Her platformda Saray’ın daha iyi hizmet alabilmesi için nüfusu 50 bini geçmesi konusunda mücadele verilmesi konuşulurken, yerel yönetimlerin Büyükyoncalı konusuna gerekli hassasiyeti göstermemesi dikkat çekti.
Saray Belediye Başkanlığı Büyükyoncalılı vatandaşların beklediği hizmetleri bir türlü gerçekleştiremeyerek, Büyükyoncalı’nın Saray’dan ayrılmasına zemin hazırladı. Büyükyoncalı’da kritik döneme girildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın “o konu kapandı” demesine rağmen Tekirdağ Valiliği tarafından konunun yerinde araştırılması ve bakanlığa rapor hazırlanması için bir komisyon kurulması, Büyükyoncalı elden gidiyor mu sorusunu akıllara getirdi. Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması konusunda hareketli günler yaşanıyor. Tekirdağ İdare Mahkemesinin Büyükşehir Belediyesi’nin konu hakkındaki meclis kararını, konunun Büyükşehir Meclisi’nin yetkisinde olmadığı belirterek iptal etmesinin ardından konu İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne taşındı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü konun yerinde araştırılması için Tekirdağ Valiliği bünyesinde araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.
KAPAKLI BELEDİYESİ KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR Büyükyoncalı Mahallesi sakinleri tarafından toplanan imzalarla başlatılan süreçte en kritik döneme girildi. Kapaklı Belediyesi’nin Büyükşehir Belediye Meclis kararını mahkemeye taşıyarak iptal ettirmesinin ardından konu hakkında son kararı verecek olan İçişleri Bakanlığı için yerinde inceleme yapılarak karar verilecek. Büyükşehir Meclis kararının arından konun takipçisi olan Kapaklı Belediyesi konunun Büyükşehirden çıkarak bakanlığa gitmesini sağladı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile Tekirdağ Valiliği’nde kurulan komisyon gerçekleştireceği yerinde inceleme için ilgili belediyelere yazı gönderdi.
BÜYÜKYONCALI İÇİN KOMİSYON KURULDU Tekirdağ İdare Mahkemesi’nin kararının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü konu hakkında inceleme yapılması için Tekirdağ Valiliği’nden komisyon kurulmasını istedi. Bakanlığın yazısı üzerine harekete geçen Tekirdağ Valiliği Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik başkanlığında bir komisyon oluşturdu. Büyükçelik Başkanlığı’nda oluşturulan komisyonda, İl İdare Kurulu Müdürü Selami Evli, İl Mahalli idareler Müdürü Aysel Erkmen, İl Kadastro Müdürü İlker Harun Endoğru, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdür Vekili Turgut Bolat, Çevre ve şehircilik il Müdürlüğü Mühendisi Süleyman Şireci, Şehir Plancısı Nalan Güven yer aldı.
KOMİSYON 19 NİSAN DA YONCALI’DA OLACAK Tekirdağ Valiliği tarafından oluşturulan komisyon yerinde inceleme yapmak ve rapor hazırlamak üzere 19 Nisan Salı günü Büyükyoncalı Mahallesi’ni ziyaret edecek. Komisyon ziyaretin ardından hazırlayacağı raporu İçişleri Bakanlığı’na sunacak. Komisyon tarafından hazırlanan raporun Büyükyoncalı için verilecek kararda büyük rol oynaması bekleniyor.
YEREL YÖNETİMLER NE YAPIYOR Büyükyoncalı’nın Saray’dan ayrılmak istemesi yaklaşık 2 yıldır Saray’ın gündemini meşgul ederken, Saraylı idareci ve siyasetçilerin konu hakkında bu kadar süre içerisinde nasıl bir çalışma yaptıkları merak konusu. Kapaklı Belediyesi’nin mahkemeye taşıdığı meclis kararlarına mahkemede müdahil olmayan ve konun takip edilmesi için avukat görevlendirmeyen Saray Belediyesi’nin sergilediği tavır ile belediye Büyükyoncalı’nın Saray’dan ayrılmasına göz mü yumuyor sorusunu akıllara getiriyor. Siyasi parti ilçe yönetimleri de konu hakkında büyük bir sessizlik içersindeler. Yaşanan tüm sorunlar ve ihmalkarlıklar büyüyen Büyükyoncalı sorununda son sözü İçişleri Bakanlığı söyleyecek.
|