301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Mart 2012 - Perşembe 20:34 Bu haber 2082 kez okundu
 
CHP Saray İlçe Kongresi Yapıldı
SARAY Haberi


      CHP Saray İlçe Teşkilatı tarafından, cumartesi günü Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan genel kurulda, mevcut ilçe başkanı Ali Osman Yaşar yeniden güven tazeleyerek ilçe başkanlığına seçildi.

    Çarşaf liste ile gidilmesi nedeni ile seçim saat 17'e kadar devam etti ve ardından sandık açıldı. 207 oyun kullanıldığı genel kurulda, mevcut başkan Ali Osman Yaşar 109 oy alırken, başkan adayı Oktay Tekeş ise 98 oy aldı. Bu sonuçla Ali Osman Yaşar 2. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı seçilmiş oldu.
     Genel Kurulun açılış konuşmasını İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar yaparken, divanın oluşturulması ardından saygı duruşuyla İstiklal Marşı okundu.
    Divan Başkanlığı'nı Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başkan Yardımcılığı'nı Nedret Özer, Katip Üyeliğini Nazmi Duygu ve Erkan Koru yaparak, genel kurulu yöneterek sonuçlandırdılar. 
     CHP İlçe Başkanlığı'na Ali Osman Yaşar'ın seçildiği kongre, çok sayıda partili ve delegelerin coşkulu katılımı ile gerçekleşirken, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri de konuşmalarında, "Biz ana muhalefet partisi olarak, mecliste görevimizi yapıyoruz. Bizim gibi diğer muhalefet partileri de görevlerini yapıyorlar. Ancak AKP dikta rejimi uygulayarak Türkiye tarihinde görülmemiş vahim olaylar yaşanmaktadır. Milletvekilini yerde tekmeleyen bir zihniyetle karşı karşıyayız." dediler.

İÇ VE DIŞ POLİTİKALARIMIZ İFLAS ETMİŞTİR
 
     Kongrede ilk konuşmayı Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaparak, "AKP Hükümeti iç ve dış politika iflas etmiştir. 1974 Kıbrıs harekatında bize en büyük destek sağlayan Libya'ya ters düştük. O dönem ülkemizde benzin sıkıntısı varken, Libya bize benzin verdi.
     Büyük Orta Doğu Eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB emrinde çalışmaktadır. Suriye, İran, Irak ve Libya gibi komşularımızla şu anda hiç bir dostluk ve ortak değerlerimiz kalmamıştır.  
     Hepiniz biliyorsunuz, Necmettin Erbakan, eski talebesi Tayyip Erdoğan’a AKP’nin siyonizmin emrinde bir parti olduğunu sık sık vurguluyordu.
     Önce diğer işbirlikçileri son olarak da AKP’yi iktidara getirdiklerini, siyonizm ile ilgili düşüncelerine de her platformda vurguda bulunan Erbakan Hoca, bu düşüncenin, ırkçı bir inanç olduğunu ve büyük İsrail’in kurulmasını kendisine amaç edindiğini ifade ederek, siyonizmin sahip olduğu sermaye ile bütün dünyayı ele geçirdiğini söylerdi.
    Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana hiç böyle zulüm ve yokluk görmemiştir. İnsanları ufak yardımlarla kandırmaya ve korku imparatorluğu kurmuş olan bir iktidarda, hiç kimse hakkını hukukunu aramaz bir duruma düşmüştür. Aramak isteyeni de bir şekilde yıldırma politikasını uygulayarak, gözdağı veya bir şekilde korkutarak susturmaktalar. Türkiye'nin palamut kanalına ihtiyacı yok. Ekmeğe işe, aşa ve ülkenin geleceğini garantiye alınacak politikaya ihtiyacı var." dedi.

ALBAYRAK, SARAY'LA GURUR DUYUYORUZ

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok parti yöneticisi de mesajla katılırken, ardından İl Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Başkan Albayrak, "Saray'da yapılacak olan genel kurulun birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde geçmesini diliyorum. Biz her zaman Saray'la gurur duyuyoruz. Uzun yıllardan beri Saray hep CHP'nin kalesi olarak biliniyor. Ve bu böyle de devam edecektir. Çünkü burada iyi bir ilçe yönetimi ve çok başarılı bir belediye başkanımız var. Her seçimde mutlaka oyumuz artmıştır. Saray'daki parti yöneticilerimiz ve parti büyüklerimiz olsun her zaman seçmenle iyi bir iletişim ve diyalog kurmuşlardır." diye konuştu.

GENÇLİK KOLLARI ÇALIŞMALARI ENGELLENİYOR

     Kongrede, gençlik adına söz alan Mustafa Perçin, mevcut yönetimden Gençlik Kollarına yansıyan sorunlar ile ilgili konuşurken, İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar'ı eleştiri yağmuruna tuttu.
     Mustafa Perçin, "Biz CHP Gençliği olarak, ne zaman bir program yapmaya kalksak mutlaka bizim çalışmalarımız engellenmiştir. Bizlerin amacı Atatürk Gençliği olarak, hiç bir menfaat beklemeksizin ülke sorunlarıyla ilgilenmektir. Ama etkinliklerimiz hep engellenmiştir. Bu doğrultuda şu ana kadar hiç sağlıklı bir çalışma yapamadık. İlçe Başkanımız bize hiç bir zaman destek olmadı. Aksine hep köstek oldu. Bize yol göstermesi gerekirken, yolumuzu kapatmanın hesabını yaptı. Bize hep çocuk muamelesi yapıldı. Oysa bizleri Atatürk'ün, Türkiye'yi emanet ettiği bir gençlik olarak görmesi gerekirken, bizleri partiden soğutmaya çalıştı." dedi.  

İLÇE BAŞKAN ADAYI OKTAY TEKEŞ

     22 Ocak 2012 tarihinde başlayan delege seçimlerinde büyük bir özveri ile çalışan, ilçe merkezinde 4 mahalleden 3 mahallenin delegesini alan Oktay Tekeş, 24 Mart 2012 cumartesi günü yapılan genel kurulda sandıktan çıkamadı. 207 delegenin kullandığı oyun 109 oyunu mevcut başkan Ali Osman Yaşar alırken, Oktay Tekeş 98 oy alarak sandıkta kaldı.
     Oktay Tekeş, kısa özgeçmişinin ardından CHP Saray İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Tekeş, "Ben 12 yıllık arkadaşım olan Ali Osman Yaşar birlikte bir yarışa girdim. Burada önemli olan her zaman dostluğun baki kalmasıdır. Bu yarışta arkadaşıma da başarılar dilerim.
     10 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Üye olduğum günden beri onur duyduğum partim için çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ben partime daha faydalı biri olarak ilçe başkanlık adayı olarak görev almak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda hareket eden, genci, yaşlısı, emeklisi, işçisi ve köylüsüyle beraber halkın sesidir. Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki şuan ki mevcut yönetim bu anlayışı tam olarak sergilememektedir.
     Mevcut yönetim gençlerimizle, kadınlarımızla, en önemlisi yerel kazanımımız olan belediye yönetimiyle diyalogunu kaybetmiştir. Bir ilçe yönetiminin en önemli görevi bu kurumlarla ve kişilerle birlikte iyi bir diyalog kurmaları gerekmektedir. Ancak görülen o ki yönetim açıkça bu kurumlara tavır almıştır. Maalesef olgun tavır göstermesi gereken arkadaşlarımız kişisel hırslarla hareket etmektedirler.
     Bakın delege seçimlerinde 4 mahalleden 3'ünü mavi liste yani adını gençleşme ve yenileşme hareketi koyduğumuz liste kazanmıştır. Fakat yönetim seçimi kaybetme korkusuyla köylere hukuksuz bir şekilde delege atamıştır. Bu tüzüğün açıkça ihlalidir.
    Biz seçimi kazandığımız takdirde parti tüzüğümüzü anayasamızı asla ihlal etmeyeceğiz. Biz bu hukuksuzluğu temizleyeceğiz. Ben değil biz anlayışını egemen kılacağız. Gücümüzü siz sayın üyelerimizden ve delegelerimizden alacağız. Gençlerimizi ve kadınlarımızı yanında olacağız. Onların enerjilerini partimize katacağız. Daha güçlü bir CHP yönetimi oluşturacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarla sıkı bir diyalog ve dayanışma içerisinde olacağız. Ayrıca devamlı kapalı olan parti binamızı sürekli açık olacaktır." dedi.

MİLLETVEKİLİ EMRE KÖPRÜLÜ

      Milletvekili Emre Köprülü söz alarak hükümete yüklendi. Milletvekili Köprülü, "Saraylılar kendi özgür iradesi ile sandık başına giden bir seçmendir. Cumhuriyet Halk Partisi 1999 yılı seçimlerinde barajın altında kalmasına rağmen, Saray'da yine Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Çünkü buradaki seçmen özgür iradesine sahip olan bir seçmendir. Dolayısıyla Saray bizim için CHP'nin kalesidir. Hedef 2014 yılında Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara taşımaktır diyen Milletvekili Köprülü, konuşmasını Nazım Hikmet'in şiiri ile sonlandırdı.

MİLLETVEKİLİ CANDAN YÜCEER

      “Saray'da tek liste ile genel kurulun yapılmasını bekliyorduk. Ancak sonradan iki liste ile genel kurula gideceğimizi öğrendik. Her iki listeye de başarılar dilerim. Saray Tekirdağ'ın göz bebeğidir.”diyen Milletvekili Yüceer’in konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,“Türkiye’de gelir dağılımı hızla düzeliyor diyen AKP iktidarı okyanusu geçip Meksika’dan Türkiye’ye bakınca mı öyle görüyor? Türkiye'de kredi mağdurlarının yanı sıra kredi kartı mağdurları da her geçen gün artıyor. Bu yüzden aile içi facialar yaşanıyor. Sonucun nereye gideceği de ortadadır." dedi. 

BAŞKAN ÇOBAN, "BENİ ŞİKAYET EDEN BİR İLÇE BAŞKANI İLE ÇALIŞAMAM"

    "Beni şikayet eden bir ilçe başkanı ile çalışamam" diyen Başkan Çoban, "Göreve geldiğim günden itibaren, meclis ile birlikte ortak kararlar alarak hizmetlerimizi sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Üç yıl içerisinde belediyemize kazandırdıklarımız kamuoyu tarafından çok iyi biliniyor. Başta araç gereç olmak üzere, Kent Konseyi, yaz spor okulları, kadınlara yönelik el beceri kursları, engellilere yönelik, bir dizi çalışmalarımızın yanı sıra Saray Spor için stad düzenlemeleri ve çimlenmesi çalışmaları, şehir merkezindeki cadde ve sokaklara parke taşı döşenmesi ile devam eden yol çalışmalarımızın büyük bir bölümü tamamlanmış olup, önümüzdeki yaz ayında da bazı cadde ve sokakları düzenlenmeyi ve parke taşı döşemeyi planlıyoruz. 
     Bu çalışmalarımız devam ederken, Türkiye genelindeki CHP belediyeleri hedef alan operasyonların yıldırma politikaları sürerken,  mevcut yönetimin gençlerimizle, kadınlarımızla, en önemlisi belediye yönetimiyle ters düşmesi bizi derinden üzmüştür. Bizimle birlikte olmaları gerekirken, bizim hakkımızda şikayette bulunmaları ve o da yetmemiş gibi müfettiş istemesi de ayrıca üzücüdür. Bir ilçe yönetiminin en önemli görevi kurumlarla ve kişilerle birlikte iyi bir diyalog kurmaktır. Ancak görülen o ki yönetim açıkça bu kurumlara tavır almıştır. Maalesef olgun tavır göstermesi gereken arkadaşlarımız kişisel hırslarla hareket etmektedirler.
    Köylere atama ile yapılan delege seçimi tamamıyla 16. maddesini ihlal ederek, parti içi tüzük ihlali yapılmıştır. Benim başkanlığı kaybedeceğim diye bir kaygım yoktur. Ben her zaman partim ile birlikte hareket edeceğim." dedi.

İLÇE BAŞKANI ALİ OSMAN YAŞAR

     CHP İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, kısa özgeçmişinin ardından çarpıcı bir soru ile genel kurulda kısa da olsa bir süre sessizlik yaşanmasına neden oldu. Başkan Yaşar, ’Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?’diyerek konuşmasına başlayınca salonda kısa süreli bir sessizlik hakim oldu. Ardından verilen çeşitli cevaplar ile salondan bir anda gülme sesleri yükseldi.
     Profesyonel yönetici olarak ilçe başkanlığı görevine geldiği günden itibaren tüm çalışmalarını bilgisayar ortamında hazırlayan Başkan Ali Osman Yaşar, slayt gösterisi ile sunumunu yaptı. Teknolojinin nimetlerinden faydalanan başkan Yaşar, çalışmaları anlatarak, suçlamalara karşı gerekli açıklamalarını da yaptı.  Göreve geldiği günden itibaren partiye ciddi anlamda enerji verdiğini vurgulayan başkan Yaşar partiyi kurumsallaştırmayı hedeflediğini söyleyerek, “Partiye 9001 belgesini almak istiyorum. CHP’nin oyları benim dönemimde Saray’da yüzde 59'a yükseldi ve daha da yükselecek.”diyerek,  ardından sıra seçime geçildi. 207 delege yeni ilçe yönetimini belirlemek için sandık başına giderek oyunu kullandı.
      Divan Başkanı Milletvekili Haydar Akar yapmış olduğu konuşmada şuna değindi:" Bizim de diğer partiler gibi hedeflerimiz var, projelerimiz var, donanımlı arkadaşlarımız var. Ancak insanlar bize güvenemiyor. Bizim gerçek sorunumuz bu. İşte bu nedenle bizler artık geçmiş ile oyalanmak ve enerjisini kendisini kendi içinde harcayanlardan olmak istemiyoruz. Altında toplanacağımız yegane hedef Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesidir.
     Sonuçta hepimiz insanız. İki kişiden oluşan ailede bile eşler arasında tartışmalar oluyor, anlaşmazlık oluyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir aileyiz. İçimizde her zaman aynı düşünemediğimiz arkadaşlarımız olabilir, olacaktır da. Eğer ailenin devam etmesini istiyor isek, bir birimize saygı göstermeyi, farklı düşüncelere açık olmayı öğreneceğiz. Birlikte yaşamanın başka yolu yoktur. Seçim bitti ve bizim için sorunlar da bitti. Durum bazı kişilerin beklediği gibi değildir. Yönetimin ne il genel meclisi üyeleri ile ne belediye başkanı ile ne de belediye meclis üyeleri ile arasında sorunu yoktur. Olamaz da. Çünkü özellikle ben seçilmiş olan bu arkadaşlarım ile yola çıktım.
      Ekibimiz yeni ve genç arkadaşlarımız ile güçlendi. Hedefimiz bu güne kadar sergilediğimiz başarı çıtasını sistemli ve planlı çalışmalar sergileyerek daha da yükseklere taşımaktır. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişi olan bir partidir. Bizler tüm değerlerimizden ve potansiyelimizden faydalanacağız. Bunun içinde öncelikle geçmişte partimize hizmetleri geçen büyüklerimiz ile bir araya geleceğiz, daha sonra partimizin tüm dinamikleri ile birlikte olacağız.  
      Cumartesi günü kongremize katılarak bizleri onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.
       Genel Kurula katılan konuklar şu isimlerden oluşuyor: CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Milletvekili Candan Yüceer, Milletvekili Emre Köprülü, İl Başkanı Kadir Albayrak, Milletvekili Adaylarından Gülferah Güral ve Mehmet Nuri Saygun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İl Genel Meclis Üyelerinden Nedret Özer ve Nazmi Duygu, Saray Eski Belediye Başkanı Dr. Mahmut Halilcikoğlu, Büyükyoncalı Belediye Başkan Vekili Şükriye Can, Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay ve Yönetimi, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, çevre ilçe başkanların yanı sıra partililer, muhtarlar ve davetliler.
      Seçimi alan Ali Osman Yaşar ve yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Şerif Atakan, Akın Aytaç, Aytaç Çoban, D. Ali Demirel, Nevin Duralı, Zeynep Giray Dursun, Salim Gündüz, Erol Gürler, Davut Özcan, Hüseyin Özer, Vijdan Pangal, Nazan Pektaş. Bu arada İl delegeliklerine de 44 kişi seçildi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 08.05.2024
Bugün
14 - 20
Perşembe
14 - 18
Cuma
13 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 08.05.2024
İmsak
28 Şevval 1445
Sabah
04:12
Öğle
05:54
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:20
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
90
89
1
6
28
35
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
40
12
12
11
35
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
37
34
14
13
8
35
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
33
40
18
9
8
35
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı