301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Temmuz 2013 - Pazartesi 23:47 Bu haber 1630 kez okundu
 
Ali Osman Yaşar İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti
SARAY Haberi


Geçtiğimiz ay Saray Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ali Osman Yaşar, CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. 15 yılı aşkın olan siyasi yaşantısında hiç siyasi dul olmadığını, bundan sonrada olmayacağını söyleyen Ali Osman Yaşar, istifa dilekçesini destekçilerinin alkışları eşliğinde İlçe Sekreteri Erol Gürler’e teslim etti.

Geçtiğimiz ay Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ali Osman Yaşar, Saray CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP Saray İlçe Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklaması ile İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Ali Osman Yaşar, görevde kaldığı süre içinde CHP’nin Saray’daki oy ortalamasını %38’den %59 seviyesine çıkardıklarını belirterek, “İlçemiz ciddi mesafeler kat edebilir. Bunun için de yeni nesil siyaset anlayışının ilçemizde iktidar olması gerekli. Sizler, bu yeni nesil siyaset anlayışını, partide 4,5 yıldır yakından görüyorsunuz. Zaman, bu yeni nesil siyaset anlayışını, yerel yönetimde de iktidar etme zamanıdır. 15 yılı aşkın olan siyasi yaşantımda, hiç siyasi dul olmadım, bundan sonrada olmayacağım.  CHP’de siyasete başladım, görev verildikçe de hizmete devam ettim. Aday kim olursa olsun, partimde kalarak destek ve katkı sunmaya devam edeceğim” dedi.

CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar İlçe Başkanlığı Lokali önünde düzenlediği Basın Toplantısı’nda CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu hatırlatarak, istifa ettiğini açıkladı. Çok sayıda destekçisinin katıldığı basın açıklamasında görevde kaldığı süre içinde çalışmalara destek olan yönetim kurulu üyelerine,  belediye başkanına, belediye meclis üyelerine, il genel meclisi üyelerine ve parti üyelerine teşekkür eden Ali Osman Yaşar, “Artık belediyeler, bulundukları kentin adeta orkestra şefi olarak, şehrin tüm dinamiklerini, harekete geçiren anlayışla, çalışmak zorundalar. İşte bu gerçekleşir ise ilçemiz ciddi mesafeler kat edebilir. Bunun için de yeni nesil siyaset anlayışının ilçemizde iktidar olması gerekli. Sizler, bu yeni nesil siyaset anlayışını, partide 4,5 yıldır yakından görüyorsunuz. Zaman, bu yeni nesil siyaset anlayışını, yerel yönetimde de iktidar etme zamanıdır” şeklinde konuştu.


SİZLERİN DESTEĞİ İLE GÖREVE DEVAM ETTİM
CHP Saray İlçe Başkanlığı’nda çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında Belediye Başkan Aday Adayı olduğu için istifa ettiğini dile getiren Ali Osman Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Anlar vardır gelip geçici, anlar vardır hatıralarda kalıcı. Gerek kendimin, gerekse ailemin hatıralarında yer edecek olan, böylesine anlamlı bir anda, bu güzel Pazar gününde, uzaktan veya yakından gelerek, bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev verildi yönetim kurulu üyeliği, görev verildi sekreterlik yaptım. 2009 yılı yerel seçimlerinde, sayın belediye başkanımızın adaylığı geldiğinde, seçim ateşinin en harlı olduğu dönemde, sizler tarafından ilçe başkanlığına getirildim. Yönetim kurulu arkadaşlarımla, siz CHP’lilerle, siz değerli dostlarımla, yürütmüş olduğumuz çalışma sonucunda, dört dönemdir, 20 yıldır sürdürülen, CHP bayrağını yeniden Saray belediyesinde iktidara taşıdık. Ardından 2010 yılı ve 2012 yıllarında yapılan ilçe kongrelerinde sizlerinde desteği, sizlerin güveni ile ilçe başkanlığı görevine devam ettim.

OY ORTALAMAMIZI %38’DEN %59’A ÇIKARDIK
Zaman zaman hani deriz ya, bardağın yarısı dolu mu? Ya da bardağın yarısı boş mu? . Ne zaman bardağın yarısı boştur? ne zaman bardağın yarısı doludur? Bu sizin nereden baktığınıza bağlı. Eğer teslim aldığınız bardağın içerisinde, bir şerler var ve siz buradan tüketmişseniz, bardağın yarısı boştur. Ama bu bardağı aldıktan sonra, siz içerisine bir şeyler koymuşsanız, bardağın yarısı doludur. Bizlerde almış olduğumuz CHP bardağından, göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana hiç tüketmedik.  Her zaman üstüne koyduk. Görevde kalmış olduğumuz 4,5 yılı bulan süre zarfında yerel seçim, halk oylaması ve genel seçim geçirdik. Bu seçimlerde Tekirdağ’ın ilk üç ilçesi arasında yer aldık. Oy ortalamamızı % 38 den %59 seviyesine çıkardık. Bu çalışmalarda yer alan, öncelikle yönetim kurulu arkadaşlarıma,  belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclisi üyelerimize ve karşılık beklemeden, her zaman yanımızda bulunan, üyesi olmakla onur duyduğum, CHP sinin siz değerli üyelerine ve dostlarımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım İlçe başkanlığı görevini kendi adıma bir bayrak yarışına benzetiyorum.  Zaman, bayrağın daha da ileriye taşıyacak olana devir zamanıdır. Bayrağı devir alacak olan arkadaşıma, ihtiyaç duyduğu her anda, yanında olma sözünü huzurlarınızda veriyorum.

GÖREVDE OLDUĞUM SÜRECE PARTİM HEP ÖNDE OLDU 
Değerli gönül dostlarım, yol arkadaşlarım,  başarıdan bahsettik. Başarı fedakârlık istiyor. Ama değerli arkadaşlarım, fedakârlık nereden oluyor. En sevdiğiniz şeylerden. Görevde kaldığım 4,5 yıl süresince, eşimle geçireceğim zamandan, çocuklarımla geçireceğim zamandan çaldım. İhtiyaçları olduğunda, yanlarında olmam gereken zamanlarda onların yanında bulunamadım. Doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir. Görevde olduğum sürece partim hep önde oldu. Onları şimdi öne alarak, yanlarında olamadığım zamanlara ilişkin haklarını helal etmelerini istiyorum. Huzurlarınızda verdikleri destek ve özveri için eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Kafkasların soğuğunda, birbirlerine sarılı, Çanakkale’ de bir birbirlerinin kucağında can veren dedelerimiz, birbirlerinin nereli olduğunu, görüşünü hiç sormadılar. Ülkemizin gelmiş olduğu ortamda da, böyle davranmaya hakkımız da yoktur. Çünkü ülkemizin, kurtuluş savaşı öncesinde olduğu gibi memleketine, mezhebine, rengine bakmadan kenetlenmemiz gerektiği bir noktadayız. Hal böyle iken kendi içimizde enerjimizi tüketmeye, hiç bir partilimizin hakkı yoktur. Bizler su ile zeytinyağı gibi değil, su ile şeker gibi olmak zorundayız. Seçimler tabii ki doğal yapısında taraf ve diğer tarafı yaratıyor. Tabiî ki demokrasinin doğal getirisi de bu. Adaylık süreci tamamlandıktan sonra, her üyeye düşen, bir sonraki yerel seçime kadar, partinin adayının yanında olmaktır. Bizim açımızdan, bize destek veren veya vermeyen partili yoktur. Tüm üyeler bizim üyemizdir. ‘Ey mevlayı arayan, aradığım sensin’ diyen Mevlana gibi, bizim odağımızda, bizim merkezimizde insandır.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ
Tabi ki belediye başkanımızda göreve geldiğinden bu yanan çalışmalarına, hizmetlerine devam etmiştir. Kendiside aday adayıdır. Kendisine de başarılar diliyoruz. Değerli arkadaşlarım toplumların geleceği çocuklarıdır. Ama geleceğimizi de siyasiler belirlemektedir. Bu nedenle seçimler ve adaylar, oldukça önem taşımaktadır. Bildiğiniz gibi benim profesyonel bir kişiliğim var. İlçe başkanlığında bulunduğum süreçte, genel siyasette de, yerel siyasette de, plansız politika uygulama anlayışı ile verimsiz, yandaş ve kollayıcı yönetim kültürünün, hala etkisini sürdürmekte olduğunu gördüm.

YENİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI SARAY’DA İKTİDAR OLMALI
Dünyada  belediyecilik anlayışı, sadece  park, bahçe, asfalt yapmaktan  çoktan çıkmış durumdadır. Yeni Dünyada belediyeler, kentin diğer tüm bileşenleri için, itici güç, önder olma, inisiyatif alma rolü oynamalıdır. 
Artık belediyeler, bulundukları kentin adeta orkestra şefi olarak, şehrin tüm dinamiklerini, harekete geçiren anlayışla, çalışmak zorundalar. İşte bu gerçekleşir ise ilçemiz ciddi mesafeler kat edebilir. Bunun için de yeni nesil siyaset anlayışının ilçemizde iktidar olması gerekli. Sizler, bu yeni nesil siyaset anlayışını, partide 4,5 yıldır yakından görüyorsunuz. Zaman, bu yeni nesil siyaset anlayışını, yerel yönetimde de iktidar etme zamanıdır. Daha demokratik ve etkin yönetim biçimi ile geçmişe ait, olumsuz yerel siyaset anlayışı arasında kalarak, zaman, kaynak ve fırsatları israf etmemek için güçlü ve tutarlı bir yerel yönetim anlayışına ve en önemlisi bu vizyonun uygulanması için gerekli kararlılık ve çabanın gösterilmesine ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Yol arkadaşlarım ile birlikte bu inanç, vizyon ve kararlılığa sahip olduğumuzu da biliyorum.
Değerli gönül dostlarım, bizim gelecek için planlarımız var. Biz geleceği daha iyi yapmak için yola çıktık. Yapacağınız doğru tercih ile çocuklarınızı mutlu bir geleceğe taşıyacak, bir karar vermiş olacaksınız. Bu bakış açısı ile ‘Saray, geleceğe bizimle birlikte yürüyecek, ama sen yoksan biz bir eksiğiz’ diyoruz.

ADAY KİM OLURSA OLSUN DESTEK SUNACAĞIM
15 yılı aşkın olan siyasi yaşantımda, hiç siyasi dul olmadım, bundan sonrada olmayacağım. CHP de siyasete başladım, görev verildikçe de hizmete devam ettim. Çıkacak olan diğer aday adayı arkadaşlarıma da, başarılar diliyorum.  Aday kim olursa olsun, partimde kalarak destek ve katkı sunmaya devam edeceğim.”
  
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 06.05.2024
Bugün
8 - 16
Salı
12 - 17
Çarşamba
15 - 19
Tekirdağ

Güncelleme: 06.05.2024
İmsak
26 Şevval 1445
Sabah
04:15
Öğle
05:56
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:17
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
48
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı