301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mayıs 2010 - Perşembe 09:37 Bu haber 2048 kez okundu
 
SARAY'A ÇOK ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ GELİYOR
Köşe Yazıları Haberi


  Saray, nihayet kabuğunu kırıyor. İlçede şimdi, merkez ve çevresini tanıtma ve kalkındırma amaçlı bir sivil toplum örgütü kuruluyor. Çalışmalarını, şimdilik dernek düzeyinde yürütecek olan kuruluş, bakın neler yapacak?

   Saray, nihayet kabuğunu kırıyor. 87 yıllık Cumhuriyet döneminde devlete karşı bütün yükümlülüklerini yerine getiren ancak, devletten beklediği desteği hiçbir zaman göremeyen bu ilçe artık, “Bu memlekette, biz de varız. Devletini başının tacı yapan bu ilçe, bugüne kadar devletten beklediği yardım ve desteği hiç göremedi. Devletimize bağlılığımız hep sürecek, ama haklarımızı da isteyeceğiz. Örgütlenmemiz, gelişmiş ve daha güzel bir Saray ve kalkınmış bir Saray halkı için olacak.” diyen müteşebbisler, şimdi bu amaçla “İşverenler ve Yöneticiler Derneği” adıyla, Saray’ın en önemli sivil toplum örgütünü kuruyorlar. 
       Kısa adı “SARİYDER” olan derneğin kurucuları arasında ilçemizin tanınmış simalarından işadamları Cengiz Serin, Ferhat Temur, Erhan Kesim, Seçkin Sezen, Bülent Bilecen, Kazım Çınar ve Metin Taşdelen bulunuyor.
        Derneğin, 26 esas ve bir geçici maddeden oluşan tüzüğüne göre amacı, özetle şöyle belirlenmiş. “Saray’ın içinde ve dışında yaşayan, ikamet eden, ticari ve sınai faaliyette bulunan yönetici ve iş veren sıfatını haiz ya da serbest meslek erbabı kişilerle, akademik kariyere sahip, bilim adamı sıfatını taşıyan kişileri bir araya getirerek ve Anayasanın ön gördüğü esaslara ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak, tüm Saraylıların sosyal ve ekonomik  gelişmelerine katkıda bulunmak” 
         Kuruluş işlemlerini tamamlamak üzere olan derneğin evrakı, Valilik düzeyinde incelenmekte olup, kuruluş kesinlik kazandığında hemen çalışmalara başlanacak.
        Hazırlanan tüzüğe göre dernek,  amacının tahakkuku için her türlü araştırma ve başka faaliyetlerde bulunacak. Mesela; “Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitici ve tanıtıcı faaliyetler düzenleyecek. Gerekli her türlü araç gereci temin edip ve her imkanı kullanıp, yayın yapabilecek. Gönüllü yardım ve bağış toplayabilecek ya da gelir getirici faaliyetlerde bulunabilecek. Zamanla ve imkanlar ölçüsünde iktisadi ve ticari işletmeler kurabilecek.  Sosyal ve kültürel amaçlı tesisler kurup, işletebilecek. Her türlü sosyal etkinlikler düzenleyebilecek. İhtiyaç duyduğu kadar taşınır ve taşınmaz mal edinebilecek. Öteki derneklerle istişare amaçlı ilişkilerde bulunabilecek. Şartlar gerekli kıldığı takdirde Vakıfa dönüşebilecek. Hepsinden önemlisi, Saray halkının refah ve mutluluğu için devletin sunması gereken her türlü yardım ve katkının ilçeye ulaşması için gayret gösterecek ve bir sivil toplum kuruluşundan beklenen hizmet ve katkının oluşumu için her türlü çabayı da gösterecek.”
                        DEVLETİN  ÜVEY EVLADI ; SARAY
       Saray ilçemiz, gerek Cumhuriyet döneminde, gerekse daha öncesinde devletten beklediği ilgi ve yardımı hiç göremedi. Çerkezköy bölgesinde sanayi tesisleri kuruluncaya kadar, merkez ilçe halkı küçük ticari işlerle, köyleri halkı da çiftçilik yaparak ancak, çok zor şartlarda hayatlarını sürdürebildiler. Bütün sıkıntılarına rağmen Saraylılar, devletine karşı hadim ve sorumlu bir vatandaş olarak, yükümlülüklerini hep yerine getirdiler.
       Oy derdine düşen siyasi iktidarlar, vaatlerini yerine getirmeyince, halkımızdan bekledikleri ilgiyi göremediler. Bunun üzerine, ilçeye iyice sırt çevirdiler. Saray, hep bir “üvey evlat” muamelesi gördü. Mesela  mevcut iktidar, 17 yıldan beri  inşaatı yarım kalan bir Spor Salonu’nu bile tamamlayıp, bu halkın gençlerine sunamadı. Keza, 5 yıldan beri iskelet halinde bekleyen Öğretmenevi inşaatına, beş kuruş yardım yapmadı. Belediyemiz, yıllardan beri devletten hiçbir destek ve yardım alamıyor. Sanayi bölgesine yakınlığına rağmen işsizlik, burada da en büyük sorun olarak kendini gösteriyor.
        Dernek kurucuları ile yaptığım görüşmede, derneğin adının “İş verenler”olarak belirlenmesinin en önemli sebebi, işte bundan ileri geliyor. Verilen bilgiye göre dernek, çalışmaları sırasında Saray’da işsiz vatandaş kalmaması için büyük çaba harcayacak. Herkesden ve her kesimden, bu konuda yardım ve destek beklenecek.
  ÇALIŞMALAR, “ÇOK HAYIRLI BİR TEŞEBBÜS”E İŞARET EDİYOR
        Saray İşverenler ve Yöneticiler Derneği’nin, çok hayırlı ve faydalı işler ve hizmetler üreteceğine inanıyorum. Henüz  resmiyet kazanmadığı halde, dernekte aktif rol oynayabilecek 80 den fazla kişi, kollarını sıvamış durumda. Başta kurucuları olmak üzere, hepsi bir şeyler yapabilmenin telaşında.
       Ne var ki, Türk müteşebbislerinin her işe şevkle başladığı, ancak sonunu getiremediği de  bir gerçek. Saray’da ise, bu teşebbüsün beklendiğinden fazla ilgi göreceğini, kısa sürede güzel hizmetlerin ortaya konacağını umut ediyorum. Kurucularını tebrik ediyor, derneğe herkesin destek vermesini ve mutlaka başarılı olmasını diliyorum.

   Hem Uçkur, Hem Siyaset Olmaz !
    CHP lideri Deniz Baykal’ın bir gazetenin İnternet sitesinde yatak görüntülerinin yayınlanması, doğrusu beni hiç şaşırtmadı. Hele, bir zamanlar sekreterliğini yapan biriyle bu işi yapması, bana olağan bir olay gibi geldi.
      Kimi siyasilerin, kimi bürokratların ve kimi iş adamlarının sekreterleriyle  bu tür ilişkiye girmeleri yalnız bizde değil, dünyanın bir çok yerinde, hem de sıkça görülüyordu.
       Bir zamanlar, bir ülkeyi ziyaret eden önemli devlet adamlarının misafir kaldıkları mekanlara kadın gönderildiği, bu tür ikramların dostlukları daha çok pekiştirdiği ve bu işlerin hariciyenin bilgisi ve teşviki ile yaptırıldığı söylenirdi.
       Mesela, Demokrat Parti döneminde Türkiye’yi ziyaret eden Endonezya Cumhurbaşkanı Sukarno’ya, Lüks Nermin  lakaplı randevucu tarafından kadın temin edildiği, Zurnik adlı Pezo’nun da kadını Sukarno’nun oteline teslim ettiği günlerce konuşulmuştu. Sukarno, ülkesine döndüğünde belsoğukluğu denilen hastalığa yakalanınca işler karışmış, dedikodular böylece daha çirkin bir boyut kazanmıştı.
                  TÜRKİYE, BU TÜR İLİŞKİLERİ KALDIRAMIYOR
       Türkiye’de siyasete soyunan kimselerin, maddi çıkar ilişkileri kadar, uçkur ilişkilerine de dikkat etmeleri gerekiyor. Ama ne yazık ki, bu dikkat gösterilmiyor. Gücü elinde bulunduranların önce keselerini doldurdukları, o bakımdan rahatlayınca da, kendilerini gönül işlerine kaptırdıkları, bazen işte böyle söbelendikleri görülüyor.
        Kimi söyleyenlerin aksine bu işler, “Çalıyor, ama iş yapıyor.”Ya da, “Ne olmuş yani? Adam, biraz çapkınlık yapmış.” denip, artık geçiştirilemiyor. Siyaset adamı, her halinden “emin” olunacak birileri olmalıdır. Söylemi ile eylemi, uyumlu olmalıdır. Bütün davranışlarıyla, siyaset yaptığı topluma örnek olmalıdır.
      Türk toplumunda aile kavramının, belki de bütün toplumlardan daha büyük bir önem var. Evlilik birliğinin temelinde, “sadakat” yatar. Hiç kimse, ailesinin iffetine yan gözle bakılmasını istemez. O zaman, kendisi de bakmamalıdır.
                       CHP LİDERİ, ACABA İFTİRAYA MI UĞRADI?
        Bu yazının kaleme alındığı sırada, Deniz Baykal ve CHP’nin önde gelenleri olayın bir “komplo” olduğunu söylüyorlar. Ancak, “Böyle bir olay yaşanmamıştır.” demiyorlar. Olayın, CHP liderini yıpratmak için yapıldığı ve komplo olduğu muhakkak. Ama, ne yazık ki olmuş. CHP lideri ve partneri olan Milletvekili şeytana uymuşlar. Üstelik, ikisi de evli ve çoluk çocuk sahibi.
        Olaya “İftira” demek, mümkün olamıyor. “Küçük bir çapkınlık olayı” demek, hiç mümkün değil. “Başkaları da yapıyor. Deniz Baykal da yapsa ne olur?” demek de mümkün değil.
         Yani, işi neresinden tutarsanız tutun, hoş görülecek yanı yoktu. Bu kişiler, eşlerine nasıl hesap verirler, bilinemez. Ancak, CHP liderinin bu görevinden ayrılması, “şık” olurdu. Baykal da, onu yaptı.
        Deniz Baykal’ı biraz yakından tanıyan ve seven bir kişi olarak, doğru olanın bu olduğunu, olay küllendikten sonra eğer sağlığı da el verirse,  bu ülkenin  ve halkın ona ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Ben, kasetin gerçek değil,düzmece ve montaj olmasını temenni ediyorum. İnşallah öyle çıkar.
                              İŞTE, BAŞKA  BİR KAÇ ÖRNEK ...
        Opera sanatçısı Ayhan Aydan’la gönül ilişkisi yaşayan Başbakan Adnan Menderes’in bu hareketi, Yassıada mahkemeleri sırasında kendisine sorulmuş, bu davadan ceza almasa da, itibarı oldukça zedelenmişti.
        CHP iktidarının İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, sanatçı Aynur Aydan’ın evinde görüntülenince ilişkiyi doğrulamış ve istifa etmek zorunda kalmıştı.
        Ankara eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un gönül ilişkisi bir kasetle ortaya çıkınca, tekrar seçilmesi garanti olan Belediye Başkanlığı adaylığından çekilmek zorunda kalmıştı.
      Başbakan Tansu Çiller’in Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar da aynı hatayı yapmış, çapkınlığı Bakanlığını elinden alıp götürmüştü.
     Meclisin hırçın Milletvekili Kamer Genç de aynı yolda yakalanmış, oğlunun evinde bir kadınla görüntülenince, eve çiçekleri sulamak için geldiklerini söylemişti. Üzerinde herhangi bir görev bulunmayan Genç, olmayan koltuğunu böylece kurtarmıştı.
         Son olarak Halkın Yükselişi Partisi lideri İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk aynı kazaya uğramış, sekreteriyle yaşadığı iddia edilen aşk hikayesi, onun da yuvasını dağıtmıştı. Bu yanlış hareketi, hocayı hem siyasetten etmiş, hem de popülaritesini bitirmişti.
         Sözün kısası, “Hem uçkur, hem siyaset olmuyor.” Deniz Baykal, kendisinin ve partisinin daha fazla yıpratılmaması için istifa ederek, üzerine düşeni  ve doğru olanı yaptı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 07.05.2024
Bugün
13 - 18
Çarşamba
15 - 20
Perşembe
13 - 19
Tekirdağ

Güncelleme: 07.05.2024
İmsak
27 Şevval 1445
Sabah
04:13
Öğle
05:55
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:18
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı