Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın geleneksel hale getirdiği basınla buluşma toplantılarının 7. si bu kez Çerkezköy'de gerçekleştirildi.
Tekirdağ ili merkez ve ilçelerindeki basının katılımıyla düzenlenen Basın Buluşmalarının 7' ncisi Çarşamba günü Çerkezköy İlçesinde Glory Restaurant'ta yapıldı.Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak ve basın yayın temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Vali Ali Yerlikaya basın mensuplarının sorularını cevaplarken önemli açıklamalarda bulundu.
VALİ YERLİKAYA BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI Glory Restaurant'ta düzenlenen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ali Yerlikaya, ilk olarak ıslah organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi verdi. 2012 yılı içinde kurulan 7 OSB'nin, 11 Ekim itibari ile Islah OSB olduğunu kaydeden Yerlikaya, çarpık sanayileşmeden organize sanayi bölgesine geçişin ülkemiz ve Tekirdağ’ımız açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirtti. OSB’ler ve derin deşarj projesi ile ilgili bilgiler veren Vali Ali Yerlikaya," Kurduğumuz Marmara denizine derin deşarj şirketi de kendini geliştirdi. Haftanın bir günü orada çalışıyoruz. 2 Temmuz 2013 tarihi itibari ile acele kamulaştırma kararını da bakanlar kurulundan çıkardık. Arıtma ve derin deşarj konusunda kamulaştırılmalar 45 gün içinde bitecek. Devletten kredi almıyoruz. OSB’lerimiz kendileri bankalardan kredi alıyor. Bu sayede süreci daha da hızlandırıyoruz" şeklinde konuştu. Ergene Nehri hakkında da konuşan Vali Yerlikaya, Ergene etrafında yaşayan insanlar bir şeyler olduğunu görmek istiyor. Şantiyeler kurulduğu zaman elle tutulur bir şeyler görülecek. Bunları sadece atanmış vali olarak ben değil herkes istiyor, üstüne titriyor. Fazla dillendirmek istemedik ama en zor kısmı buydu. Bu kısmı atlattık. Bana göre zoru başardık" diye konuştu. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya konuşmasının sonunda ise şunları söyledi:
"MERİÇ’TEN 102 KİLOMETRELİK HAT İLE SU GETİRECEĞİZ" "Bölgemizde en büyük sorun yer altındaki suyun kullanılması. 2009’dan beri DSİ yeraltı suyu tahsisi yapmıyor. Çünkü yıllık kullanılmış yeraltı suyu miktarı 82 – 83 milyon metreküp iken geri dönüşü ise sadece 60 milyon metreküp. Yeraltı suyu kullanımına alternatifler bulunmalı. Meriç’ten 102 km su getirmeye hazırız. Projemizi yapalım teknik şartname alalım sonrasında 2 yılda bitiririz bu projeyi. İddiamız değil sözümüz bu. Biz yer altından kullandığımız suyu kapatırız. 82-83 milyon su buraya kalsın." Çeşitli soruların cevaplandırıldığı toplantı, soru cevap kısmının tamamlanması ardından sona erdi.
|