Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık L.K., kazada yaşamını yitiren doktorlar Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz’ün aileleri ile taraf avukatları katıldı. Savunmasında, hayatını kaybeden meslektaşlarını yakından tanıdığını belirten L.K., olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Kazada annesini kaybeden Lara Turgut ise gözyaşları içinde sanığın cezalandırılmasını istediğini söyledi.
Mahkeme heyeti, kazada yaralanan ve tedavisi devam eden doktor A.A.G.’nin iyileşmesinin ardından dinlenmesine karar verdi. Sanık L.K.’nin adli kontrol şartı ise devam edecek. Duruşma, 26 Haziran’a ertelendi.
Kaza, 12 Ekim 2024’te Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ kavşağında meydana gelmişti. Sürücü L.K.’nin kullandığı elektrikli cip, kontrolden çıkarak istinat duvarına çarpmış, araçta bulunan Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilda Turgut ve Uzm. Dr. Emel Ersöz hayatını kaybetmişti. Sürücü L.K. ile diğer yolcu doktor A.A.G. ise yaralı olarak kurtulmuştu. Doktorların, kazadan önce bir kongreden döndüğü öğrenilmişti.