Haber Detayı
28 Aralık 2011 - Çarşamba 23:06 Bu haber 1152 kez okundu
 
Saray'da İş Bırakma Eylemi
SARAY Haberi


   Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Saray'da da Eğitim Sen’liler bir gün iş bırakma eylemini gerçekleştirdiler.
    EĞİTİM ve sağlık başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar Trakya genelinde olduğu gibi Saray'da da bir gün iş bırakma eylemini gerçekleştirdiler.

    Trakya bölgesinde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde iş bırakma eylemi yapılarak, protesto gösterileri düzenlendi.
     Edirne’de Devlet Hastanesi önünde toplanan DİSK, KESK, SES, Eğitim-Sen ve diğer sendika üyeleri ellerinde pankart ve afişlerle trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdüler. Sloganlar atan grup, AK Parti hükümetinin temel hakları gasp ettiğini öne sürerek eylemlerin devam edeceğini söyledi. Bir süre cadde üzerinde açıklama yaparak slogan atan grup daha sonra sessizce dağıldı. Polis cadde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
     Tekirdağ’da ise valilik binası karşısındaki Tuğlalı parkta bir araya gelen sendika üyeleri hükümetin politikalarını protesto etti. Alanda toplanan grup adına konuşan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Erdal Yılmaz, “Bu ülkede çok uzun süredir, gecenin karanlığı hakim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanlığa mahkum edilmek isteniyor. AKP iktidarının yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da arttırıyor" dedi.
      Kırklareli Devlet Hastanesi’nde toplanan yaklaşık 300 kamu çalışanı ise bir günlük iş bırakma eyleminin temel haklarına sahip çıkılması için hükümete yönelik yapıldığını söyledi. Polikliniklerde broşür dağıtan sendika temsilcileri ve grev yapan eylemciler daha sonra Dingiloğlu Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Sağlık çalışanları ve kamu sendikacılarından oluşan 300 kişilik grup Dingiloğlu parkı önünde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
     Saray'da ise, Eğitim Sen üyeleri sadece bir gün iş bırakma eylemini gerçekleştirerek, ardından bir basın açıklaması yaptı.
     Eğitim Sen Saray Temsilciliğinin basın açıklaması şöyle:
     "Eğitim ve bilim emekçileri olarak, çarşamba günü Türkiye’nin dört bir yanında haklarımıza sahip çıkmak ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi göstermek için GREVDEYİZ.
      Yaşadığımız sorunlara çözüm üretmek bir yana, sürekli yeni sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Kamu emekçilerinin çalışma ve yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Angarya çalışma, performans değerlendirme ve benzeri pek çok uygulama ile yaşamımızı cehenneme çevirdiler.
     AKP döneminde, kamuda esnek, güvencesiz ve performansa dayalı çalıştırma daha da yaygınlaştı. Taşeronlaştırma ve özelleştirme uygulamaları ile kamu hizmetleri sermayenin sınırsız talanına açıldı. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma tüm kamu istihdamını ve yaşam alanlarımızı kuşatmış durumda.
     Hükümetin kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi için çıkardığı yasalar yetmezmiş gibi, şimdi de kanun hükmünde kararnameler ile sermayeye hizmette sınır tanımadıklarını gösteriyorlar. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi, piyasa mantığıyla yürütülmesi süreci KHK düzenlemeleri ile son aşamaya gelmiştir. GATS anlaşması hükümleri doğrultusunda çıkarılan 35 adet KHK ile gerçekleştirilen değişikliklere baktığımızda kamu hizmetlerinin yürütülmesinde tamamen piyasa dilinin ve özel sektör mantığının egemen kılınmaya çalışıldığı görülmektedir.
      KHK düzenlemeleri ile eğitim, sağlık gibi geniş kamu hizmeti alanları tamamen piyasaya açılırken, “eşit işe eşit ücret” kandırmacası ile sadece üst düzey yöneticilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapılmış, başta eğitim emekçileri olmak üzere, kamu emekçilerinin büyük bir bölümünün mali haklarında herhangi bir değişiklik olmamış, hatta bazı kurum personeli gelir kaybı yaşamıştır.
Devletin anayasal sorumlulukları arasında yer alan yeni istihdam alanları yaratma, eğitim, sağlık, sosyal gü-venlik ile ilgili görevler yerine getirilmiyor. Yurttaşı müşteriye, kamu hizmeti vermesi gereken kurum¬ları ticarethaneye, kamu emekçilerini performansa dayalı çalışan işletme görevlilerine çevirmeye çalışıyorlar.

NEDEN GREVDEYİZ?

      Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için GREVDEYİZ.
     4/C, 4/B, 50/D, 4924 veya taşeron adı altında sürdürülen güvencesiz çalıştır¬ma uygulamalarına son verilerek tüm çalışanlara iş güvencesi ve kadrolu çalışma sağlanması için GREVDEYİZ.
     Temel ücretlerin artırılarak, eşit işe eşit ücret sisteminin gerçek anlamıyla uygulanması için GREVDEYİZ.
Sendikal hakları için mücadele edenler baskı altına alınıyor, sürgün ediliyor, gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyorlar. Hukuksuz, haksız ve mesnetsiz biçimde yapılan gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi için; sendikalarımız ve mücadelemiz üzerindeki baskılara ve anti-demokratik uygulamalara hayır demek için GREVDEYİZ.
     Yıllardır emekçi düşmanı yönetimlerin iktidarda bulunduğu Türkiye’de, başta biz kamu emekçileri olmak üzere toplumun geniş bir kesimi anti-demokratik uygulamaların hedefi haline getirilmiştir.
     Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve emeklilik haklarımıza yönelik saldırılar planlı olarak günden güne artmakta, çocuklarımızın geleceği piyasanın doymak bilmeyen vahşi ihtiyaçlarına kurban edilmek istenmektedir.
     Kamuya yönelik kapsamlı saldırılar sadece biz kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da yakından ilgilendirmektedir. Bu noktada KESK ve KESK’e bağlı sendikalar olarak kamu hizmetlerinin herkese eşit ve parasız olarak ulaştırılması için kamu hizmetini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini göstermek önemlidir.
     AKP hükümeti geleceğimizi karartmayı amaçlayan emek düşmanı politikalarla, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye yönelik hesaplar peşinde koşmaya devam ettikçe, çalışma ve yaşam koşullarımızın daha da kötüleşmesi kaçınılmazdır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, kamu emekçileri bu oyunu bozmaya kararlıdır.
      AKP hükümetini son kez uyarıyoruz: Emek düşmanı politikalardan vazgeçin! Kamu emekçilerinin uluslar arası sözleşmelerle sahip olduğu grevi toplusözleşme hakkını tanımak zorundasınız! Eğer taleplerimize olumlu bir yanıt alamazsak, eylemlerimizin artarak ve daha da güçlenerek devam edeceğini buradan kamuoyuna duyuruyoruz.
      Bizler bu topraklarda haklarımız için; insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için; parasız eğitim ve sağlık hakkımız için; eşit, özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizleri yürüdüğümüz yoldan ve savunduğumuz ilkelerden asla geri döndüremeyecektir. Türkiye’ nin aydınlık yüzü Eğitim-Sen çatısı altında, geleceğimiz için, çocuklarımız için, halkımız için dedikodu yaparak değil alanlara çıkarak, korkakça ve sahte bir muhalif tavırla değil cesurca ve haysiyetli bir duruşla mücadele etmeye devam edeceğiz. Kişisel kaygılarından dolayı seslerini çıkaramayanlar unutmasınlar ki yapılanlara ortaktır.      
     Eğitim-Sen ve KESK mücadelesine ve her zamanki gibi başı dik alnı açık yürüyüşüne devam edecektir.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 17.05.2024
Bugün
12 - 20
Cumartesi
14 - 17
Pazar
13 - 22
Tekirdağ

Güncelleme: 17.05.2024
İmsak
8 Zilkade 1445
Sabah
03:57
Öğle
05:44
İkindi
13:11
Akşam
17:07
Yatsı
20:29
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
61
64
13
4
19
36
4
Başakşehir
58
51
12
7
17
36
5
Beşiktaş
55
49
13
7
16
36
6
Kasımpasa
52
60
14
7
15
36
7
Alanyaspor
50
51
10
14
12
36
8
Rizespor
49
48
15
7
14
36
9
Sivasspor
48
42
12
12
12
36
10
Antalyaspor
45
41
13
12
11
36
11
A.Demirspor
44
51
12
14
10
36
12
Samsunspor
42
40
16
9
11
36
13
Kayserispor
41
41
14
11
11
36
14
Konyaspor
40
37
14
13
9
36
15
Ankaragücü
39
44
13
15
8
36
16
Gaziantep FK
38
46
18
8
10
36
17
Karagümrük
37
45
17
10
9
36
18
Hatayspor
37
41
15
13
8
36
19
Pendikspor
36
42
18
9
9
36
20
İstanbulspor
16
26
25
7
4
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı