Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, pazartesi günü Saray ve civar köylerde bir dizi çalışmalarda bulundu.
Yapılan incelemelere, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Tarım İl Müdürü, KOSGEB Müdürü, İl Özel İdare Daire Müdürleri, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.
Vali Zübeyir Kemelek, Saray ve civar köylerde yaptığı incelemelerde halkın sorunlarını dinledi. Vali Kemelek, sorunlarla yakından ilgileneceğini belirterek, özellikle Ali Naki Erenyol Lisesi Kapalı Spor Salonu'nun inşaatının yarım kalmasına el atacağını vurguladı.
Vali Kemelek, Sinanlı Köyü ve Çukuryurt Köyü'nde üreticilerle sohbet ederek, sorunlarını dinlerken, işletme sahiplerinin devletten destek beklediklerini dile getirdi.
ÜRETİCİLER, DEVLETTEN DESTEK BEKLİYOR
Vali Kemelek ve beraberindeki heyet ilk önce Marmara süt ürünleri üretim tesislerini ziyaret ettiler. Günlük 25 ton süt işleyen tesislerde değişik peynir türleri ile ayran ve yoğurt imalatı yapılırken, hijyenik koşullarda üretildiği yerinde görüldü.
Vali Kemelek ve beraberindeki heyet ilk önce Sinanlı Köyü'nde bulunan Marmara Süt Fabrikası'na uğrayarak, işletme hakkında bilgi edindi. Fabrikayı gezen Vali Kemelek üretim hakkında bilgi alırken, Fabrika Sahibi Cihan Semiz, "Üretim zorlaşırken, masraflar giderek büyüyor. Kazançların azaldığı bugünlerde dünyada yaşanan küresel krizden biz üretici olarak çok zor günler yaşıyoruz. Bizim gibi sanayicilerin ülkesine istihdam sağlanmalı ve işsizlik önlenmelidir. Bizler bu durumdayken, devletimizde bizlere uzun vadeli kredi sağlamalıdır. Bu kadar zor durumda olduğumuz halde yine de işçilerimizi işten çıkarmıyoruz. İşçilerimizin sigortasını ödüyoruz. Vergilerimizi düzenli bir şekilde ödüyoruz. Kimseyi de işten çıkarmadık. Ayrıca, devletimiz kayıt dışı ve hileli iş yapanların da önüne geçerek bizlere sahip çıkmalıdır. Biz Avrupa Standartlarına uygun ve hijyenik bir ortamda üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Biz bir aile şirketi gibi çalışıyoruz. İstanbul'un en işlek yerlerinde satış noktalarımız var. Ürünlerimiz tamamıyla markalaşmış olup, İstanbul piyasasında yerini almış durumdadır" dedi.
VALİ, ÇUKURYURT KÖYÜ’NDE SORUNLARI DİNLEDİ
Daha sonra Çukuryurt köyüne geçildi. Burada YTONG tarafından önceki yıllarda yapılmış okul ziyaret edilirken, okul öğrencileri de mini bir gösteri sundu. Okulun bir bölümünde bayanların konfeksiyon konusunda eğitimini sağlayan atölye gezildi.
Vali Kemelek ve beraberindeki heyet Çukuryurt Köyü Spor Kulübü önünde oturarak ayran ikramı yapıldıktan sonra köylü vatandaşlara hal hatır sormayı da unutmadı.
Ardından Çukuryurt Köyü'nde Yoğurt ve Bal imalatını yapan yerleri de gezdi.
Çukuryurt köyünde kobi konumunda aile işletmesi karı kocanın yönettiği yoğurt, ayran tesisi gezildi. Burada üretimle ilgi sorular cevabını buldu. Aynı köyde diğer helva, bal üretim tesisleri ziyaret edildiğinde, nefis yazlık ve kışlık helva çeşitleri ile balların şişelenmesi izlendi. Vali ve İl Tarım Müdürü Haydar Soykan üretim sahiplerinden bilgi alırken, bu tesislerin genişlemesi ve üretimlerini arttırması konusunda çalışma başlatılması talimatını verdiler.
Heyet, Çukuryurt Köyü gezisini tamamladıktan sonra oradan ayrılarak Saray'da yapımı devam eden Ali Naki Erenyol Lisesi Kapalı Spor Salonu’nu gezdi.
VALİ, SPOR SALONUNA EL ATACAK
Saray şehir merkezine geçildi. Burada İnşaatı süren Kapalı spor salonu ile Saray Halk Eğitim merkezinde bayanların ilgi gösterdiği Çini işlemeciliği bölümü gezildi.
Vali Kemelek, Ali Naki Erenyol Lisesi Kapalı Spor Salonu'nun yapılması için gerekli para miktarı ile ilgili bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydoğan, Kapalı Spor Salonu’ndaki eksiklikler için 450.000.00 TL’ye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Ayrıca, Saray'ın en önemli eksikliklerinden biri olan Kapalı Spor Salonu’nun bir türlü bitmek bilmediğini ifade eden Müdür Aydoğan, "Kapalı Spor Salonu şu ana kadar bitmeliydi. Ancak bazı verilen sözler yerine getirilmeyince haliyle bitmedi" dedi.
Vali Kemelek, akşam saat 17.30 sıralarında Saray'dan ayrılarak, Tekirdağ'a geri dönerken, beraberindeki heyet, AKYA Mantar'a giderek incelemelerde bulundu.
AKYA MANTAR İHRACATTA YERİNİ ALMIŞTI
AKYA Mantar 2007-2008 yaş meyve ve sebze ihracatında 14'üncü sıraya girmişti.
İlçemizde Mantar sektöründe faaliyet gösteren AKYA Mantar Sahibi Ulaş Demiral, yaklaşık 40 işçiyi sürekli çalıştırırken, Mantar sezonunda bu rakam 200 kişiye çıkıyor.
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli ve beraberindeki heyet AKYA Mantar tesislerinde incelemelerde bulundu. AKYA Mantar Sahibi Ulaş Demiral, işletme ile ilgili heyete bilgi verdi. Mantarcılık konusunda deneyimini anlatan Demiral, "Ülkenin ekonomisine katkı sağlayan bir firma olarak, devlet sanayicilere uzun vadeli kredi desteğini vermelidir" şeklinde açıklamalarda bulundu.
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, Tarım İl Müdürü, KOSGEB Müdürü, İl Özel İdare Daire Müdürleri, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyelerin de katıldığı incelemelerin ardından heyet oradan ayrıldı.
HEYET, BAHÇEKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
08 Eylül 2009 tarihinde sel felaketinden zarar gören Bahçeköy'de incelemelerde bulunan heyetin ilk durağı konutlar oldu.
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli ve beraberindeki heyet daha sonra köye indi. Köydeki çalışmaları da yerinde inceleyen heyet, Köy Muhtarı tarafından köyün içine yaptırılan Atatürk Heykeli önünde bir hatıra resim çektiler.
Heyet daha sonra geri dönerek Güngörmez Köyü’nde bir çay mollası verdikten sonra Saray Restaurantta yemek yediler.
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı bu inceleme çalışmaları sonucunda Saray İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından hazırlanan plaketler verildi.