AK Parti hükümeti 10 yıllık iktidar döneminde ilçemiz için elle tutulur bir yatırım gerçekleştiremedi. Saray'a yeni bir Devlet Hastanesi yapılacağı 2012 yılında programa alınmıştı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yer tahsisi yapılarak projelerin hazırlandığı söyleniyordu. Ancak şu ana kadar hiç bir gelişme olmadı.
Saray Devlet Hastanesi’nin inşaatına 1990 yılında başlanmış, 1994 yılında inşaatı tamamlanmıştır. Aynı yıl 56 hasta yatağı ile hizmete açılan hastane, sağlık hizmeti vermeye devam ederken, hayırsever İşadamı İsmail Sarıkaya'nın 2006 yılında başladığı ilave inşaattan sonra Saray Devlet Hastanesi'nin yatak sayısı iki katına, yani 100'e çıkarıldı. Hastane böylece, "100 yataklı hastaneler" statüsüne alınırken, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastanenin açılışını yaptı.
SAĞLIK BAKANI SÖZÜNÜ TUTMADI İlave binanın açılışını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kısa sürede hastanenin bütün eksikliklerinin giderileceğini açıklamıştı. Ancak bakan vermiş olduğu sözü tutmayınca, vatandaşlarımızın çoğu Çerkezköy ve Çorlu Hastanelerine gitmek zorunda kaldı. Dahiliye, Hariciye, Çocuk, Biyo-Kimya Uzmanı ve bir Aile Hekimi'nden başka uzman hekimi bulunmayan hastaneye birkaç uzman haricinde uzman hekim verilmedi. O tarihten itibaren, hastane o şekil hizmet vermeye devam ediyor. Yeni göreve gelen sağlık bakanı, Saray'a ne verecek bekliyoruz.
BAŞHEKİM MÜCADELE VERİYOR Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Dönmez hastaneye bir yoğun bakım ünitesi kazandırmaya çalışıyor. Başhekimin bunca mücadelesine rağmen, bakalım İl Sağlık Müdürlüğü hastane için neler yapacak? Yoğun bakım ünitesi önümüzdeki günlerde tamamlanacak, bakalım doktor ihtiyacı giderilebilecek mi? Saray Devlet Hastanesine atanan Başhekimi Op. Dr. Mustafa Dönmez hastaneye bir dizi yenilikler getirmeye çalışıyor. Yapılan bu çalışmaların büyük bir bölümü ise, hayırsever vatandaşların katkıları ile oluyor. Acili düzene sokmak amacıyla yer değişikliğine giden Op. Dr. Mustafa Dönmez, ameliyathanenin onarım ve bakımını da yaptı. Başhekim tüm bunları yaparken, Sağlık Bakanlığı da hastanenin doktor ihtiyacını gidermelidir. Biliyorsunuz ki doktoru olmayan yoğun bakım ünitesi hiçbir işe yaramaz. Geçtiğimiz yıllarda, haftada bir gün Çerkezköy'den gelen Göz Hekimi Saray Devlet Hastanesi'nin hastalarına bakıyordu. Vatandaşlar tam hekimin varlığına alışmışken, bir süre sonra Göz Hekimi gelmemeye başladı. Yine, Saray o yıllarda bir Kulak, Burun ve Boğaz Hekimi'ne kavuşmuştu. Vatandaş tam bu hekime dekavuşmuş iken onu da kaybetti. Vatandaşlar yine Çerkezköy ve Çorlu yolunu tutmaya başladı. Yani anlayacağınız gelen doktorlar bir türlü Saray Devlet Hastanesi’ne ısınamıyor. Yaklaşık 50 bin nüfuslu bir ilçeye bu kadar ilgisizlik neden? Devletin bu ilgisizliği yüzünden yollarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız var!..
|