301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Mart 2013 - Salı 17:05 Bu haber 1049 kez okundu
 
Halkı korkutmak istediler ama başaramadılar
SARAY Haberi


AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı İl Danışma Toplantısı yoğun bir katılımla Saray’da yapıldı. Taşdelen Düğün Salonu’nda yapılan toplantıda salon hınca hınç dolarken, toplantıda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Menderes’i idam edenler aslında bu halkı korkutmak istediler, Tayyip Erdoğan’ı korkutmak istediler ama başaramadılar, korkutamadılar. Bu ülkenin öz evlatları 10 yıldır iktidarda ve 10 yıldır Türkiye büyük bir atılım içinde hedeflerine ilerliyor” dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Taşdelen Düğün Salonu’nda yapıldı. Katılım oldukça yüksek olduğu toplantıda partililere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yaptığı sert açıklamalarla partililerden büyük alkış aldı.


SALONLARA SIĞMAZ OLDUK
Divanın oluşturulmasıyla başlayan AK Parti İl Danışma Toplantısı ilk konuşmayı Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur gerçekleştirdi. Konuşmasına salonun kalabalığından duyduğu heyecanla başladığını söyleyen Ahmet Kambur, “Partimizin ilk günlerini hatırlıyorum. O ilk günlerde 36 kişiyle yolca çıktık, Bugün ise İl Danışma toplantılarında salonlara sığmaz olduk. Bu durum bizim için bir gurur vesilesi. Geçen 10 yıllık zaman zarfında Cumhuriyet Tarihinde alamadığımız hizmetleri Tekirdağ getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmetler önümüzdeki dönemde Büyükşehir ile birlikte daha da artacaktır. Bununla birlikte bizimde bir borcumuz var. Başbakanımıza, kabine üyelerimize, merkez yürütme kurulumuza, parti meclisimize büyük bir borcumuz var. Bu borcu ödemek için 30 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve bütün ilçeleri kazanmak zorundayız. Eğer biz bunu gerçekleştiremezsek torunlarımıza karşı mesuliyetimiz devam eder. Herkesin bu bilinç içinde çalışmalarını yapması gerekiyor. Önümüzdeki bir yıllık bir süre kaldı. Bu süre içinde belirlenen adaylar etrafında kenetlenerek hedefe ulaşmalıyız” dedi.

KIRSAL KESİM DAHA FAZLA HİZMET ALACAK
CHP’nin kırsal kesimde yaptığı açıklamalarla halkın kafasını karıştırmaya çalıştığını söyleyen Kambur, “CHP son günlerde Büyükşehir yasasını onlar çıkartmış gibi savunmaya başladı. Onların en fazla söylediği kırsal kesimin hizmet alamayacağı, su ve vergi bedellerini çok yüksek düzeyde ödeneceği oluyor. Ama kanuna baktığımızda hiçte böyle değil. Büyükşehir ile birlikte kırsal kesime büyük kolaylıklar geliyor ve daha fazla hizmet almalarının önü açılıyor” dedi.
Bundan sonra durmak yok diyen Kambur, sözlerini “Gece gündüz çalışarak Büyükşehir’i ve ilçeleri AK Partili yapmak zorundayız” diyerek bitirdi.

DÜNYADA BİRİNCİ PARTİYİZ!
Kambur’ın ardından Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Saray’da muhteşem bir kalabalıkla toplantı yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Akbulut, “AK Parti ailesi Genel Başkanıyla Türkiye’de birinci parti, Dünya’da birinci partidir. Dünyada en fazla üyeye sahibiz ve iktidara geldiğimiz günden itibaren çıtamızı yükseltmeye devam ediyoruz. Şu anda bütün Dünya’nı gündeminde Tayyip Erdoğan, Dünya’nın gündeminde Türkiye ve onun başarıları konuşuluyor” dedi.
Salonu yarısına kadar kadınların doldurmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Akbulut, “Buraya geniş bir katılım sağlayan Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Onların çalışmaları ile desteği ile Büyükşehir’i Allahın izniyle mutlaka alacağız. Sizlere çok güveniyoruz. Hiçbir zaman bu millet Başbakanımız mahcup etmedi, yine etmeyecek” dedi.
Türkiye’yi dışarıdan görmenin daha bir muhteşem olduğunu söyleyen Akbulut, Türkiye’de AK Parti’nin yarattığı değişim Avrupa’da büyük dikkat çekiyor, takdir topluyor. Katıldığımız toplantılarda Başbakanımız ayakta alkışlanıyor ve dünya barışına çok önemli katkılar yapıyor. Bu değişimin ve gelişimin farkını bilmeliyiz” dedi. Akbulut konuşmasının devamında rakamlarla Türkiye’nin geldiği durumu anlattı.

TÜRKİYE UÇACAK!
Terörle mücadele meselesine de değinen Akbulut, “Terörle mücadele bizim en önemli meselemiz. 35 yıldır süren bu büyük soruna iktidara gelenler el atmadı, taşın altına elini sokmadılar. Bu işi askere havale ettiler, polise havale ettiler. Oy kaybetme korkusuyla bu işe girmediler. Sayın Başbakan iki defa söyledi, gerekirse Baldıran zehri içmeye hazırım, gerekirse partimin iktidarını göze alırım yeter ki bir tek insanın hayatı kaybolmasın, bir tek şehit daha vermeyelim dedi. Ç.ok olumlu görüşmeler var düzenli ve istikrarlı şekilde görüşmeler devam ediyor. Çok yakın zamanda terör belasının sona erdiğini hep birlikte göreceğiz. Dua edelim, destekleyelim eleştirmeyelim, moral verelim. İşte o zaman göreceksiniz Türkiye’ye uçacak. Durmak yol hedef adım adım Büyükşehir diyorum” dedi.
Akbulut’un konuşmasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Marmara Bölge Koordinatörü Ahmet Baha Öğütken’in gönderdiği mesaj okundu.

SOYLU BÜYÜK ALKIŞLA KÜRSÜYE GELDİ
Akbulut ardından büyük bir alkış eşliğinde kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu geldi. Salondaki coşku ve kararlılıktan etkilendiğini söyleyen Soylu, “Hedefini kafasına koymuş, kendi bulunduğu ilçeyi kucaklamayan isteyen, tarihi değiştirmek için bugün bu solanda bir araya gelen toplam bana büyük heyecan vermektedir. Salona geldiği an dedim ki, Tekirdağ 2014 Mart ayına hazırlığını yapmış. Ben salonların dilini anlayan biriyim. Uzun zamandır bir susamışlığın hasretini görüyorum bu salonda.  Tarihin çok önemli bir dönemine şahitlik ediyorsunuz. Yaklaşık 400 yıldan buyana gerileme döneminde bulunan bu topraklarda ilk kez buna itiraz eden, bu memlekette Cumhuriyet ve milleti bütünleştirmiş ve artık dünyanın gelişmişlik çizgisinde bizde olmak istiyoruz diyen bir ülke tarihinin çok önemli bir dönemine tanıklık ediyoruz. Bugünün en mesut insanı rahmetli Menderes’tir. Kendisine yapılanlardan sonra, milletin bir evladı ondan daha fazla süre bu ülkeye hizmet etmesi, onu bulunduğu yerde bahtiyar etmiştir.

10 YILDIR BU ÜLKE KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURUYOR
Bu milletin kendi ayakları üzerinde bağımsız özgür, demokrat, birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içerisinde bir anlayışı ortaya koyabileceğini son 10 yılda göstermiş bulunuyoruz. Bu ülke halkı; zengin bir ülke istiyoruz, özgür bir ülke istiyoruz, dünyanın ilk 10 büyük devleti arasında yer almış bir ülke istiyoruz, ay yıldızlı pasaportumuzla yurtdışına çıktığımızda o gümrük memurunun suratımıza fakir bir ülkenin insanı olarak değil, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmiş, zengin bir Türkiye’nin ve ay yıldızlı pasaportumuzun dünyanın her yerinde bugünkü gibi itibar görmüş bir ülke istiyorum demiştir. 
Türkiye’nin bu dönüşümünü sağlayan Başbakanımız ve onula birlikte inanlardır. Türkiye’yi Avrupa’da, Afrika’da, Güney Amerika ve Ortadoğu’da çok önemli bir iş birliği içinde güç haline getiren ve bundan bir gün bile geri kalmayan, Balyoz çıksa da geri kalmayan, Ergenekon çıksa da geri kalmayan, Sarıkız çıksa da geri kalmayan, partisini kapatmak için birilerinin sabahtan akşama kadar iftira ve karalama kampanyası ortaya koysa da geri kalmayan bununla birlikte, Türkiye’de her iki oydan birisini kendi partisine sadece egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışını altın harflerle yazmak için ortaya koyulan bu büyük direnç sizlerindir, milletindir” dedi.

TÜRKİYE’YE HİZMET ETME HEYECANIMIZ VAR
Sıfır sorun politikasıyla birlikte dünyanın her tarafıyla kucaklaştıklarını söyleyen Soylu, “Bir taraftan Irak’a 10.6 milyon ihracatla Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat rekorunu kıran. Diğer taraftan Afrika’dan,  Ortadoğu’dan, Güney Kafkasya’ya kadar etrafımızdaki bütün ülkeler ile ekonomik işbirliğini geliştiren,  kendi alt yapısın oluşturan, katma değer üreten bir ekonomiye sahip olan ülke haline geldik. Tekirdağ’da 11 organize sanayi bölgesini cıvıl cıvıl çalıştırır durumdayız. Hem Türkiye’de Hem Tekirdağ’da çok önemli bir ekonomik süreci yaşıyoruz. Niçin bu işleri gerçekleştiriyoruz? Neden 10 yıldır 17bin kilometre duble yol yaptık, neden 5 bin bilgisayarı Tekirdağ’daki öğrencilerimize verdik, neden 1500 yakın sınıfı Tekirdağ’a kazandırdık, neden son 10 yılda 124 milyar doğrudan yatırım getirdik? Çünkü heyecanımız var, Türkiye’yi uçurma, Türkiye’ye hizmet etme heyecanımız var.
Bu coğrafyada yaşayan insanların kendi insanlarına inanan, kendi topraklarına inanan, kendi gücüne inanan, etrafındaki insanlarla birlikte yeni bir medeniyet havzasını canlandırmaya inanan, kendi gücüyle birlikte dünyanın 10 büyük devleti arasında, 25 bin dolar kişi başına gelir seviyesi, 500 milyar dolar ihracat ve 2 trilyon dolar gayrı safi hasıla ile birlikte hem bölgesinde lider hem dünyada küresel aktör olacak iradeyi, canlılığı bu salonda gördüğüm için heyecanlanıyorum. 10 yıldan bu yana her seçimde başarı çıtasını sürekli yukarı doğru artıran ve her iki kişiden birinin kendi partisine oy vermeye ikna eden bir siyasal hadiseden bahsediyorum. Biz size şu hizmetleri yaptık diye millete yukardan bakan bir anlayış değil, tam tersi ne olursunuz bize biraz daha destek verinde biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz diyen, bu toprakların değerleriyle örtüşen bir anlayışı ortaya koyuyoruz. 

SİZLER 10 YILDIR TARİH YAZIYORSUNUZ
Birileri tarih yazar birileri tarih okur. Sizler 10 yıldır bu ülkede tarih yazıyorsunuz.  Bu ülkede hastane önlerinde insanların gece sabaha kadar beklediğini hatırlayın. Bu insanların vergilerini verdiği devlete kendilerine bakmadığı için hınçlandığı, kızdığı bir tablodan bugün sağlık bakanlığının 1 milyon ele bir milyon kez doktor gönderdiği, seni ben hastanede o soğukta üşümüş halde, çaresiz halde bırakmak istiyorum, sen benin insanımsın, yaratılmışların en şereflisinin, biz eğer bir devlet varsa o insan için vardır anlayışına imza atmış bulunuyoruz. Bu bir zihniyet dönüşümüdür. Bugün sadece tanıdıkları olan insanların yoğun bakıma yattığı değil, 76 milyon insanın torpilli olduğu, insan olduğundan dolayı torpilli olduğu bir ülke yarattık” dedi.

DEVLETİ ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARDIK
Konuşmasına 1999 Gölcük depreminde yaşadıklarını anlatarak devam eden Soylu, “İnanın ki o günkü o tablodan, etraftaki yüzlerce cesetten haberleri yoktu. Aslında o gün o insanların enkazın altında kalmamıştı. Yıllarca bu ülkenin insanını sömüren, onu insan yerine koymayan, onu insan onuruna yaklaştırmayan devlet zihniyeti enkaz altında kalmıştı. Ben şunu merak ediyordum, Acaba o enkazın altında kalan20 yüzyılın sonundaki devlet zihniyetini son 10 yılda Türkiye’de attığı adımlarla dünyada kendine hayran bırakan Türkiye, 1999 en kaz altına kalan anlayışı değiştirmiştir. 10 yılda enkaz altından çıkardığımız anlayış, hayır bu topraklardaki devlet böyle olamaz demiş, onu ayağa kaldırmış, ona 15 bin 800 konutu, 2 bin 600 dersliği, 2 milyar dolarlık yatırımı ile birlikte sadece oradaki insanlarımıza elimizi ve kucağımız açmadık. Bununla birlikte biz 1999 devlet değiliz, biz o Türkiye değiliz, biz o insanlar değiliz ve biz 10 ayda 10 ay gibi kısa sürede insanlarına sahip çıkan bir anlayışı ortaya koyduk. 10 yılda yaptığımız hiç tanımadığımız insanların, çocukların hayallerini, geleceklerini yeniden inşa etmektir. Bu Türkiye’nin yenileşme mantalitesidir. Bunun içerisinde Göktürk Uydusu vardır, bunun içerisinde hızlı trenler vardır, bunun içerisinde Konya’nın topraklarını sulayan mavi tüneller vardır, bunun içerisinde Kıbrıs’a giden asrın su projesi vardır, bunun içerisinde ülkemizi kuzeyden güneye, doğudan batıya birbirine yaklaştıran duble yollar vardır, milyonlarca uçak seferi ile insanımıza uzak olan her şeyi yaklaştıran zihniyet vardır. Bugün 35 sayısına ulaşmıştır sadece Afrika’daki Büyükelçiliklerimiz. Osmanlı Güney Amerika’da yoktu biz bugün Güney Amerika’da varız. 20. yüzyılda da bunları talep ediyorduk ama kaile alınmıyorduk, küçümseniyorduk. Bugün ise Avrupa krizde iken dimdik ayakta duran Türkiye Dünyanın her tarafında lafının geçmesinin nedeni iri olması, diri olması bir olmasıdır” dedi.


38’DE BİNLERCE İNSAN FARE GİBİ KATLEDİLDİ
Türkiye’nin son 70 yılda halkını tahrip eden bir anlayışla karşı karşıya kaldığını söyleyen Soylu, “1938’de Tunceli’de binlerce insan fareler gibi katledildi. Onların orda nasıl tahrifatları oldu bir düşünün. Rahmetli Menderesin 16-17 arkadaşlarıyla birlikte idam edilmesi, siyasetçilerin tahrifatı değil miydi? Hangi anne o fotoğrafı gördükten sonra oğluna sen siyaset adamı ol der? O neydi biliyor musunuz? O insanlardan alınan bir kin bir husumet değildi. O köylerle şehirler arasında entegrasyonu sağladınız diye, köylülerin evlatları doktor olabiliyor, hakim olabiliyor, profesör olabiliyor, iş adamı olabiliyor diye de yapılmadı. Menderes’in idam edilmesi on yıllar sonra da sonunuz Menderes gibi olur örneği ile bu halkı korkutmak için, Tayyip Erdoğan’ı korkutmak için gerçekleştirildi. Ama başaramadılar bu halkı korkutamadılar, cesaretimizi kıramadılar. Bu ülkenin öz evlatları 10 yıldır iktidarda ve 10 yıldır Türkiye büyük bir atılım içinde hedeflerine ilerliyor” dedi.

2014 SEÇİMİ DÖNÜŞÜM SEÇİMİ
Soylu, Türkiye’de 2014′te yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatarak, ”2014 yılında kritik iki seçim bizi bekliyor. Türkiye’de iki türlü seçim var. Biri dönüşüm seçimleri diğeri de sonuç seçimleri. Önemli olan dönüşüm seçimleridir. 2002′deki seçim de bir dönüşüm seçimidir” diye konuştu.

AK PARTİLİLER ESNAFI ZİYARET ETTİ
Soylu’nun konuşmasının ardından İl Danışma Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Bu bölümde yapılan konuşmaların ardından partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı.
İl Danışma Toplantısı’nın sona ermesinin ardından AK Partililer Saray’da esnafı ziyaret ederek, sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyip, çözüm önerilerini aktardılar.

KİMLER KATILDI?
Katılımın bir hayli yoğun olduğu İl Danışma Toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, AK Parti Saray İlçe Başkanı Ecivet Sevim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları ve AK Parti Üyeleri katıldı.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
Bugün
11 - 15
Pazar
10 - 17
Pazartesi
8 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
İmsak
24 Şevval 1445
Sabah
04:18
Öğle
05:58
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:15
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı