Haber Detayı
25 Nisan 2013 - Perşembe 23:11 Bu haber 916 kez okundu
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Lider ülke üretimden geçer
SARAY Haberi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya gezileri kapsamında Çarşamba günü Çerkezköy’e geldi. Arçelik Fabrikası’nda incelemelerde bulunarak işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Kılıçdaroğlu daha sonra ÇOSB yönetim binasına geçti. Kılıçdaroğlu, ÇOSB’de yaptığı konuşmada siyaset kurumumun Türk sanayisine biraz daha yakından bakması, sorun varsa çözmesi gerektiğine dikkat çekerken, Türkiye’nin kendi bölgesinde lider ülke olacaksa bunun yolunun üretimden geçtiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, barış süreci ile ilgili sorular üzerine de “Süreçle ilgili olarak bugüne kadar iktidar tarafından kamuoyuna yeterli bilgi verilmedi. Bize, ‘Barışa karşı mısınız’ diye soruyorlar. Biz niye barışa karşı olalım? Bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa hepsi barışı ister. Başbakan diyor ki, ‘PKK silah bırakıp yurtdışına çıkacak. Biz hiç pazarlık yapmadık’. Tamam çıksın, güzel. Peki CHP’den ne istiyorsunuz deyince, ‘Sürece girsin’ deniyor. Bilmediğimiz sürece nasıl gireceğiz, nasıl destek vereceğiz?” açıklamasında bulundu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi tarafından düzenlenen İş dünyası ve meslek örgütlerinin sorunları ve çözüm yollarının görüşüleceği toplantıya katılmak üzere bugün Tekirdağ’a gelirken, program kapsamında Çerkezköy’de de bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak ÇOSB’de üretim yapan Arçelik fabrikasını gezen Kılıçdaroğu, ardından ÇOSB Yönetimi ve ÇTSO Yönetimi ile bir araya geldi.


PROGRAMA BAŞKAN ÇOBAN’DA KATILDI
Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Umut Oran, Erdoğan Toprak, CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Candan Yüceer, Emre Köprülü, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.

İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ
İlk olarak Arçelik Fabrikası’na gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ilk olarak, Arçelik Ürün Direktörü Mehmet Savaş tarafından gerçekleştirilen tanıtım sunumunu izlerken, Ürün Direktörü Mehmet Savaş, sunumdan sonra Kılıçdaroğlu’na bir kahve makinesi hediye etti.Sunumun ardından, kısa bir süre üretim tesislerini gezen Kılıçdaroğu ve konuklar, daha sonra fabrikanın yemekhanesine geçerken, burada fabrika çalışanları ile birlikte öğlen yemeği yedi ve işçilerle de sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Arçelik ziyaretini tamamladıktan sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne geçti.

ÜRETEN ÜLKE GÜÇLÜ OLUR
Kılıçdaroğu’nu burada ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı. ÇOSB Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirilen ziyaretten ötürü şeref duyduklarını dile getiren Ömer Sarıoğlu, bunun bir başlangıç olduğunu söyledi ve “Bu güzel bir atılım. Ülkemizin siyasi partilerinin sanayiciyle bir arada olması bizi mutlu ediyor” dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında, siyaset kurumumun Türk sanayisine biraz daha yakından bakması, sorun varsa çözmesi gerektiğine dikkat çekerken, Türkiye’nin kendi bölgesinde lider ülke olacaksa bunun yolunun üretimden geçtiğini dile getirdi ve “Üreten ülke güçlü olur. Üreten ülke sanayiye önem verdiği gibi bilime de önem veren ülkedir. Bilim ve sanayiciyi ayırmak mümkün değildir. Sanayici Ar-Ge’ye yatırım yapmak zorundadır. Uluslar arası piyasada rekabet etmek zorundadır” şeklinde konuştu. Sanayiciyi aynı zamanda risk alan kişi olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Sizin sorunlarınızın çözülmesi lazım. Türkiye’nin geleceği açısından sanayicinin büyük görevler üstlenen kişiler olduğunu düşünüyoruz ve sizleri kutluyoruz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca, Çerkezköy’ün Trakya’nın çok önemli bir sanayi merkezi olduğunu da ifade etti.

SANAYİCİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK BİZİM GÖREVİMİZ
CHP olarak sanayiciye önem verdiklerini ve sanayicilerin de buna inanmasını istediklerini dile getiren CHP Lideri, “Geçmişte, CHP iş dünyasına mesafelidir gibi bir algı vardı. Biz bu mesafeyi kaldırdık. Bu ülkenin çağdaş uygarlığı yakalaması için ortak çaba harcamamız gerekir. Sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak bizim görevimiz. Yeter ki sizler üretin ve istihdam yaratın. Ülkenin kalkınmasına katkı verenler sanayicilerdir” ifadelerini kullandı.
Sanayicinin önünde ekonomik engeller dışında siyasi engeller olduğunu da savunun Kılıçdaroğlu, “Huzurun, barışın egemen olduğu, demokrasinin olduğu bir Türkiye’de daha rahat üretim yapacağınıza inanıyoruz. Bunun yolunun açılması lazım. Sizin önünüzde sadece ekonomik değil siyasal engeller de var. Bir sanayici telefonlarının dinlenmediğinden emin olmalıdır. Daha demokratik daha özgürlükçü bir ortamı beraber yaratmak zorundayız” dedi.

TÜRKİYE’DE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK
Toplantı esnasında, basın mensuplarının, Barış Süreci ile ilgili olarak ‘CHP’nin bu konuda tavrı nedir’ sorusu üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Süreçle ilgili olarak bugüne kadar iktidar tarafından kamuoyuna yeterli bilgi verilmedi. Herkes merakla bekliyor. Her yurttaşın kafasında soru işareti var. Peki bu kaygıları kim giderecek? Ben konuşunca bu kaygılar gitmeyecek. Toplumu aydınlatması gereken AKP hükümetidir. Başbakan niye konuşmuyor. Biz önce hükümetin ne söyleyeceğini dinledik ama hükümet bir şey söylemiyor. Biz sorunun özünde demokrasi olduğuna inanıyoruz. Demokrasi ve özgürlük bağlamında 16 maddelik bir açıklama yaptım. Kimse de Başbakan’a bu konudaki düşüncelerini sormadı. Basın mensupları bunu neden sormuyor?
Milletvekilleri neden hapiste? Siz darbe yasalarının arkasına saklanıp demokrasicilik oynarsanız bu halkı aldatmaktır. Biz bu ülkede demokrasi istiyoruz. Bu 16 maddelik açıklama bir bölgeye özel değil tüm Türkiye’ye yönelik taleplerdir. Türkiye’de medya özgürlüğü yok. Başbakan bir telefonla köşe yazarlarını işten attırabiliyor. Türkiye demokrasi açısından ivme kaybediyor.

BARIŞA NİYE KARŞI OLALIM?
Bize, ‘Barışa karşı mısınız’ diye soruyorlar. Biz niye barışa karşı olalım? Bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa hepsi barışı ister. Başbakan diyor ki, ‘PKK silah bırakıp yurtdışına çıkacak. Biz hiç pazarlık yapmadık’. Tamam çıksın, güzel. Peki CHP’den ne istiyorsunuz deyince, ‘Sürece girsin’ deniyor. Bilmediğimiz sürece nasıl gireceğiz, nasıl destek vereceğiz?” açıklamasında bulundu.
Bu bağlamda, belli koşullarının olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Samimi ve dürüst olacaksınız dedik. Özel çıkara yönelik amacınız olmayacak dedik. Halkın kabul etmeyeceği angajmanların altına imza atmayacaksınız dedik. Halka bilgi vereceksiniz dedik. Bunları yapıyorsanız size kredi açıyoruz dedik. Başbakan kaba bir dille ihtiyacımız yok dedi. Medya bunu bırakmış bize süreci neden desteklemiyorsunuz diye soruyor. Başbakan’ın bu ülkede demokrasi istediği yönünde endişe taşıyorum. Demokrasi özgürlükle birlikte taçlandırılır. Medya özgürlüğünü kısıtlarsanız halkın haber alma hakkını kısıtlamış oluyorsunuz” cümlelerine yer verdi.

HALK KILIÇDAROĞLU’NA İLGİ GÖSTERDİ
Kılıçdaroğlu, ÇOSB Ziyaretini tamamladıktan sonra partililerle birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na geçerken, CHP Liderini burada ÇTSO Yönetim Kurulu ile birlikte kalabalık bir vatandaş grubu karşıladı.
Burada da ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Çerkezköy’ün ticaret ve sanayi konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, Çerkezköy’ün ülkenin birçok yerinden gelen insanların birlikte yaşamayı öğrendiği bir yerleşim bölgesi olduğuna dikkat çekerek, “Zaten bizim insanımızın mayasında Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana gibi değerler vardır. Elbette zaman zaman küçük çatışmalar yaşanacaktır. Fakat biz bunları tolere edebilecek yapıdayız” diye konuştu.
Çözüm süreci ile ilgili olarak da hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, bu konuda hükümetin kamuoyunu tam anlamıyla bilgilendirmediğini kaydederken, kendilerinin de aynı durumda olduğunu söyledi. Bir süre daha ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaretini tamamlayarak, Çorlu’ya hareket etti.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 17.05.2024
Bugün
12 - 20
Cumartesi
14 - 17
Pazar
13 - 22
Tekirdağ

Güncelleme: 17.05.2024
İmsak
8 Zilkade 1445
Sabah
03:57
Öğle
05:44
İkindi
13:11
Akşam
17:07
Yatsı
20:29
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
61
64
13
4
19
36
4
Başakşehir
58
51
12
7
17
36
5
Beşiktaş
55
49
13
7
16
36
6
Kasımpasa
52
60
14
7
15
36
7
Alanyaspor
50
51
10
14
12
36
8
Rizespor
49
48
15
7
14
36
9
Sivasspor
48
42
12
12
12
36
10
Antalyaspor
45
41
13
12
11
36
11
A.Demirspor
44
51
12
14
10
36
12
Samsunspor
42
40
16
9
11
36
13
Kayserispor
41
41
14
11
11
36
14
Konyaspor
40
37
14
13
9
36
15
Ankaragücü
39
44
13
15
8
36
16
Gaziantep FK
38
46
18
8
10
36
17
Karagümrük
37
45
17
10
9
36
18
Hatayspor
37
41
15
13
8
36
19
Pendikspor
36
42
18
9
9
36
20
İstanbulspor
16
26
25
7
4
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı