aydoğdu Mahallesi'nde öğretmen olmak eğitim idarecisi olmak kolay mı? Kolay değil. Sorduk ki buradaki çocukları aileleri nasıl okulla birleştirebiliriz? Dediler ki efendim öğrencileri eğer 8:30 bile getirse onun annesi içeri giriyor hiç bize danışmadan elinden tutuyor çorbacıya götürüyor çünkü kahvaltı kültürü yok. Saati 9:30'a aldık 9'dan ders başlayana kadar çorba var. Onlarla anket yaptık öğretmen eviyle anlaştık hangi çorbaları istediklerini öğrendik. Burada bir pilot çalışma yapıyoruz. Bu olay tutarsa diğer mahallelere okullarımıza yayacağız ki biz o mahallenin yavruları ile kaliteli okula gelen yavrularımızı ayrımcılığa tabii tutuyoruz. Onların okula olan bakışlarını aile ile beraber bizim bakış açımıza getirmemiz lazım” diye konuştu.
“ÇORLU DERİ OSB’NİN KOKUSU ZAMANLA AZALACAK" Çorlu Sağlık Mahallesi'nde bulunan Etleme tesisinin kokusunun sorulmasının üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen uzman soruyu cevapladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen uzman kokunun tamamen kesilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Deri OSB’nin kendisi bir kere orada 80 tane derici var deri üretiminde kaynaklanan bir koku da var. Biz Deri OSB’de geceli gündüzlü denetimlerimizi 6 ve 9 aylık periyotlarda yapıyoruz. İstediğimiz şartlarda olmayanlara süre verip durumlarını iyileştirmelerini istiyoruz. Fakat bu etleme tesisi Alo 181 hattına gelen ihbarlar ve basında yer alan haberlerden önce biz zaten oraya gitmiştik. Yine bu etleme tesisi bizim ÇET alınmaksızın başlandığını gördüğümüz ve tespit ettiğimiz için böyle bir idari işlem uyguladık daha sonra ÇET sürecini tamamladı. İşletme şimdi ise Çevre İzin Alma aşamasına geldi, fiziki şartlarını iyileştirdi. Bizim ilk ceza uyguladığımız ve ilk gittiğimiz tesisi güzel iyileştirdiler fakat henüz bitmiş değil. Bitmiş olsa Çevre İzin Alma belgesini de almış olurdu. Etleme tesisi çevresel açıdan baktığımızda çok faydalı bir yatırım yani biz çevresel açıdan bir atığı geri kazanıyoruz. Derideki yağı geri kazanıyoruz. Bu kozmetikte kullanılıyor, sabunda kullanılıyor. Orası ilgili testlerden geçtikten sonra kullanılıyor ama deride kullanılan yapın bile sıyrılması bunun ekonomiye bir katkı sağlaması bu bizim çevresel istediğimiz ve bu bizim mevduatımızda da lisansa tabii bir yatırım. Kokunun sadece etleme tesisinden kaynaklandığını söylemek doğru olmaz. Deri OSB’nin tamamını gezip bilmek gerekir. Onlarca tesis var. Bu derilerin kurutmaları genelde açık alanda yapılıyor. Yani bu sektörün tamamen kokudan arınması çok zor. Kapalı alanda ve çok ileri teknoloji kullanılması gerekir. Bu dönüşümü bir günde istememiz mümkün değil, fakat kademeli olarak ilerleme var. Arıtma tesisi bu koku gidermeyle alakalı bir çalışma. Arıtma tesisinde biriktirilen çamuru biriktirmeksizin bir sevkiyat çalışmaları var. Yine arıtma tesisinin çamurunu kurutma aşamaları var. Bu da %90 tamamlandı, %10’luk bir kısmı kaldı. Bu çevresel yatırımlar ardı ardına geldiğinde eminim ki deri OSB’de koku azalacaktır” dedi. BONZAİ’YE KARŞI BÜTÜN KURUMLAR BİR ÇALIŞACAK Tekirdağ’ın gündeminde olan bonzai ile savaşa bütün kurumlar ile ortak hareket ederek savaş başlattıklarını belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Kurumlar arası diyalogla Bonzai tehlikesini vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Biz bu işin şov kısmında değiliz gizlilik ve titizlik içerisinde bu işin mücadelesini yapıyoruz. Uyuşturucu sorunu sadece emniyet ve valilik ile çözülmez, ailelerimize de büyük iş düşüyor. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim, Jandarma ve Emniyet’in ortak düzenleyeceği toplantılar ile bu işi daha büyük kitlelere duyurmak istiyoruz” dedi. Ramada Otel’de gerçekleşen 9. Basın Buluşması Vali Yerlikaya’nın katılanlara teşekkür etmesinin ardından son buldu.
|