301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ağustos 2014 - Perşembe 22:38 Bu haber 730 kez okundu
 
Büyükçekmece Belediyesi
Köşe Yazıları Haberi


Saray ve Büyükçekmece Belediyeleri CHP’nin elinde. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü tanırım. Ama,Büyükçekmece’liler kadar değil. İyi tanıyanlar, ikiye bölünmüş durumda. Çok başarılı diyenler de var, aksini söyleyenler de. Geçen gün yaptığı açıklamalardan, kimin haklı olduğunu anladım.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığım dönemde, Başkanlığa yeni seçilmişti. Büyükçekmece, henüz parçalanmamıştı ve adı gibi büyüktü. Daha öncesini sorarsanız, Çatalça İlçesi’nin bir Nahiyesiydi.

     İstanbul’un ilçe sayısı artırılırken, ilçe olmayı hak edenlerin başında geliyordu. Ve, öyle oldu.

   Hasan Akgün, çoğunluğu teşkil eden öteki sakinleri gibi Büyükçekmece’li değil, Karadeniz kökenliydi. Ama, buralara eski gelenlerdendi. O kadar ki, bizim mesleğimizi seçen babası, Lüleburgaz’da bulunan Kepirtepe Köy Enstitüsü’nde okumuştu.

    Akgün, Belediye Başkanı seçildiğinde, görevine hızlı başladı. O dönemde Büyükçekmece Belediyesi, ilgi alanıma pek girmiyordu. Belediyenin, Beykent Okulları’nın sahibiyle girdiği inşaat-iskan ruhsatı kavgasında, Adem Çelik’in iskan alamadığı  bir okulunun nakline ruhsat verdiğim için başım derde girince, Büyükçekmece Belediyesi, böylece ilgi alanıma girmişti.

BÜYÜKÇEKMECE  PARÇALANIYOR

   1970li yıllarda, İstanbul’un alfabetik olarak Adalar’la başlayıp, Zeytinburnu ile biten 19 ilçesi vardı.

     1980’li yıllardaki ANAP iktidarında, Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Bakırköy 5 ayrı ilçeye bölündü. Yeni oluşan ilçelerle birlikte, İstanbul’un ilçe sayısı 33’e yükseldi. Bu arada, Büyükçekmece de ilçe oldu.

      Dalgalanma durmadı. Yalova İl olup İstanbul’dan ayrılırken, İstanbul’a başka ilçeler eklendi.

      2009 yılına gelindiğinde; Gürpınar, Beylikdüzü, Yakuplu, Esenyurt, Kıraç ve Bahçeşehir Büyükçekmece’den koparılınca, İlçenin “Büyük”lüğü gitti, sadece “Çekmece”si kaldı.

      Hasan Akgün’ün; yalnız merkezine değil, Büyükçekmece’den koparılan bu bölgelere de, alt yapısından tutunda yollarına kadar önemli hizmetleri olmuştu.

HASAN  AKGÜN  KONUŞUYOR

      İlçenin parçalanmasına ve bir kısmının koparılmasına büyük tepki gösteren Hasan Akgün, 5’nci dönemini idrak eden Belediye Başkanı olarak, bu duruma isyan ediyor.

      İlçenin enformasyonunu sağlamak, sosyal ve kültürel dayanışmayı pekiştirmek için 15 yıldan beri tekrarladığı Festival dolayısıyla, önce Festival hakkında konuşuyor ve sonra da içini boşaltıp diyor ki;

       “Bu yıl 15’ncisini yaptığımız Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği’nce 2010 ve 2011 yıllarında Dünyanın en iyi Kültür ve Sanat Festivali seçildi. Bu yıl da, festivale en geniş katılımı sağladık. Bu festivalle yalnız ilçemizin değil, ülkemizin tanıtımında da önemli bir rol oynuyoruz.”

Akgün, esas söylemek istediklerine geçip, şöyle devam ediyor. “Yeni ilçeler ve Belediyeler doğuran ilçemiz, artık küçüldü. Böylece, 100 milyon liralık bir gelir kaybımız oldu. Bu parçalanma, tamamen siyasi ve ekonomik çıkarlar için yapıldı.”

      Belediye olarak her işi, yasalar çerçevesinde ve dürüst biçimde yaptıklarını anlatan Hasan Akgün, bir “Şehir Planlamacısı” olduğunu söyledikten sonra bakın daha neler diyor; “Bu parçalamayı ve koparmayı, halkımıza sormadan yaptılar. Bölgeye kazandırdığımız 200’e yakın Sanayi Kuruluşu, Esenyurt Belediyesi’ne aktarıldı. Yapılanların, hiç biri doğru değildi.”

Bir Şehir Planlamacısı olarak, ilçedeki imar işlerinin yasal ve planlı bir biçimde yürütüldüğünü söyleyen ve ilçede 17 bin adet Villa olduğunu anlatan Akgün, Büyükçekmece’nin tam bir “Cazibe merkezi” haline geldiğini söylüyor.

    Büyükçekmece’ye yatırım yapanların çok kazandığını, burada oturanların da huzur içinde hayatlarını sürdürdüklerini anlatan Akgün, “İlçedeki yeşil alan oranımız % 64, ayrıca 100 kilometrelik sahil şeridimiz var ve her santimetresi halka açık olup, pırıl, pırıl. İlçede, bir tek bitişik nizam bina olmadığı gibi, tek bir kaçak bina da yok. İlk defa Belediye Başkanı seçildiğimde, ilçede 3 okul vardı, okul sayımız şimdi 65 oldu.”

     AKP iktidarının Belediyeler üzerinde büyük oyun oynadığını, Belediyeciliği sürekli ranta dönüştürmek için hareket ettiklerini, Büyükşehir sayısının 30’a çıkarılmasıyla ülkemizin ciddi bir bölünmeye ve federasyona doğru götürüldüğünü söyleyen Başkan Akgün, “Türkiye’deki Belediye sayısı 3224 iken, AKP iktidara geldikten sonra, tamamen siyasi ve rant maksatlı olarak bu sayı 1394’e düşürüldü. Avrupa ülkelerinin çoğunda bin kişiye bir Belediye düşerken, bizde 70 bin kişiye bir Belediye düşüyor.”

                   AKGÜN’Ü, BEĞENEN DE VAR, BEĞENMEYEN DE

     Büyükçekmece’de, kimi vatandaşlarla görüştüm. Onu, beğenen de var, beğenmeyen de.

     Beğenenler; “Görevini, en iyi biçimde yapıyor. Başarılı olmasaydı, beş dönem peş peşe seçilemezdi.” derken, beğenmeyenler yolların bozukluğundan ve genel bir düzensizlikten söz ediyorlar.

     Kimileri; “Başkan, madem ki bir şehir plancısı, şehrin ortasına birkaç heykel dikmekle modern bir şehir yapılamaz. Büyükçekmece’de alt yapı yeterli değil. Şehir giderek büyüdüğü halde, alt yapıda bir ilerleme yok. Bir çok semt, kirlilikten kokuyor. Yeni ve görkemli bir Belediye binası yaptı, ama İlçenin Belediyecilik yönünden daha pek çok sorunu var.” diyorlar.

BANA  SORARSANIZ

    Burada sürekli yaşayan vatandaşlara hak veriyorum, ama bana sorarsanız Hasan Akgün, başarılı bir Belediye Başkanı.

      AKP’liler için deniyor, ancak kendisi için “Çalıyor, ama çalışıyor.” denilemez. Öyle bir şey yapsa, AKP’liler ona zaten göz açtırmazdı. Silivri yakındı ve oraya çoktan giderdi.

        Büyükçekmece’nin daha çok kazanması için, Belediye Başkanı Hasan Akgün’e ve ekibine, daha çok destek vermek gerekiyor.

Ta ki, bir yanlışı ortaya çıkıncaya kadar.

        Siz şimdi, ikisi de CHP’li olan Saray ve Büyükçekmece Belediye Başkanları’

nı karşılaştırın.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 20.09.2024
Bugün
18 - 25
Cumartesi
19 - 24
Pazar
17 - 26
Tekirdağ

Güncelleme: 20.09.2024
İmsak
05:23
Sabah
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:35
Akşam
19:18
Yatsı
20:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Fenerbahçe
11
13
0
1
4
5
2
Beşiktaş
6
9
0
1
3
4
3
Başakşehir
4
11
1
1
3
5
4
Eyüpspor
4
8
0
3
2
5
5
Samsunspor
3
6
2
0
3
5
6
Göztepe
2
5
0
3
1
4
7
Trabzonspor
0
3
0
4
0
4
8
Konyaspor
-1
6
2
1
2
5
9
Sivasspor
-1
5
2
1
2
5
10
Kayserispor
-1
5
1
3
0
4
11
Kasımpasa
-2
6
2
2
1
5
12
Antalyaspor
-3
9
2
1
2
5
13
Gaziantep FK
-3
4
3
0
1
4
14
Alanyaspor
-5
4
2
3
0
5
15
Bodrumspor
-5
4
4
0
1
5
16
Hatayspor
-5
4
3
2
0
5
17
A.Demirspor
-7
5
4
1
0
5
18
Rizespor
-10
3
3
1
1
5
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı