301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Eylül 2012 - Perşembe 21:16 Bu haber 1677 kez okundu
 
AK Parti Saray da nokta atışları yapacak
SARAY Haberi


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel’le birlikte Saray’da bir dizi temasta bulundu. Yerel seçimler öncesi Saray’a önemli projeler kazandırmak istediklerini söyleyen Yemişçi, “Yapacağımız nokta atışları ile Saray’ın önemli sorunlarını gidermemiz gerekiyor. Yerel seçimlere kadar bunu başarabilirsek AK Parti’nin hizmet anlayışını Saray halkına en iyi şekilde göstermiş oluruz” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Katip Üyesi Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel, Saray İlçe Başkanı Ecivet Sevim ve parti yöneticileri ile birlikte Saray’da bir dizi temasta bulundu. Sırasıyla Spor Toto Spor Salonu’nu, 75. Yıl İlkokulu’nu, Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, Yeni Mahalle Muhtarlığı’nı, Süt Üreticileri Birliği’ni, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı, Büyükyoncalı Atatürk İlköğretim Okulu’nu ve Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret eden Milletvekili Yemişçi Saray’a büyük önem verdiklerini ve önümüzdeki yerel seçimlerde Saray Belediyesi’ni alacaklarını söyledi. 

İlçemize gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel İlçe Başkanlığı önünde İlçe Başkanı Ecivet Sevim ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Yemişçi İlçe Başkanlığı’na çıkarak partililer kısa bir süre sohbet etti.


YEMİŞÇİ SPOR SALONU’NU İNCELEDİ
Milletvekili Yemişçi  ilk olarak,  yapımında son aşamaya gelinen Spor Toto Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. Saray İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Müştak Gençer, Ali Naki Erenyol Lisesi Müdürü Süleyman Aksan ve Müdür Yardımcısı Murat Çınar tarafından karşılan Milletvekili Yemişçi okul bahçesindeki öğrencilerle kısa süre sohbet etti. Yanındaki heyet ile birlikte Spor Salonu’nu inceleyen Yemişçi solunun bitme aşamasına gelmesinin kendisini hem mutlu ettiğini hem de heyecanlandırdığını belirterek, 2008 yılında yapımına başlanan ve yarım kalan Spor Salonu Saray için çok büyük bir ihtiyaçtı. İlçe Teşkilatımızdan gelen talep doğrultusunda salonun durumunu bakanımıza bildirdik. Bakanımız sağ olsun konuyla hemen ilgilendi ve ödenek çıkarttı. Salonumuz 1 ay içerinde tamamlanacak ve hizmete açılacak. Gençlerimizi olumsuz durumlardan kurtarmak için spor tesisleri çok önemli. Saray için yeni spor tesisleri eklemek zorundayız. Bu konuda yerel yönetimlerin üzerine büyük görevler düşüyor. Yerelde hareket olmayınca proje çıkmayınca bizlerde zorlanıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Saray’ı aldığımızda daha büyük projelere imza atacağız ve ilçemizi daha hızlı geliştireceğiz” dedi.

YEMİŞÇİ GENÇER’DEN BİLGİ ALDI
Milletvekili Yemişçi Spor Salonundaki incelemelerden sonra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Müştak Gençer’den Saray’daki okulların durumu hakkında bilgi aldı. Saray’ın genel anlamda eğitimde iyi durumda olduğunu söyleyen Gençer, “Şuanda Saray Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ikili eğitim yapılıyor. Okulumuz yeterli arazisi var. Proje hazırlanırsa yeni bina hızla yapılabilir. Eğitim Kampüsü’nü Saray’a kazandırırsak Saray’ın eğitim sorunu tamamen çözülmüş olur. İmam hatip Lisesi için arazi ihtiyacımız var. Bunun da çözülmesi için destek bekliyoruz” dedi.

YEMİŞÇİ ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
Milletvekili Yemişçi Saray’ın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını ortaya koyan bir çalışmanın dosya halinde önlerine koyulursa sorunların çözümü noktasında daha sağlam adımlar atabileceklerini ifade etti.
Milletvekili Yemişçi’nin Saray’daki ikinci durağı 75. Yıl İlkokulu oldu. Okul girişinde Müdür Hasan Küpeli tarafından karşılanan Özlem Yemişçi, okul bahçesinde bulunan velilerle bir süre sohbet etti. 75. Yıl İlkokulu’nun engelli sınıfını ziyaret eden Milletvekili Yemişçi’ye engelli öğrenciler tarafından çiçek verildi. Engelli öğrencilerin yakın ilgisiyle karşılaşan Yemişçi, öğrenciler ile teker teker tanışarak bir süre sohbet etti. Sınıfın durumu hakkında 10 yıldır atanmayan öğretmenden bilgi alan Yemişçi, AK Parti iktidarıyla birlikte engelliler için çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Engelli babası Mehmet Aydın’ın taleplerini de dinleyen Yemişçi, engelli sınıfının fiziki şartlarını daha iyi duruma getirileceğini söyledi.

YEMİŞÇİ KAYMAKAMLIK VE EMNİYETİ ZİYARET ETTİ
75. Yıl İlkokulu’nda temaslarını tamamlayan AK Parti Milletvekili Yemişçi Saray Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Saray Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından karşılanan Yemişçi, Kaymakamlık makamında Öner’den bir süre bilgi aldı. Saray’ı yeni yeni tanımaya başladığını söyleyen Kaymakam Öner, Saray’ın ihtiyaçları doğrultusunda Milletvekili Yemişçi’nin kapısını sık sık çalacağını söyledi.
Yeni görev yerinde Kaymakam Öner’e başarılar dileyen Yemişçi, Öner’e kapısının her zaman açık olduğu ifade ederek, “Vatandaşımızın taleplerini karşılamak için 7/24 kapımız açıktır. Amacımız birlikte hareket ederek Saray’ın ihtiyaçlarını biran önce gidermek. İlçe Teşkilatımız ile koordinasyon halinde çalışıldığında sıkıntıları daha çabuk halledebiliyoruz. Hükümetlerimiz döneminde AK Parti’nin ülkeyi getirdiği seviye ortada. 10 yılda yakaladığımız gelişmeyi Saray’a da yansıtmak istiyoruz” dedi.
Saray Kaymakamlığı’ndaki temaslarını tamlayan Özlem Yemişçi’nin bir sonraki durağı Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan tarafından karşılanan Yemişçi, Saray’ın asayiş durumu ve emniyetin ihtiyaçları doğrultusunda Ogan’dan bilgi aldı.

YEMİŞÇİ’DEN HİDROSEFALİ HASTASI ÇOÇUĞA ZİYARET
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılan Yemişçi, Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Gündüz’ü ziyaret etti. Milletvekili Yemişçi Gündüz’den mahallenin durumu ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Yemişçi Yeni Mahallede yaşayan 5 yaşındaki Hidrosefali hastası Sıla Berk’in ailesini ziyaret etti. Sıla’nın hastalığı hakkında aileden bilgi alan Yemişçi, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimini arayarak Sıla için randevu aldı. Sıla’nın iyileşmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen Yemişçi, acil ihtiyaç olan tekerlekli sandalyenin de bir an önce temin edileceğini ifade etti.

YEMİŞÇİ SÜT ÜRETİCİSİNİ DİNLEDİ
Yeni Mahallede temaslarını tamamlayan Yemişçi’nin bir sonraki durağı Saray Süt Üreticileri Birliği oldu. Burada Birlik Başkanı Fikret Özer ile görüşen Yemişçi, süt üreticisinin durumu hakkında bilgi aldı. Süt fiyatlarının düşük, yem fiyatlarının ise yüksek olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Özer, bu konuda hükümetten destek beklediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte köy muhtarlarının durumunun ne olacağını Milletvekili Yemişçi’ye soran Özer, köy muhataralıklarının kapatılmaması gerektiğini ve köy muhtarlarına daha geniş yetkiler verilmesi gerektiğini söyledi. Şuan için Beldelerin kapatılmasının kesinleştiğini söyleyen Yemişçi, “Köylerle ilgili çalışmalar ise sürüyor. Komisyonda çalışmalar netleştiğinde muhtarlarımıza net bilgi vereceğiz. Ama şurası kesin ki, Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra köylerimizde çok daha fazla hizmet almaya başlayacaktır” dedi.


SARAY’A ÖNEMLİ PROJELER KAZANDIRMAK ZORUNDAYIZ
Yoğun ziyaret programına ara veren Özlem Yemişçi Saray Restoranda parti yöneticileri ile birlikte yemek yedi. Yerel seçimler öncesi Saray’ın siyasi atmosferi hakkında İlçe Başkanı Ecivet Sevim’den bilgi alan Yemişçi, seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, “Her zaman halkın içindeyiz ama bu dönemde halkı daha fazla dinlememiz, daha fazla halkın yanında olmamız gerekiyor. Teşkilatlarımız da daha hareketli olmalı. Köylerimiz sık sık ziyaret edilerek, çiftçinin sıkıntılarına çözüm üretilmeli. Yerel seçimler öncesi Saray’a önemli projeler kazandırmak zorundayız. Yapacağımız nokta atışları ile Saray’ın önemli sorunlarını gidermemiz gerekiyor. Yerel seçimlere kadar bunu başarabilirsek AK parti’nin hizmet anlayışını Saray halkına en iyi şekilde göstermiş oluruz. Bunu yaptığımızda Saray Belediyesi’ni rahatlıkla alacağımızdan eminim” dedi.

SON ZAMLAR BELİMİZİ BÜKTÜ
Milletvekili Yemişçi yemek molasının ardından ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti. Saray Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret eden Yemişçi, Başkan Bülent Gönültaş ile görüştü. Son yapılan zamların şoför esnafının belini büktüğünü söyleyen Gönültaş, “Hükümetimizden akaryakıt fiyatları konusunda esnafı rahatlatacak adımlar atamasını bekliyoruz” dedi.
 
SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için uğraştıklarını, bunun için Saray’da olduklarını ve esnafı dinlediklerini söyleyen Yemişçi, AK Parti’nin şoför esnafı için yaptığı çalışmalar ortada. Son 10 yılda ülkemize kazandırdığımız yollar ile şoförlerimiz işlerini daha çabuk ve güvenli yapabiliyorlar. Yakın zamanda Saray- Çerkezköy duble yolu da tamamlanacak. Böylelikle Saray’daki şoför esnafımız büyük bir rahatlığa kavuşacak” dedi.
Kale Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Özen ise, D4 Yetki Belgesi alınmasında büyük sıkıntı yaşandığını bu konuda AK Parti’den destek beklediklerini söyledi.

AK PARTİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
Yemişçi’nin Saray Merkez’deki son ziyaretini Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na gerçekleştirdi. Oda Başkanı Ali Özen ile görüşen Yemişçi, STK’larla temas halinde olmanın, kanaat önderleri ile birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu dile getirerek, AK Parti’nin bu birlikteliği sağladığı için esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.
 
AK PARTİ BELEDİYECİLİKTEN GELİYOR
AK Parti’nin Belediyecilikten gelerek iktidarı aldığını hatırlatan Yemişçi, “AK Parti belediyecilikte uzman bir parti. Belediyecilikteki bu başarımız Saray’a yansıtmak istiyoruz. AK Parti Saray’da Belediyeyi aldığında vatandaşın sorunu daha hızlı çözülecek” dedi.
AK Parti hükümetleri döneminde esnafın çok kolay krediye ulaştığını ifade eden Oda Başkanı Özen, “Şuandaki tablodan esnafımızda memnun, bizlerde memnunuz. Verdiğimiz kredilerin geri dönüşünde hiçbir problem yaşamıyoruz. Bunun yanında verilen büyük hibe destekleri var. Esnafımızın bir araya gelerek bu hibe desteklerden yaralanması gerekiyor. Büyük birlikler oluşturulduğunda daha fazla kar elde edilebilir. Bunu başarmak için birlikte iş yapmaya alışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

YEREL ESNAF BİRARAYA GELMELİ
Ekonominin temel direği olan esnafımızın yüzünün gülmesi bizleri memnun etti diyen Yemişçi şu şekilde konuştu:
“Esnafımızın daha fazla takipçi olması gerekiyor. Esnaf arkadaşlarımız fırsatları iyi değerlendirmeli, dünyada yaşanan değişime ayak uydurmalıdır. Globalleşen bir dünya var ve bu globalleşme beraberinde çok büyük imkanlar yaratıyor.  Saray’a büyük firmalar gelecek ama yerel firmalarda buna karşı farklı stratejiler hayata geçirecek. Yerel esnafımız büyük firmalara karşı bir araya gelmeli ve daha büyük düşünmeliler.”


YEMİŞÇİ BÜYÜKYONCALI’DA OKULLARI ZİYARET ETTİ
Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte Saray Merkez’deki ziyaretlerini tamamlayan Özlem Yemişçi Büyükyoncalı Beldesi’ne hareket etti. Büyükyoncalı’da ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Yemişçi, okulun durumu hakkında Müdür Uğurhan Çiftçi’den bilgi aldı. Dar gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunduklarını söyleyen Çiftçi, buna bağlı olarak okulun eksiklikleri olduğunu ve alt yapı ve tadilat konusunda destek beklediklerini söyledi. Milletvekili Yemişçi ise, alt yapı ve tadilat konusunda Atatürk İlköğretim Okulu’na destek olmaya çalışacaklarını söyledi.

BÜYÜKYONCALI ÇPL’DEN ATÖLYE TALEBİ
Milletvekili Yemişçi’nin Büyükyoncalı’daki son durağı Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi oldu. Özlem Yemişçi’ye Lisenin mevcudu ve ders programı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Soner Berk, Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi çok önemli bir boşluğu doldurmakta olduğunu söyledi. Atölye konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Berk, arsa sorunu yaşamadıklarını ve atölyeler için bir bina istediklerini söyledi.

GÜNÜMÜZDE UZMANLAŞAM ÇOK ÖNEMLİ
Günümüzde ben her işi yaparım anlayışının ortadan kalktığını söyleyen Yemişçi, “Günümüzde bir alanda uzmanlaşma çok önemlidir. Bu nedenle Çok Programlı Liselerin önemi çok büyük. 2013 yılında okulların tadilatı için önemli bir bütçe ayrılacak. Bunun yanında atölyelerle ilgili talebinizi de iletirseniz bu konuda okulumuza yardımcı oluruz” dedi.

SARAY İÇİN ZİRAAT MESLEK YÜKSEK OKULU ÖNEMLİ İHTİYAÇ
Saray Bölgesinin organize tarım bölgesi olduğunu hatırlatan İlçe Başkanı Ecivet Sevim, “Sarayımızda Ziraat Meslek Yüksek Okulu büyük ihtiyaç. Şuanda Kadıköy’de yeterli olanaklara sahip kullanılmayan bir binamız var. Bu binayı değerlendirirsek Saray’a önemli katkılar sağlayacak Ziraat Meslek Yüksek Okulu’nu hayata geçirebiliriz” dedi.
Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi’ndeki temaslarını tamamlayan Milletvekili Özlem Yemişçi parti yöneticileri ile birlikte ilçemizden ayrıldı.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 07.05.2024
Bugün
13 - 18
Çarşamba
15 - 20
Perşembe
13 - 19
Tekirdağ

Güncelleme: 07.05.2024
İmsak
27 Şevval 1445
Sabah
04:13
Öğle
05:55
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:18
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı