301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Kasım 2013 - Perşembe 23:07 Bu haber 1242 kez okundu
 
Tam Bir Sidik Yarışı
Köşe Yazıları Haberi


Türkçe Sözlük, “Sidik Yarışı”nı önemsiz konularda inatlaşmak olarak tarif etse de, bu yarış bir savaşa dönüşebilir. Çünkü, iktidarın elinde “Dershaneler”, Cemaat’in elindeyse, “Mide ve Uçkur” gibi güçlü silahlar var.

        

        Özel dershanelerin iktidar tarafından kapatılmak istenmesi üzerine, peş peşe yayınlanan bu üçüncü yazım.

      Geçen hafta kaleme aldığım yazıda, iktidarın Gülen Cemaati’ne bir gözdağı vereceğini, sonra oturup tekrar anlaşacaklarını yazmıştım. Verdiğim “Eşek Hikayesi” örneği de, anlaşabileceklerine dair çok ilginç bir örnekti.

       Ne var ki, durumun böyle olmadığını, Başbakan’ın dershaneleri kapatmakta kararlı olduğunu üç gün önce yazmış ancak, anlaşabilecekleri konusunda umudumu hiç kaybetmemiştim.

     Son duruma bakılırsa, yarışı iktidar kazanmış gibi. Oysa, Cemaat kazansa ne yazar? Bu millet kaybettikten sonra.

      Gelen haberler, iktidarla Cemaatin anlaşma konusunda yapabilecekleri herhangi bir şeyin kalmadığını, Cemaatin başı Fethullah Gülen Hoca’nın, deniz ötesinden verdiği mesajlar, iplerin iyice koptuğunu gösteriyordu.  

      İki tarafın da, bilmediğimiz kirli çamaşırları artık yola çıkmış durumda. Ortaya dökülmeyi bekliyorlar. İlk kaset ortaya çıktığına göre, bir “Kaset Savaşı” yaşanırsa, sakın şaşırmayın.

      Haberlere bakılırsa, Cemaatin elinde AKP’liilere ait çok sayıda seks ve yolsuzluk kaseti olduğu anlaşılıyor.

      İyi biliniz ki bu savaş, dershaneler üzerinden yürütülen bir güç savaşıdır.

                              DEVLERİN AŞKI BÖYLE OLUR

         Cemaat, AKP’yi ve Başbakanı kuruluşundan ve 3 seçim döneminden beri açıkça desteklemiş ve iktidar olmasında önemli bir rol oynamıştı.

      Buna karşılık da, devletin Emniyet güçleri dahil, bir çok gücünü ele geçirmiş ve adamlarını devletin kadrolarına yerleştirmişti.

      İşte bu durum, Başbakanı önce rahatsız etti, sonra korkuttu.       

        Oluşmasına izin verdiği güçlerin bir gün karşısına dikilebileceğini anlayan Başbakan, “Ben, onlara her istediklerini verdim.”dedi ve düğmeye bastı. Cemaatle iktidar paylaşımına, artık bir son vermek istiyordu.

       Bunun ilk çaresi de, Cemaatin güçlü olduğu oluşumlarda,  onun dirayetini kırmaktı.

       Cemaatin çok önemli bir gelir kaynağı olan Özel Dershanelerin kapatılması, bu girişimin bir başlangıcı oldu.

       Kamuoyunda ilgiyle izlenen “Devlerin aşkı” öyküsü, tarafların birbirine ihaneti gibi algılanıp, böylece son buluyordu.

       Dershanelerin kapatılması, bugünkü şartlarda doğru mu, yanlış mı? O konuya artık girmeyeceğim.

      Bu köşeyi izleyen okuyucularımın hatırlayacağı üzere, son yazımda kanaatimi tek bir cümleyle ifade etmiş ve “Devlet, okullardaki öğretimi dershaneler seviyesine çıkarıncaya ve sınav sistemini dershaneler sistemine uyduruncaya kadar, dershaneleri kapatmamalıdır.” demiştim.

         Doğru olan da buydu. Onu bırakıp, şimdi yapılmak istenene bakalım.

                             EĞİTİM  BAKANI  ZOR  DURUMDA !

        Başbakan’nın, “Biz, bunun kararını çoktan verdik.” diyerek geri adım atmaması üzerine, Milli Eğitim Bakanı şimdi, ağaçta asılı kalan Tarzan gibi zor durumda.

        Bakan, dershanelerin kapatılması halinde ne yapacaklarını sıralıyor, ama söylediklerine kendisi de inanmıyordu.

        Bakan diyor ki; “Kapatma eylemi, aslında bir dönüşümdür. Dershanelerin % 20’si özel okul olmaya uygun. Diğerlerini, Açık Lise ya da Akademik Lise (ne demekse) veya Etüt Merkezi haline getireceğiz. Ya da, arsa ve ucuz kredi verip, isteyenlerin okullaşmasını sağlayacağız. Öğrenci bulmalarına yardımcı olacağız. Öğrenci ücretlerinin bir kısmını, devlet olarak karşılayacağız. Halk Eğitim Merkezleri’nde, ücretsiz kurslar açacağız. Etüt Eğitim Merkezleri’ne giden öğrencilerin ücretlerini ise, belli bir ölçüde biz ödeyeceğiz. Dershanelerin öğretmenlerini de, devlet kadrolarına alacağız.”

        Bakan, hakikaten zor durumdaydı. Sakın hakaret gibi algılamasın, ama bunların hepsi palavraydı!

        Büyük bir bölümü Apartman katlarında açılan ve hemen hiçbirinin bahçesi bulunmayan bu dershanelerin % 1’ini bile, okula çeviremezsiniz.

        Geçtiğimiz Salı günü özel dershane sahipleriyle yaptığı toplantıda Bakan’ın içine düştüğü durum, beni pek üzdü. Dershane sahiplerini ve kamuoyunu tatmin edebilmek için sarf ettiği sözler, kendi kendine büyük bir zulümdü.

        Bir kısmını yakından tanıdığım Özel Dershane sahipleri, Bakanın sözlerinin gerçekle bağdaşmadığını biliyorlardı, ama devletin otoritesinin karşısında yapabilecekleri bir şey yoktu.

        Bu toz duman içinde, yandaş ve yalaka medya da beni iyice şaşırttı. Düne kadar dershaneleri yere göğe sığdıramayan o satılık kalemler, Başbakana yaranmak için tam bir dershane düşmanı olmuşlardı(!)

       Onları dinlerken, kendimi çirkefin içine düşmüş gibi hissettim.

               DERSHANELER  KAPANIRSA, DEVLET  NE  YAPMALI?

       Bizim “Eşek Hikayesi” bir işe yaramaz ve dershaneler kapatılırsa, devletin getireceği tedbirler, Bakanın söyledikleri gibi olamaz. Çünkü, yalnız benim değil, bu işe kafa yoran herkesin “palavra” dediği bu tedbirler alınamaz. Alınsa da, hiçbir işe yaramaz.

       Alınması gereken ve ilk akıla gelen tedbirleri, maddeler halinde kısaca sıralayalım.

1.  Okullarda görev yapan öğretmenlerle, dershanelerde çalışanlar aynı okullardan mezun olup geldiklerine göre, dershanelerde başarılı olurken, okullarda neden başarılı olamıyorlar? Önce, bu engel ortadan kaldırılmalıdır.

2.  Okullar, fizik şartlarıyla, laboratuar, araç-gereç ve eğitim teknolojisi bakımından dershanelerden daha da donanımlı olduğu halde, dershanelere kıyasla neden başarılı olamıyorlar? Buna rağmen, dershanelerden eksik olan yanlarını bulup, bu engel de ortadan kaldırılmalıdır.

3.  Dershaneler, öğrencilerini bire-bir girecekleri sınav tekniklerini gözeterek hazırladıklarına göre, okullar bunu neden yapamıyorlar? Sınavlar, bütün öğrencilerin önlerinde aşılması gereken birer engel olduğu sürece, okullar öğrencilerini girecekleri sınavlara göre hazırlamalıdırlar.

4.  Devlet, kapatılan dershaneleri sübvanse etmek ve böylece yeniden diriltmek yerine, onlara vereceği paralarla kendi okullarını güçlendirmeli ve öğrencileri, kapatılan dershaneler gibi sınavlara başarıyla hazırlamalıdır. 

                                                           ***                                                    

   Saray’da, Sigara Kaçakçılığı mı Yapılıyor?

     Telefonla arayan kimi hemşerilerim, öteden beri Saray’da sigara kaçakçılığı yapıldığını ve bu sigaraların bir bölümünün, el altından küçük yaştaki öğrencilere satıldığını söylediler.

     Arayanlar, kaçak sigaraların piyasa fiyatının çok altında satıldığını ve çok kolay müşteri bulduğunu ifade ettiler.

    Görüştüğüm İlçe Emniyet Müdürü’müz, konuyu bildiklerini ve ciddi biçimde takip ettiklerini, yakaladıkları hakkında yasal işlem yürüttüklerini söyledi.

    Önü alınamadığına göre, demek ki ortada yasal bir boşluk var.

   Devlet, kanun çıkararak sigaranın bir çok mekanda içilmesini yasakladığına göre, öğrencileri bu illetten koruyamaması düşünülemez.

       Arayan vatandaşlar, ilçemizde alınan tedbirlerin neler olduğunu, şimdiye kadar yakalananlar hakkında ne gibi bir işlem yapıldığını öğrenmek istiyorlar.

                  

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
Bugün
11 - 15
Pazar
10 - 17
Pazartesi
8 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
İmsak
24 Şevval 1445
Sabah
04:18
Öğle
05:58
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:15
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı