301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Haziran 2013 - Pazartesi 22:36 Bu haber 1833 kez okundu
 
Ali Osman Yaşar Bizim gelecek için planlarımız var
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Saray İlçe Başkanı, Belediye Başkan Aday Adayı Ali Osman Yaşar hayata geçirmek istediği belediyecilik anlayışı hakkında açıklamalarda bulundu. Hizmet üretmenin başkanın ve ekibinin vizyonuna bağlı olduğunu ifade eden Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar, “İşte bu nedenle ben ve arkadaşlarım ‘Bizim gelecek için planlarımız var’ sloganı ile yol çıktık. İlçemiz kasaba olmaktan artık kurtulup, bir şehir olmalıdır. Dünyanın globalleşmesi ile birlikte insanların, dolayısı ile seçmenlerin ihtiyaç ve beklentileri değişti. Bu nedenle artık yerel yöneticiler ve kadroları profesyonelleşmeli. Belediyeler artık bir hizmet kurumu mantığı ile düşünmeli, paydaşlarının ihtiyaçlarını önceden tespit etmeli, hizmeti üretmeli, sunmalı ve ölçerek ta daha iyisini sunmak için geri besleme almalıdır. Bu bakış açısı ile Saray geleceğe bizimle birlikte yürüyecek, ama sen yoksan biz bir eksiğiz diyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, “Bizim gelecek için planlarımız var” sloganı etrafında çalışmaların süreceğini söyledi.


PARTİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Belediye Başkan Adayı Ali Osman Yaşar İlçe Başkanlığı görevini, aday adaylığını ve belediyecilik anlayışını değerlendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık 15 yıldır partinin üyesiyim. Geçmişte Salih Başkanın yönetiminde iki dönem yönetim kurulu üyeliğinde de bulunmuştum. Bildiğiniz gibi de yaklaşık beş yıldır ilçe başkanlığını arkadaşlarım ile birlikte takım ruhu anlayışı içerisinde yürütüyoruz. Kendi adıma ilçe başkanlığını bir bayrak yarışına benzetiyorum. Bu vesile ile örgütü bizlere ulaştıran önceki ilçe başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.
Liderliğimizde geçen dönemlerde; partililerimizden aldığımız destek ve sinerji ile bizlerde örgütümüzü aldığımız noktadan daha ilerilere götürmeye çaba sarf ettik. Yerel seçim, referandum, ön seçim ve genel seçim olmak üzere oldukça yoğun bir beş yıl geçirdik. Bu dönemlerde sürekli yanımızda bulunan, bulunmaya özen gösteren partililerimize de teşekkür ediyorum. Takım ruhundan bahsetmiştim. Köylerdeki çalışmalarda yer alan İl Genel Meclisi üyelerimize, mahallelerdeki çalışmalarımıza katılmaya özen gösteren Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum.

PROFESYONEL YAKLAŞIM SİYASETTE KAZANÇ SAĞLIYOR
Yaklaşık 24 yıldır profesyonel yönetici olarak Beyaz Eşya devi bir firmada çalışmaktayım. Bunun yanında dört yıl ilçe yönetim kurulu üyeliği ve yaklaşık 5 yıldır da ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum.
Bu süre zarfında siyaset kurumunun ve yerel yönetimin 21. yy’ın yönetsel ve değişimsel anlamda eksiklerini, yetersizliklerini ve ne kadar geride kalmış olduğunu görme fırsatı buldum. Öte yandan halkımızın da son zamanlarda siyaset kurumundan ve siyasetçilerden yılgınlığını ve güvensizliğini gözlemlemekteyim. Aydın insanların; içerisinde yaşadıkları toplumu da aydınlatma gibi bir misyonu olduğuna inanıyorum. İlçe Başkanlığım süresince profesyonel metot ve teknikleri uygulama fırsatı buldum. Siyasette uygulanmaz denilen yöntemler sayesinde, geçirmiş olduğumuz seçimlerde almış olduğumuz sonuçlar, profesyonel yaklaşımın siyasette de kazanç sağladığını ortaya koydu.

21. YY’DA İNSANLARI KUCAKLAMAK İLETİŞİMLE MÜMKÜNDÜR
İnsan yaradılışı gereği en yüce varlıktır. Öte yandan Şeyh Edebalı Osman bey’ e “ey oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın” demiştir. İşte bu nedenle bizlerinde çalışmalarımızın temel noktası insan. Rengine, nereli olduğuna, dinine, mezhebine bakmadan insan. Konuşacağımız dili, inancımızı içerisinde yaşadığımız toplum belirleyebilir veya daha sonra biz seçebiliriz. Ancak hiçbirimizin anne ve babasını tercih etme, doğacağı memleketi belirme imkanı yoktur. Şunu unutmamak gerekli; Çanakkale de birbirinin kucağında can verenler, Sarıkamış ta bir birine sarılarak can verenler bir birlerine memleketlerini ve mezheplerini hiç sormamışlardı.

TÜM FARKLI ELLERİ AYNI SICAKLIKLA SIKACAĞIZ
Yerel yönetimlerin, bu gün içinde, yarın içinde temel hizmet noktası insandır. İnsanın ihtiyaçları, mutluluğu, refah ve yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Bizler tüm farklı elleri aynı sıcaklıkla sıkacağız. Geçmişte olduğu gibi ideolojik düşünceler ve davranışlar ile insanlarımızı kucaklamak mümkün değildir. 21. yy’da insanları kucaklamak, iletişimle mümkündür. Tek ideoloji de; iletişim ve farklı fikirler ile birlikte yaşamak, her ferdi yönetim sürecime katmaktır.

İNANÇ, VİZYON VE KARARLILIĞA SAHİBİM
Yerel siyasete hâkim olan plansız politika uygulama anlayışı, verimsiz ve yandaş kollayıcı yönetim kültürü hala etkisini sürdürmektedir. Daha demokratik ve etkin yönetim biçimi ile geçmişe ait, olumsuz yerel siyaset anlayışı arasında kalarak zaman, kaynak ve fırsatları israf etmemek için güçlü ve tutarlı bir yerel yönetim anlayışına ve en önemlisi bu vizyonun uygulanması için gerekli kararlılık ve çabanın gösterilmesine ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bu inanç, vizyon ve kararlılığa sahip olduğuma da biliyorum.

GÖREV VERİLİRSE PARTİM KAZANÇLI ÇIKACAK
Yerel yöneticiler partinin birer temsilcisidir. Bu nedenle partinin yerel ölçekte vizyonu, farklılığı ve etkinliği yerel yönetimler referans alınarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle yerel yönetimlerin kararlı, istikrarlı, vizyonel, verimli projeler ve politikalar üretmesi, siyasi partinin ülke genelinde de güçlenmesinde etkili olacaktır. Ancak örgüt içerisinden gelmeyen yerel yöneticiler ile bunların gerçekleşmediğine de ne yazık ki şahit oluyoruz.
Yerel yönetimler iyi yönetilirse bir partinin lüksü, kötü yönetilirse eceli olabilirler. Sürdürmüş olduğum 5 yıllık Parti yöneticiliği tecrübem ile sorunları ve çözüm yollarını bilen, örgütten gelen birisi olarak, kararlı istikrarlı ve vizyonel yönetim ve takım ruhu anlayışım ile bu göreve uygun olduğumu, görev verilirse, teşkilatın potansiyelin harekete geçireceğime, ilçemin ve partimin kazançlı çıkacağına inanıyorum.

AMACIMIZ, MİSYONUMUZ, HEDEFİMİZ
Önümüzdeki yerel seçim bu güne kadar olan seçimlerden farklı. Çünkü Tekirdağ Bütünşehir olacak. Dolayısı ile Saray Belediyesi nüfusu 24 binlerden 47 binlere çıkacak ve hizmet alanı da oldukça büyüyecek. İşte bu nedenledir ki yerel seçim oldukça önemli. Her seçmenin şunu düşünmesi gerekli; 47 bin kişiyi bırakın, benim 47 kişilik bir işyerim olsa, başına hangi meziyetlere sahip bir yönetici seçerim?
Amacımız; Teşkilatın sorunlarını bilen biri olarak, katılımcılığın ve takım bilincinin ön plana çıkarıldığı; Çağdaş, Şeffaf, Hesap veren, Kararların birlikte alındığı, Takım ruhu bilincinde ve Profesyonelce bir yönetim anlayışı ile Sarayımızı geleceğe hazırlamak.
Misyonumuz ise ‘Halkımıza yönelik başta eğitim, sağlık, çevre ve bayındırlık alanlarında olmak üzere, yasalarla belirlenen tüm hizmetleri, etkin saydam bir şekilde yürütmek, Belediyenin kaynaklarını plan dahilinde adil bir biçimde dağıtmak ve kullanımını sağlayarak halkımızın yaşam kalitesini ve refahını yükselterek, yaşanabilir bir Saray yaratmak’ olacaktır.
Hedefimiz ise; İnsan odaklı hizmet sunan, çağdaş, devlet ve sivil toplum kuruluşları ile bütünleşmiş, güvenilir, hizmet sunumunda müşteri memnuniyetini esas alan, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden, geleceğe yönelik çalışmaları esas alan, alternatif çözümler yaratan bir belediye olmaktır.
Vizyonumuz ise; sunduğu hizmetlerde geri dönüşü olmayan, tüm çalışanları ile verimliliği esas alan, teknolojiyi kullanma bakımından liderliği kabul edilen bir belediye olmaktır.

ALT YAPI TEMEL GÖREV, HİZMET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRMİYORUM
Şu ana kadar paylaştıklarımın arasında dikkat ederseniz; yol, su, kaldırım, kanalizasyon ve çöp toplama hizmetlerinden hiç bahsetmiyorum. Çünkü bunlar belediyelerin temel görevi olup, hizmet kapsamında değerlendirilmemesi gerekir. Belediyecilik anlayışımızın başlıca amacı; alt ve üst yapı ile sınırlı kalmayıp, hayatınızın her alanında sizlere hizmet vermek olacak.

KASABA MI OLACAĞIZ, YOKSA KENT Mİ? BUNUN KARARINI VERECEĞİZ
Bizlerde ilk önce kırsal bir kasaba olarak mı kalacağız, yoksa modern bir şehir mi olacağız? Buna karar vermek zorundayız. Şehirlerin en büyük özellikleri sanatsal ve kültürel faaliyetlerdir. Özellikle televizyonun, ardından da bilgisayarın yaşamımıza girmesi ile sosyalleşme azalma eğilimine girdi. Kültürel faaliyetlerden fakir olan bir yerleşim yeri ne kadar kalabalık olursa olsun, kasaba karakteri sergilemekten kurtulamıyor. Bu nedenledir ki, şehirleşme yolunda ilerlemek zorundayız. Şunu unutmamalıyız şehir içinde yaşayanları yetiştirir.
Plansız Şehirleşme ile birlikte yeşil alan sıkıntısı yaşanmaktadır. Oysa yeşil alanlar farklı sosyal kesimlerin bir biri ile buluşmasını sağlayan alanlardır. Bu fonksiyonu ile parklar şehrin sosyal barışına da katkı sağlarlar. Bu nedenle parklar oluşturulurken de parkların stres alıcı, stres arttırıcı olmaması, insanların severek kullanacakları alanlar olması gereklidir. Ancak yerel refahın ve yerel barışın artması için yerel yöneticilerin en önemli görevlerinden birisinin de vatandaşlarına gelir elde etme imkanı sunmak olduğunu unutmamak gerekir.

SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ
Hizmet üretmenin ve gerçekleştirmenin iktidar mensubu olunmasına bağlı olduğuna da inanmıyorum. Bunun başkanın ve ekibinin vizyonuna bağlı olduğunu düşünüyorum. İşte bu nedenle ben ve arkadaşlarım “Bizim gelecek için planlarımız var” sloganı ile yol çıktık. İlçemiz kasaba olmaktan artık kurtulup, bir şehir olmalıdır. Dünyanın globalleşmesi ile birlikte insanların, dolayısı ile seçmenlerin ihtiyaç ve beklentileri değişti. Bu nedenle artık yerel yöneticiler ve kadroları profesyonelleşmeli. Belediyeler artık bir hizmet kurumu mantığı ile düşünmeli, paydaşlarının ihtiyaçlarını önceden tespit etmeli, hizmeti üretmeli, sunmalı ve ölçerek ta daha iyisini sunmak için geri besleme almalıdır.
Bu bakış açısı ile Saray geleceğe bizimle birlikte yürüyecek, ama sen yoksan biz bir eksiğiz diyoruz. Bu vesile ile de aday adayı olacak diğer arkadaşlarımı da hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı