301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
31 Mart 2016 - Perşembe 21:50 Bu haber 752 kez okundu
 
Ağzında Yoksa Maske Saray da İçine Nefes Çekme
SARAY Haberi


AK Parti Tekirdağ il yönetiminin “Ayağında Yoksa Çizme Tekirdağ’da Gezme” sloganı ile gerçekleştirdikleri değerlendirme toplantısının ardından AK Parti Saray İlçe Başkanlığı da “Ağzında Yoksa Maske Saray’da İçine Nefes Çekme” sloganı ile bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

AK Parti Saray İlçe teşkilatı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi’nin iki yıllık icraatlarını değerlendirdi. 30 Mart Çarşamba günü ilçe teşkilatında düzenlenen programda Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın 2014 yerel seçimlerinde vatandaşlara verdiği sözlerin kaçını yerine getirdiği irdelendi. Toplantıda Saray Belediyesi’nin 5 tane çamaşır makinesi alıp vaat ettiği çamaşırhaneyi dahi açamadığı vurgulandı.

“BU PROGRAM İKİ YIL ÖNCE PLANLANMIŞTI”
AK Parti Saray İlçe Başkanlığı tarafından AK Parti Saray İlçe Koordinatörü İsmail Terazi, AK Parti saray Kadın Kolları Başkanı Hülya Çetin, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Akand ve partililerin katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının açılış konuşması Yerel Yönetimler İlçe Başkanı Mehmet Yüksel tarafından gerçekleştirildi. İl yönetimi ve ilçe yönetimi tarafından gerçekleştirilen değerlendirme toplantılarının gün yada bugün alınan bir karar ile gerçekleştirilmediğini belirten Yüksel, “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı partimiz tarafından iki yıl önce planlanmıştı.

Seçimleri partimiz kazanmış olsa idi yaptığımız çalışmaları anlatacaktık. Ancak seçimleri CHP’li adayların kazanmasından dolayı iki yıl içinde onlar tarafından yapılan çalışmaları değerlendireceğiz. Amacımız Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi’ni yerden yere vurmak ve kırmak değil. Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra kasası para ile doldu, taştı. Ancak profesyonel yönetim anlayışının olmayışı ve kadronun zayıf olması nedeniyle bu zenginlik har vurup harman savruldu” dedi. Tekirdağ genelinde çukura düşen araçların fotoğraflarını gösteren Yüksel, profesyonel sürücülerin dahi Tekirdağ yollarında araç kullanmakta zorlandığı vurguladı.

GÜRKAN KESİM, “BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA”
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkanı Mehmet Yüksel’in değerlendirme konuşmasının ardından AK Parti Saray Belediye Meclis Üyesi Gürkan Kesim Saray Belediyesi’nde gördüğü yanlışlar ve mecliste karşılaştıkları sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu. Saray Belediyesi’nde gördüğü eksiklikleri ve yanlışlıkları 3 ana başlıkta toparlayan Gürkan Kesim, “Saray Belediyesi’nde yaşanılan yanlışlıkları 3 ana başlıkta toplaya biliriz. Bunların birincisi, Saray Belediyesi’nin çok kötü bir personel politikası var. İller Bankası’nda gelen ödenek maaşlar ve sigortaların ödenmesine dahi yetmiyor. Belediye maaş ve sigorta ödemelerinde her ay borçlanmak zorunda kalıyor. Belediyeler normalde İller Bankası’ndan gelen ödeneği teminat gösterip kredi çekebilirken, Saray Belediyesi gayrimenkullerini ipotek ederek kredi çekme noktasına gelmiş durumda. Tabiri caizse belediye borç batağında. Tekirdağ genelde olan ikinci bir sorun UKOME’nin şoför esnafını mağdur etmesi. Mesleğim gereği şoför esnafı ile iç içeyim ve UKOME’nin aldığı kararların onları mağdur ettiklerini biliyorum”dedi.

KESİM, “KOMİSYONLARI MAHKEMEYE TAŞIDIK”
Saray Belediyesi’nde yaşanan önemli bir diğer sorunun AK Partili üyelerin komisyonlara alınmaması olduğunu belirten Gürkan Kesim, “AK Partili belediye meclis üyeleri olarak iki yıldır hiçbir komisyonda görevlendirilmedik. İhtisas komisyonlarının 5 kişiden oluşması talebimiz CHP’li meclis üyeleri tarafında kabul edilmedi. MHP’li üyelerde bu konuda CHP’ye destek oldu. Her seferinde AK Partili meclis üyelerinin komisyonların dışında bırakılması Anayası’nın temsilde eşitlik ilkesine aykırı, ayrıca sosyal demokrat olduğunu belirten, katılımcı bir anlayışı benimseyen partinin bu davranışı sergilemesi oldukça ilginç. Komisyonlarda bizden neyi saklıyorlar? Neden bizden bu kadar korkuyorlar? Bizde bu konuyu idare mahkemesine taşıdık” dedi.

ERTAN İNANÇ, “SARAY’DA EN GÖZDE MESLEK OTO YIKAMACILIĞI”
Gürkan Kesim’in ardından söz alan Meclis Üyesi Ertan İnanç, “Saray Belediyesi’nin en büyük sorunlarından biri Gürkan abinin bahsettiği gibi personel politikası, şuanda Saray Belediyesi’nde çalışan fazlalığında çalışanlar koridorlarda birbirine çarpıyorlar. Güzel bir şehir güzel yolları, modern yapıları ve ferah parkları ile olur, ancak Saray’da bunları görmek oldukça zor. Saray’da şuan en popüler meslekler oto yıkamacılığı ve oto tamirciliği olmuş durumda. Vatandaşların araçları bir ayı tamamlamadan sanayi girmek zorunda kalıyor. Tekirdağ ile birlikte büyükşehir olan illerin arasında AK Parti ile yönetilenlerde var. Bugün bu iller Tekirdağ’ı geçmiş durumdalar. Belediyenin gelir sıkıntısı var ancak gelir yaratacak hamleler yapmıyor. Saray’da 12 ayda sadece 12 iskan verilebilmiş. İmar işlerinde büyük sorunlar yaşanıyor. İmar durumu almak, inşaat ruhsatı çıkarmak komşu ilçelere göre oldukça uzun sürüyor.

Alınan personellerin işin eğli olmaması ve sorumluluk almaktan kaçması süreçleri uzatıyor. Saray Belediyesi’nin uygulamaları ile birlikte ilçedeki müteahhitler kaçmış durumda” diyerek yaşanan sorunlara dikkat çekti.

ÖZKAN YAMAN, “DEVLET SARAY’A BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN DAHA FAZLA YATIRIM YAPIYOR”
Meclis üyelerinin ardından son değerlendirme AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman tarafından gerçekleştirildi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın seçim vaatlerinin bulunduğu kitapçığı eline alarak konuşmasını gerçekleştiren Özkan Yaman geçen iki yıllık sürede vaat edilen 47 projeden hiçbirinin hayata geçirilemediği açıkladı. Hükümetin oy alamadığı Saray’a yatırım yapmadığı gibi yanlış bir algının olduğunu belirten Özkan Yaman, “Maalesef hükümet oy alamadığı için Saray’a yatırım yapmıyor gibi yanlış bir algı var. Büyükşehir belediyesinin 2016 – 2019 yıllarını kapsayan dönemde Saray için ayırdığı yatırım bedeli 36.6 Milyon TL.  DSİ’nin Saray’a 1.5 sene içerisinde gerçekleştirilecek ıslah çalışması kapsamında Saray’a yapacağı yatırım 25 Milyon TL, yapımı bitme noktasına gelen Saray Devlet Hastanesi’nin inşaat bedeli 17 Milyon TL. Sadece iki yatırımı toplasak Büyükşehir Belediyesinin yatırım bedelini geçiyor. Hükümetimiz Saray’a gerek özeni gösteriyor, bunun bilinmesi lazım. Saray’ın temel anlamda neye ihtiyacı varsa yapılıyor. Çayla yolu üzerinde bitmiş durumda olan arıtma tesisi DSİ tarafından yapıldı. Arıtma tesisi ve dere ıslahı büyükşehir belediyesi tarafından yapılması gereken yatırımlardı ancak bunları da devlet yaptı. Şuanda yapılan altyapı çalışmasının dahil yarısı devlet tarafından karşılanıyor. Ancak görmek istenilen Saray’ın içindeki güzellikler, bunlarda belediyenin görevi” dedi.

“KENDİLERİNİN ÇOK BAŞARILI OLDUKLARINI SANIYORLAR”
27 yıldır süren CHP yönetiminde dönüp geriye baktığınızda elle tutulur bir yatırım olmadığını belirten Yaman, “CHP’li belediyeler geçen hizmet sürelerine rağmen Saray’a kalıcı bir yatırım kazandıramadılar. Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanımıza yaptığımız ziyarette parti olarak belediyenin yapacağı yatırımlarda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik. Ancak geçen süreye rağmen Saray Belediyesi bizden bir istekte bulunmadı. O kadar çok başarılı olduklarını inanıyorlar ki, sonuçları hep birlikte yaşamak zorunda kalıyoruz. Kaldırımda yürümeye kalksak yürüyemiyoruz, yolda gitmeye kalksak gidemiyoruz” dedi.

“SARAY BELEDİYESİ SINIFTA KALDI”
Geçtiğimiz 2 yıllık dönemde Saray Belediyesi’nin sınıfta kaldığını belirten Özkan Yaman, “2 yıl içinde yaşanılan sorunlar ortada. Saray Belediyesi sınıfta kalmıştır ve halka hizmet edememiştir. Her türlü sorunda sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne atarak sorumluluktan uzak durmuşlardır. İnşallah seçim döneminde vatandaşlarımız bugünleri unutmayacak ve kararını ona göre verecektir. Halkımız performansı yüksek, hizmet eden bir belediye istiyorsa önümüzdeki dönem AK Parti’ye görev vermelidir. Bir sefer dahi olsa bunu denemek zorundalar.  Saray’ı kurtarmamızın tek yolu AK Parti belediyeciliğidir” dedi.

47 VAAT 0 İCRAAT
Açıklamalarına Nazmi Çoban’ın seçim döneminde bulunduğu vaatlerle devam eden Özkan Yaman, “Belediye Başkanı Nazmi Çoban seçim döneminde 47 vaat içeren bir kitapçık yayınlamıştı. Bugün baktığımız da geçen iki yıllık süreye rağmen 47 vaatten bir tanesi dahi gerçekleştirilememiş durumda. Seçim vaatleri arasında yer alan çamaşırhaneyi dahi 5 tane çamaşır makinesi alarak hizmete açamadılar. Kapalı Pazar yeri ve yeni otogar vaat ettiler, geçen süreye rağmen bırakın çalışmayı ortada projeleri dahi  yok. Muhtar evleri kuracaklardı o da olmadı. Pazarcık Mahallesi muhtarlığı hala kahvede hizmet vermeye çalışmakta. Muhtarın talebine rağmen herhangi bir yer verilmedi. Sözlerimi şu ifadeler ile tamamlamak istiyorum, ağzında yoksa maske saray’da içine nefes çekme.

“KAPAKLI SARAY YOLUNUN BÜYÜK KISMI BU YAZ İÇİNDE TAMAMLANACAK”
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkan Yaman Kapaklı Saray yolunun gündeme getirilmesi üzerine, “Her platformda yaşadığımız sıkıntıları milletvekillerimize iletiyoruz. Yoğun çabalarımız sonunda geçtiğimiz yıl yolun üstü geçici olarak asfaltla kaplandı. Önümüzdeki günlerde de ihaleyi alan yeni firma çalışmalara başlayacak, inşallah bu yaz sonuna kadar Kapaklı saray yolunun büyük kısmı tamamlanacak” dedi.
Soru cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.


 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı