301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Ağustos 2012 - Perşembe 21:50 Bu haber 1591 kez okundu
 
AK Parti, Saray Teşkilatına Tavsiyeler
Köşe Yazıları Haberi


Görünen o ki, AK Parti erkene alınıp, Eylül ya da Ekim 2013 de yapılması planlanan yerel seçimlerde, Saray Belediyesi’ni mutlaka almak istiyor. Hem de, ne pahasına olursa olsun. O zaman, aşağıdaki önerilerimi göz ardı etmemeleri “tavsiye” olunur.
      
       Tam 10 seneden beri, hem de tek başına iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Saray’a tamamen sırtını çevirdi.
       O kadar ki, temeli atılmış kimi yatırımların tamamlanması için hiçbir katkıda bulunmadığı gibi, yeni ve kalıcı bir hizmetin ya da eserin ilçemize kazandırılması için, kılını bile kıpırdatmadı.
       2004 de yapılan Belediye Başkanlığı seçimini “kıl payı” kaybeden, 2009 seçiminde ise ikinci parti bile olamayan AKP, bu ilçeyi iyice dışladı ve devletin bütün imkanlarını Saray’dan esirgedi.
        Oysa, 2004 seçimini kaybettikten sonra, halkımızı cezalandırmak için Saray’dan devletin imkanlarını esirgemek yerine, eğer tersini yapsaydı, 2009’daki seçimi pekala kazanabilirdi.
       Neyse, olan oldu, ama yaptığı hatalar ona peş peşe iki seçimi de kaybettirdi.
       Halkla zıtlaşmanın siyasette zarar getireceğini anlayan iktidar partisi, şimdi  bu huyundan vazgeçip, kaybettiği yerleri kazanmanın peşinde. Gelen haberlere göre, peşine düştüğü ilçelerden biri de, Saray ilçesi.


           İLÇE TEŞKİLATI  YENİLENDİ VE KOLLARINI  SIVADI !
        Saray’da peş peşe iki seçim kaybeden AKP sırtını halka dönerken, ilçe teşkilatı olarak da bir türlü toparlanamadı. Görev verdiği İlçe Başkanları da, teşkilatı toparlamada ve halkın gözüne girme konusunda hiçbir gayretin içine giremediler. En azından, ilçede yarım kalan projelerin tamamlaması için -  göstermelik de olsa - çabalamak yerine, adeta, “Benim adım Hıdır, marifetim budur.” diyerek, hiç bir girişimde bulunmadılar.
         İl Teşkilatı da aynı inat ya da gaflete düşünce, bekledikleri sonuç hep “hüsran” oldu.
        Nihayet parti, yakın geçmişte İlçe Teşkilatı’nı yenileyip, bu defa seçimi kazanmak için kollarını iyice sıvadı.
        Sıvadı çünkü, kaybedilen yerlerin bu seçimde kazanılması için bizzat Başbakanın talimat verdiği ve işin takibi için o İl’in Milletvekillerini, bilhassa görevlendirdiği söyleniyor.
                        SARAY İLÇE TEŞKİLATI, TALİMATI ALMIŞ
       Bu köşeyi izleyen okuyucularımın hatırlayacağı üzere, geçen ay yayınlanan “Ah! Bu Siyasetin Gözü Kör Olsun.” başlıklı yazımdan sonra, yeni İlçe Başkanı Ecivet Sevim’in daveti üzerine, kendisiyle görüştüm.
       Ecivet Sevim, daha önce de bir dönem partinin Saray İlçe Başkanlığı’nı yapmıştı. En uygun olarak yine o görülmüş olmalı ki, bu görev yine ona verilmiş.
      Başkan, duruşu ve nezaketiyle muhatabına güven veriyor. Siyasette pişmiş, ama henüz yanmamış.
      O yazımdaki eleştirilerime, hemen cevap vermek istedi. Mesela, yazımda 20 yıldan beri iskelet halinde tamamlanmayı bekleyen Kapalı Spor Salonu‘nun neden tamamlanmadığını, keza 6 yıldan beri yine iskelet halinde bekleyen Öğretmenevi’ne neden bir çivi çakılmadığını, Devlet Hastanemize yıllardan beri neden uzman hekim verilmediğini cevaplamak istediyse de, sonra bunu yapmaktan o da pişman oldu. Çünkü, AK Parti iktidarının Saray’a yaptığı bu haksızlığın, savunulacak hiçbir yanı yoktu.
       Ben zaten, Başkan Sevim’den hiçbir savunma istemedim ve beklemedim. Çünkü, iktidarın Saray’a karşı yaptığı haksızlıktan Ecivet Sevim’in, eleştirilecek bir yanı yoktu.
      Onun kusuru olsa olsa, birinci Başkanlığı sırasında partinin yetkililerine baskı yapıp, “Halkla zıtlaşmadan vazgeçelim. Saray, iktidarımızdan hizmet bekliyor. Bekledikleri o hizmeti mutlaka verelim ve bu defa karşılığını biz bekleyelim.” diyebilmeliydi.
       Bu görüşmemizde, Başkan Sevim’in de artık talimatı aldığını ve bu defa Saray’ı kazanmak için kararlı olduklarını anladım.

                                ŞİMDİ, GELELİM TAVSİYELERE
        İlçe Teşkilatı ve Başkanı’nın “Bizim, akıla ihtiyacımız yok.” demeyecek kadar duyarlı ve basiretli olduklarını biliyorum. O nedenle, tavsiyelerimi sunuyorum.
       Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Tekirdağ’dan seçilmiş iki Milletvekili var. Ziyaeddin Akbulut şimdi son döneminde. Parti tüzüğüne göre, önümüzdeki seçimlerde aday olamıyor ve bir daha seçilemiyor. O sebeple, önümüzdeki yerel seçimler için ciddi bir çalışmanın içine girip girmeyeceği bilinemiyor.
      Özlem Yemişçi adlı vekil ise, ilk döneminde. Genç ve gayretli, ancak henüz tecrübesiz.
      Partinin Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, yine eski vekillerden ve siyasette oldukça tecrübeli.
      Bu üç kişi istediği takdirde, yıllardır sırt çevirdikleri ve böylece ihmal ettikleri Saray ilçesine, dikkat çekici katkıları sağlayabilirler.
     “Peki, bir yıllık bu kısa sürede neler yapılabilir?” derseniz; hemen sıralayayım.
* Ali Naki Erenyol Lisesi’nin bahçesine yapılan ve bitirilme aşamasında olan Kapalı Spor Salonu hem okulun, hem de ilçenin salon ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte ve kapasitededir.
      O sebeple, yeni bir salonuna şimdilik ihtiyaç olmamakla birlikte, iskeleti çürüyen ve artık yıkılması gereken Güngörmez yolu’ndaki salon yıkılıp, yenisinin temeli atılabilir. Çünkü, onun yanında tribünlü bir Futbol Sahası da var. Orası, İlçemizin geleceği için bir Spor Kompleksi yapılabilir.
*  6 yıldan beri iskelet halinde tamamlanmayı bekleyen Saray Öğretmenevi inşaatı, kısa sürede tamamlanabilir.
* Bu binanın bitişiğinde bulunan ve bundan önceki AKP Saray İlçe Başkanı’nın isteğiyle, sebepsiz ve haksız yere Öğretmenlerden alınan Çay Bahçesi, tekrar Öğretmenler için tahsis edilebilir. Bu alan (bahçe) hazine malı olup, zaten Milli Eğitim’e (Ortaöğretim’e) tahsislidir.
*  İhalesi yapılıp daha sonra iptal edilen, başlayan inşaatı durdurulan Saray-Çerkezköy duble yol inşaatına, bu kısa sürede yeniden devam edilebilir, bitmese de tamamlanacağı konusunda halka güvence verilebilir.
*  Geçen ay boşaltılan ve Milli Eğitim’e tahsis edilen Askerlik Şubesi binasının alt katına, binası yeterli olmayan İlçe Halk Kütüphanesi taşınabilir. Üst katına da, örgün eğitimdeki öğrenciler için “Rehberlik ve Araştırma Merkezi”, çocuklar ve erişkinler için de, bir “Psikolojik Danışma Merkezi” açılabilir.
*  Yıllardır uzman hekim bekleyen Devlet Hastanemize, bir KBB Uzmanı, bir Ortopedi Uzmanı ve bir Göz Hekimi tayini yaptırılabilir. Mevcut Başhekimin başarısı ve hasta ve yakınlarıyla olan ilişkileri gözden geçirilebilir.
       Yerel seçimlerin, Eylül ya da Ekim 2013 tarihinde yapılacağı anlaşılıyor. Başbakanın açıklaması böyle.
        Demek oluyor ki, seçime dolu dolu bir yıl var. Eğer, AK Parti Saray İlçe Teşkilatı isterse ve bastırırsa, İl Teşkilatı ve seçilmiş vekiller de destek verirse, yukarıda sıraladığım hizmetler pek ala gerçekleşebilir.
        Mevcut Belediyemiz, inşaatının yağmur sularını havadan uzattığı borularla  sokağın ortasına, halkın ve park eden araçların üstüne akıtan bir müteahhide bile söz geçiremediğine göre, işte o zaman, benim oy’um açıktır ve tabii ki AK Parti’nindir.
                                       ***
    AK Parti, Şu Hüseyin Çelik’ten Kurtulamadı!
       Büyük zarar verdiği Milli Eğitim’den uzaklaştırabilmek için Parti Sözcülüğü’ne getirilen Hüseyin Çelik, partinin başına dert olmaya devam ediyor. Partililerle ters düşen, abuk-sabuk laflarla açıklama ve eleştiri yaptığını sanan bu zatın son olarak, “Üç-beş şehit için Meclis toplanamaz.” lafı, bardağı iyice taşırdı.
       Yitirilen tek bir can için içimiz yanarken, bu adam ne konuştuğunu bilmiyor.
      AK Parti, bu kişinin kolundan tutup, artık kapının önüne koymalıdır.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
Bugün
13 - 16
Cumartesi
12 - 14
Pazar
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
İmsak
23 Şevval 1445
Sabah
04:20
Öğle
06:00
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:14
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı