301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Mayıs 2016 - Pazartesi 22:40 Bu haber 3997 kez okundu
 
Belediye de Taciz Skandalı!
SARAY Haberi


Hizmetleriyle anılması gereken Saray Belediyesi’nde, şimdi de bir “Taciz Skandalı” yaşanıyor. Hem de, ne skandal. Ona, “Uçkur Skandalı” demek, daha doğru olur.

Saray Belediyesi'ni  kimlerin yönettiğini ve amaçların neler olduğunu, böylelikle Saray halkı öğrenmiş oluyor.  

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın, Belediyede tacize uğrayan mağdurların yanında yer alması gerekirken, tam tersine tacizcileri kollamak ve korumaktan yana  tavır alması, şaşkınlık yaratıyor.     

Saray Belediyesi'ndeki taciz skandalına göz yumanlar, yapanlar kadar suçludur. Yaşanan olaylara seyirci kalan Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın, taciz mağduru olanlara yardımcı olması gerekirken, aksine mağdurları tehdit ve azarlamaya çalıştığı belirtiliyor. Oysa bir Belediye Başkanının, kendi kurumunda bu veya buna benzer olayları yapanlara en ağır cezayı vermesi gerekirken, tam tersine mağdur olanları tehdit etmeye çalıştığı söyleniyor.

Saray Belediyesi'nde tacize uğrayan Ö. T. Adlı bayan, hukuk mücadelesini başlattı bile. İddialara göre, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi olan Dilaver Perçin,  yaklaşık 25 yıldır Belediyede memur olarak çalışan Ö. T.'ye tacizde bulundu. Başkan Yardımcısı Perçin, Ö. T.'nin çalışma odasına giderek, sözlü tacizde bulunduğu, "Beni, evine kahve içmeye çağırmıyorsun. Bir telefon et, ben gelirim. Birlikte oturur,  bir şeyler yaparız" gibi münasebetsiz teklifte bulunuş.

Saray Belediyesi'nde, Başkan Danışmanı olduğu söylenen  Savaş Korucuoğlu’nun da, daha önce  stajyer öğrencilere yönelik taciz iddiaları gündeme gelmiş ve konu CHP Milletvekillerine kadar iletilmesine rağmen, konu hakkında herhangi bir inceleme dahi yapılmadan konu kapatılmıştı.

Bu olay, ilçede bomba etkisi yaratırken, Belediye yöneticilerinin hiçbir şey olmamış gibi davranmaları dikkat çekmişti. Bu olayla ilgili hiç bir işlem başlatmayan Belediye yetkililerinin, Başkan dan güç alarak, yeni taciz olaylarına sebebiyet verdikleri bildiriliyor. Oysa, yaşanan olayların mağdurlarının,  halen bozuk bir  psikolojiyle yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları ifade ediliyor.

BELEDİYEDE, OLAYLAR BİTMİYOR!

Saray Belediyesi’nde, tacizler türlü türlü.  Hatırlanacağı üzere, 24 Ocak 2015 tarihinde,  Belediyede stajyer olarak çalışan lise öğrencilerine, Belediyece seçilen bir restoranda içki servisi yapılmıştı.           

Belediyesi tarafından öğrencilere verilen bu yemekte, Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören bulunuyordu. Çocukların alkol kullanmasına göz yumulması sonucu, gecenin geç saatlerine kadar alkol alan öğrenciler komaya girip hastanelik  olmuşlardı. Olayın bir numaralı müsebbibi ve  zanlısı olan Arif Naci Öngören adlı Başkan Yardımcısı, olaya bir kurban bulup, işin içinden sıyrılmıştı.     

Yaşanan bu olaya rağmen, yetkililer sağlıklı bir soruşturma yaptırmadan, olayın üstünü örtmüşlerdi.

ÖĞRENCİLERİN ALKOL KULLANMASINI, NORMAL GÖRÜYORLAR

Saray Belediyesi tarafından lise öğrencisi stajyerlere yemekte alkol verilmesi, o günlerde vatandaşlar tarafından çok büyük tepkilere neden olmuştu. Belediye yetkililerinin ise, hiçbir şey olmamış gibi davranmaları ve hatta olanları normal karşılamaları da, büyük dikkat çekmişti.

İlçemizdeki öteki resmi kurumlar alkol ve madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yürütürken, Saray Belediyesi'nin böyle bir uygulama yapması, büyük bir sorumsuzluk örneği olmuştu. Vatandaşlara örnek olması gereken kurumların böyle davranışlar içerisinde bulunması, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda neden başarılı olamadığımızı, yüzümüze vurmaya yetiyor.

SONUNDA,  BU DA OLDU

Saray Belediyesi, beceriksizliği yüzünden yıllardan beri hep sorunlar ve problemlerle boğuşurken, bu yaşanan yüz kızartıcı olaylardan Belediyenin ne zaman kurtulacağı, devamlı merak ediliyor.     

Bölgenin sayılı ve her manada itibar sahibi olması gereken Saray Belediyesi, her geçen gün böyle şaibelerle anılırken, “Sonunda bunlar da oldu.”  Denmesine sebep oldu. Beceriksiz, basiretsiz ve hiç bir yöneticilik  vasfı olmayan kişileri bir yerlere getirirseniz,  sonunda olacağı  işte bu olur.

ENSAR VAKFI’NIN BİR BENZERİ,  SARAY BELEDİYESİ'NDE YAŞANDI

Türkiye'de Ensar Vakfı ile patlak veren cinsel istismar ve taciz olaylarının bir yenisi de, Saray Belediyesi'nde yaşandı!

Saray Belediyesi'nde görevli Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi olan Dilaver Perçin’in, Belediyede memur olarak çalışan Ö. T.'ye cinsel tacizde bulunması, ilçede büyük bir şaşkınlık yarattı.

Belediye’de, daha önceleri de stajyer öğrencilere yönelik  cinsel istismar ve taciz olayları yaşanmış, yetkililerin yaşananlara duyarsız kalmaları, dikkat çekmişti. Dönemin yetkililerinin yaşanan taciz olaylara seyirci kalmaları ve o dönem başlatılan soruşturmanın, ciddi biçimde yapılmaması nedeniyle tacizler daha da ileriye gitmeye başladı.

SARAY BELEDİYESİ’NİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA,  BİR BAKAR MISINIZ?

Saray Belediyesi, eski ve köklü bir Belediye olup, bölgenin itibar ve saygınlığı ile bilinen bir yapıya ve çalışma düzenine sahiptir.

Son 7 yıldan beri, beceriksiz ve basiretsiz yöneticilerin yüzünden, kurumun düştüğü duruma  bakar mısınız?

Saray Belediyesi, 7 yıldan beri böyle olumsuzluklarla çalkalanırken, yetkililerin yaşanan olaylara duyarsız kalmaları sonunda, “İşte,  bu da oldu.” dedirtildi. Yetkililer, daha önceden yaşanan olaylara gerekli hassasiyeti göstermiş olsalar idi, bugün bunlar yaşanmayacaktı.

Geçtiğimiz yıllarda Savaş Korucuoğlu’nun, stajyer öğrencilere tacizde bulunması, konusunun partili Milletvekillerine dahi iletilmesine rağmen, Milletvekillerinin hiç bir şey olmamış gibi davranmalarına akıl erdirilemedi.

Ardından, Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören'in,  Belediye adına stajyer öğrencilere alkollü yemek verip, içki içen öğrencilerin hastanelik olması, bu olaya da Milletvekillerinin duyarsız davranmalarına hiç bir anlam verilemiyor. Bütün bu olup  bitenlere partili vekillerin haberleri olduğu halde sessiz kalmalarına da, duyulan şaşkınlık devam ediyor.

SKANDAL ÜSTÜNE, SKANDAL!

Skandal üstüne skandal yaşayan bir Belediyede olanlara, acaba neden göz yumuluyor? Cumhuriyet ile birlikte kurulan bir partinin  Belediye Başkanı başta olmak üzere, Başkan yardımcıları ve Başkan Başdanışmanı ve aynı zamanda kendini Başkanın “akıl hocası” olarak gören bu zatların, nasıl ve hangi güçle halen Belediyede barındırmaları da akıl almıyor. Oysa, yaşanan olayları görmezden gelen parti yöneticileri de, yapanlar kadar suçludur.

   İL VE İLÇE YÖNETİMİ, ACABA NEREDE?

Partinin yöneticileri ile Belediye Başkanları, kişisel çıkarları için çalışmaktan zaman bulup da Belediye’de olan bitenleri göremiyorlar. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye'de iktidara gelemiyor ise, bunun sorumlusu başta parti yöneticileri ve Belediye Başkanlarıdır.

Genel Merkez, başta partisine ait Belediyeler olmak üzere, il ve ilçe yöneticilerini denetleme mekanizmasını çalıştıramazsa hem başarısızlığa, hem de bu gibi olayların yaşanmasına sebebiyet verir. 

 CEBİNİ DOLDURAN, BAŞKA YOLLARA  SAPIYOR!

Saray Belediyesi'nde görevli Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis üyesi Dilaver Perçin’in,  Belediyede görevli Ö. T.'ye cinsel tacizde bulunması, ilçede büyük ilgi ve şaşkınlık yarattı. Saray Belediyesi’nde yaşanan cinsel istismar ve taciz olayların arttığının iddia edilmesi, halkın büyük ilgisini çekiyor.

Yaygın iddia şu ki; Başkan Yardımcısı  Dilaver Perçin’in,  yine Saray Belediyesi’nde yaklaşık 25 yıldır memur olarak çalışan Ö. T. isimli bir bayanı taciz ettiği konuşuluyor.

Ö. T. isimli bayan, Dilaver Perçin tarafından tacize uğramasının ardından, Saray Cumhuriyet Baş Savcılığına  suç duyurusunda  bulunacağını belirtti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
Bugün
11 - 15
Pazar
10 - 17
Pazartesi
8 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
İmsak
24 Şevval 1445
Sabah
04:18
Öğle
05:58
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:15
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı