DOLAR 35.47 ₺
EURO 36.63 ₺
STERLIN 43.31 ₺
G.ALTIN 3,078.83 ₺
Ç.ALTIN 5,028.78 ₺
BİLEZİK 2,805.05 ₺
BTC 100,143.05 $
ETH 3,406.63 $
BİST 9,813.92

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ
Yayınlama: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:43 Kaynak: Haber Merkezi

TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA

Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il genelinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2021 faaliyet programı çerçevesinde Süleymanpaşa ilçesi Çandarlızade Caddesi ve Kumbağ Mahallesi'nde başlatılan sıcak asfalt yol bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında toplamda bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yol çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve çalışmaların ile genelinde tüm ilçelerde belirli bir program dahilinde devam ettiğini belirtti.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNİN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Süleymanpaşa Belediyesi mart ayında başlattığı larva, uçkun ve kışlak ile mücadele çalışmalarını yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hızlandırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehrin dört bir yanında sinek, larva, kışlak ve benzeri zararlı böceklerin yuvalanabileceği alanlarda ilaçlama çalışmaları yürüten vektörle mücadele ekipleri, sazlık, bataklık, göl, gölet gibi yürüyerek girilemeyen fakat durgun su ortamı oluşturarak sivrisinek üremesine sebep olan alanlarda da 8x8 amfibik ilaçlama aracı ile hem karada hem de su üzerinde giderek larva ile mücadele ediyor.

Ekipler, Süleymanpaşa Belediyesinin sorumluluk alanında kalan tüm mahallelerde durgun su birikintileri, dere kenarları, kanallar, inşaat suları, fosseptikler, rögarlar ve mazgalları da ilaçlıyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

"TEKNOLOJİ ODAKLI SANAYİ HAMLESİ PROGRAMI MOBİLİTE ÇAĞRISI" TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) iş birliğinde "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Mobilite Çağrısı" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ TSO'dan yapılan açıklamaya göre, toplantı Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Program Yönetimi Daire Başkanı Hakan Erten ve oda üyelerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın cari açık verilen kritik sektörlerdeki ürünlerin, yerli imkanlarla üretilmesine olanak sağladığını belirterek, "Bu program sayesinde, belirlenen öncelikli ürünlerin üretimlerinin desteklenmesi için farklı kurumlarca sağlanan proje desteklerinin, tek pencere mekanizması ile sunulması da mümkün oluyor. Mobilite çağrısı kapsamında, ulaşım araçları ve bunların parçalarının üretimi ile otonom veya yarı-otonom konsept araçlar, sürücü destek ve güvenlik teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri, batarya ve enerji yönetim teknolojileri, yeni nesil ileri kablosuz ve mobil teknolojilerin desteklenmesi sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Günay, Tekirdağ'da öncelikli ürün listelerinde faaliyet gösteren firmaların, bu çağrı dönemlerini dikkate alarak yatırımlarına destek almalarını önemsediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın açıkladığı programa göre, mobilite çağrısı ile orta-yüksek ve yüksek teknolojili 152 ürün ve 5 başlık altında toplam 40 yenilikçi teknolojinin üretimi desteklenebilecek ve bu programla yatırımların çok daha hızlı ve esnek olması sağlanacak. Önümüzdeki aylarda ise üretimde yapısal dönüşüm, sağlık ve kimya ürünleri, dijital dönüşüm çağrılarının sırasıyla açılması bekleniyor. Programa Tekirdağ'dan daha çok sayıda proje başvurusu olmasını ve içlerinden seçilen projelerin destek alarak, Tekirdağ'a bakanlığın daha çok yatırım yapmalarını bekliyoruz."

 

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4