301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Temmuz 2011 - Perşembe 10:27 Bu haber 2469 kez okundu
 
Tükürük Yalamak, Acaba Nasıl Bir Duygu?
Köşe Yazıları Haberi


    Muhalefette geçirdiği süre itibariyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olan tarihi Cumhuriyet Halk Partisi, tükürdüğünü yalayan ilk parti olarak da, tarihe geçecektir. Öte yandan yalayanı kınarken, yalatanı da tebrik etmek lazım.

         Genel Başkanın değişmesinden sonra  taraftarının büyük umut bağladığı
Cumhuriyet Halk Partisi, Haziran 2011 seçimlerinde beklediğini bulamadı. Oylarını az bir miktar artıran Ana Muhalefet Partisi, sadece iki Ergenekon tutuklusunu aday gösterip seçtirerek, diğerlerine haksızlık yaptı.
        Geçmişte bir BDP’ li vekilin seçildikten sonra tahliye edilmesini göz önüne alan parti, seçtirdiği bu iki kişinin de tahliye edileceğini sandı. Oysa, seçilseler de bunların tahliye  olamayacaklarını, daha seçim yapılmadan önce iktidarın en yetkilisi, açıkça söylemişti. Çünkü yargı artık, iktidarın buyruğu altındaydı.

                     BÜYÜK LOKMA YUT, BÜYÜK SÖYLEME
        Atalarımız, sonunu düşünmeden büyük konuşanlar için, “Büyük lokma yut, büyük söyleme” demişlerdi. Kurmaylarına danışan CHP lideri, işte bu yanlışı, yani bu sözün tersini yaptı. Lokmaları küçük, lafları ise çok büyüktü. “İki arkadaşımız tahliye edilmeden ya da onlar da yemin etmeden, TBMM’ de yemin etmeyeceğiz.” dedi. Onunla da kalmadı, “Maaş da almayıp, gerekirse bu tavrımızı 4 yıl boyunca sürdüreceğiz. Bedeli varsa, onu da öderiz.” deyiverdi.
       Dedi, ama partisinin bütün Milletvekilleri, peşin ödenen maaşları hemen ceplerine indirdiler.
       İktidara karşı değil de, muhalefete karşı muhalefet yapan Milliyetçi Hareket Partisi ise, maaşlarını tartışmasız alabilmek için, CHP’nin aksini yaptı.
       Onlardan daha basiretli olan ve kozu elinde tutan Başbakan’sa hiç tereddüt etmeden, “Tükürdüklerini yalayacaklar.” derken, bunu hem de, gülerek ve alaycı bir ifadeyle söyledi.
       Bir hafta sonra ne oldu? Hatalarını ve büyük konuştuklarını anlayan CHP liler, - tabirimi hoşgörün- kıvırmaya başladılar.
        Önce, eski liderleri Deniz Baykal yanlışlığa ve yemin edilmesi gerektiğine işaret etti. Bunun üzerine AKP ile bir “Mutabakat Metni” hazırlandı. Metine göre, “Sorunların çözüm yeri TBMM imiş” (Breh!, Breh! Breh! Bilmiyorduk, bunu da öğrendik.)
       Daha sonra da Genel Başkan ve kurmayları, “Bu bilek bükülmüyor, bari öpelim.” diyerek, tıpış tıpış gidip yemin ettiler ve tükürüklerini yaladılar.


       Hikayeyi, acaba bilmeyen var mı?

       Yeni bir araba alan adam, atlarını koşup arkadaşını gezdirmeye çıkmış. Arabaya çok özenen arkadaşı, “Bu arabanın benim olması için, her şeyi yaparım” deyince, arabanın sahibi “Edeyim, b.k’umu yersen, araba senin olsun.” deyiverir. Teklifi kabul eden arkadaşı, arabacının dediğini yapar ve arabaya sahip olur.
        Biraz gittikten sonra, arabasını kaptırdığına pişman olan adam arkadaşına, “Aynı şeyi ben de yapsam, arabamı geri verir misin?” deyince, arkadaşı kabul eder.
       Bu defa arabanın ilk sahibi  b.k’u yer ve arabasını geri alır.
       Alır, ama biraz düşündükten sonra arkadaşına, “Yahu, bu araba zaten benimdi. Şimdi yine benim. Peki, biz bu b.k’ları niye yedik?”deyiverir.
                                                               ***
       Maaşları, ceplerine peşinen indiren CHP’lilerin gidip yemin edecekleri, daha yolun başında belliydi. Peki, neden tükürdüler ve bu tükürdüklerini niye yaladılar acaba?
        Ben, hiç yalamadığım için bilmiyorum. Yalayan varsa, lütfen beni bilgilendirsin. ”Tükürük yalamak, acaba nasıl bir duygu?”

  Futbol Sülükleri, Yedikleriniz Haram Olsun !


     Bir haftadan beri, Fenerbahçe’nin “şike rezaleti” ile yatıp kalkıyoruz. Futbol meraklılarını “aptal” yerine koyan ve alabildiğine sömüren yalnız Fenerbahçe mi? Asla, hepsi aynı b.k’un soyundan.
     Ne var ki, kusuru biraz da adına “fanatik” denilen ve çoluk-çocuğunun rızkını bu adamların yönettiği futbola yatıranlarda aramak lazım. Bu adamlar, bu enayi fanatikler yüzünden o kadar büyük paralar ve haksız şöhretler kazanıyor ki, havalarına kimse yetişemiyor.
      Gece hayatı onlarda, kadın kız avcılığı onlarda. Devlet katında itibar onlarda. Ticari hayatlarında ayrıcalık onlarda.
      İşte, adına “şike” denilen, maç alıp maç satma amaçlı hile, aldatmaca, rezillik ve namussuzluk da onlarda.
      Bu pislikleri yapanlara halkımız artık “Futbol Sülükleri” diyor. Ben de, bu sülüklere “Yedikleriniz haram olsun.” diyorum.
      Çok meraklı değilim, ama İstanbul’da görev yaptığım uzun yıllar içinde, bütün spor adamlarını tanıdım. Hepsinin, kaç “kratlık” bir değere sahip olduğunu, öteden beri biliyorum.
       Fenerbahçe Başkanı ise, fazla tanımadığım biri. Onun, iyi bildiğim tarafına gelince “Şeker hastalığı” dümenine yatıp, bu rezillikten sıyrılmak için, durmadan çırpınıyor. Toplumda bir sürü şeker hastası var. İnsanlar öyle 200 değil, 400-500 şekerle dolaşıyorlar. Hastalık, bırakın ifade vermeyi ya da hapiste yatmayı, hiç kimsenin işine-gücüne engel olmuyor.
   Bay Aziz Yılmaz, yargı bu dümenleri yemez. Bu numaralardan vazgeç artık !..

            Deniz Feneri Hırsızları da Nihayet …
      Yurt dışındaki yurttaşlarımızın dini duygularını sömürüp, topladıkları yardım amaçlı(!) paraları ceplerine indiren Deniz Feneri Hırsızları da, nihayet içeri alındılar. Umarım ki bu operasyon, kamuoyundaki tansiyonu düşürmek için yani, göstermelik değildir.
       AK Parti iktidarının “taş gibi koruduğu” bu utanmazların, yine umarım ki yedikleri yanlarına kar kalmaz ve kısa zamanda hak ettikleri cezayı alırlar.
       Yargıya dilediği gibi hükmeden iktidar, - eğer bir çıkar ortaklığı yoksa - bu kişileri daha fazla korumamalı ve bu utanmazlar, ibret-i alem için yaptıklarının cezasını çekmelidirler.
        Bu işin sonunu, şimdi herkes gibi ben de çok merak ediyorum.

     Sünnet Konvoyları, Çok Rahatsız Ediyor !

      Yalnız ilçemizde değil, köyler dahil hemen her yerde sünnet çocukları için motorlu araçlarla konvoylar düzenleniyor.
       Çocukları, alayişli törenlerle sünnet ettirmek, eski ve pek köklü geleneklerimizden biri. Buna, hiç kimsenin sözü yok. Lakin, düzenlenen sünnet konvoylarına katılan arabaların gürültüye dönüşen korna sesleri ve de yaya ve araç trafiğini engellemeleri, vatandaşları iyiden iyiye rahatsız ediyor.
        Bu konuda yakınan vatandaşların Gözlem Gazetesi’ne başvurması üzerine, gazetede geçen hafta şikayetlere dair bir haber de okuduk.
        Saraylı hemşerilerimizin pek çoğu, aynı şikayetleri bana da yaptılar.
        Belediyece tedbir alınması ve bu konuda bundan böyle daha duyarlı olunması hususunda keyfiyet, sünnet sahiplerine ve Belediye yetkililerine buradan arz olunur.

 Belediye Anonsları da Rahatsız Ediyor !

        Özellikle küçük merkezlerde hemen bütün Belediyeler, hoparlör kullanarak çeşitli duyurularda bulunuyorlar. Bu duyurular, daha çok Belediye işleriyle ilintili olduğu gibi, ölüm, sünnet,  nişan ve düğün gibi toplumsal törenleri de kapsıyor. Ve bu uygulama, öteden beri ilçemizde de yapılıyor.
       Ne var ki, son zamanlarda aynı yayın organı ile ilçemizde “Ticari İlanlar” yayınlanmaya başladı.
       Bu durum, Belediyenin ilanat amacına aykırı olduğu gibi, vatandaşları da rahatsız ediyor.
       Yakınmaların artması üzerine, rahatsızlık verici bu durumun önlenmesi hususunu da, Belediyenin ilgisine ve bilgisine sunuyorum.
       
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 08.05.2024
Bugün
14 - 20
Perşembe
14 - 18
Cuma
13 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 08.05.2024
İmsak
28 Şevval 1445
Sabah
04:12
Öğle
05:54
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:20
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
90
89
1
6
28
35
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
40
12
12
11
35
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
37
34
14
13
8
35
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
33
40
18
9
8
35
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı