Devlet Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş, Saraylı muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda, muhtarların sorularını cevaplarken, isteklerini de not aldı. Emre Karakaş, Beyazköyde dere ıslahı çalışmasının Saray Belediyesinin kamulaştırma yapmadığı için yarım kaldığını söylerken, Ayvacık'a yapılan içme suyu göletine atık suyun deşarj edilmesi halinde o suyun içilemeyeceğini söyledi.
Karakaş bu konuda TESKİ'nin harekete geçmesi gerektiği vurguladı. Karakaş taşkın yaşanan mahallere önümüzde hafta teknik ekip göndereceğini muhtarların tüm isteklerini ekiplere iletmesi gerektiğini belirtti. Tekirdağ Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül, bu toplantıyı daha iyi hizmet verebilmek için organize ettiklerini, muhtarların ileteceği sorunları tek tek gidereceklerini ve bu sözlerin havada kalmayacağını söyledi.
Tekirdağ Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül Devlet Su İşleri (DSİ) Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş'ın Saray muhtarları ile Çarşamba günü Filiz Et Mangal’da buluştuğu toplantıda "Şov yapmıyoruz çalışıyoruz" dedi. Özgül toplantının açılış konuşmasında DSİ'nin Saray için önemli projeleri var. Bu projeler elle tutulur gözle görülür projeler. Burada şov yapmıyoruz" diyerek toplantının önemine vurgu yaptı. Ak Parti olarak icraatın içinde olduklarının altını çizen Hakan Özgül, "Öyle kürsüden konuşmuyoruz icraatın içindeyiz. konuşmuyoruz, halkımıza hizmet ediyoruz her zaman halkımızın emrindeyiz" ifadelerini kullandı.
"SARAY BELEDİYESİNİ BEKLİYORUZ"
Toplantıda DSİ Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş muhtarların sorunlarını tek tek not alarak gerekenlerin yapılacağı bilgisini verdi. Beyazköy'de yarım kalan dere ıslahı konusuna açıklık getiren Karakaş, derenin ufak bir kısmında çalışma yapamadıklarını bunda temel sorumlunun Saray Belediyesi olduğunu söyledi. Karakaş, " Söz konusu derede kamulaştırılması gereken bir alan var, burayı Saray Belediyesi kamulaştıracak ve bize devredecek ondan sonra çalışmalarımız başlayacak. Bu konuyu defalarca görüştük Belediye Başkanıyla ama bir ilerleme olmadı" dedi. Ak Parti Saray Belediyesi Meclis Üyesi Ertan İnanç da konu hakkında bilgi verirken konuyu meclis gündeminde görüştüklerini ve Belediye Başkanlığına yetkiyi verdiklerini söyleyerek, " Belediye Meclisi üzerine düşeni yaptı. Kamulaştırma yapılması için yetki verildi. Hatta dedik ki kamulaştırma için paranız yoksa kredi çekin borçlanın ama hala bir adım atılmadı" ifadeleriyle Belediye Başkanlığını eleştirdi.
Su kuyusu açamadıkları ve izin alamadıkları için şikayet eden muhtarlara da Emre Karakaş şöyle cevap verdi: "Sanayi kuruluşları yer altı sularını kullanıyor. Kimileri ruhsatlı kimileri ruhsatsız, bu yüzden yer altında su seviyesi azaldı. DSİ olarak su debisini yükseltmek için göletler oluşturuyoruz ve kuyu açma ruhsatı vermiyoruz. Dediğinize göre kırsalda kaçak su kuyuları açan yerler var bu konuda incelemeleri yaparız, cezai işlemleri de uygularız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yer altı su seviyesini yükseltirsek tekrar kuyu açma izni verebiliriz"
"ATIK SU KESİLMEZSE, O SU İÇİLMEZ"
Ayvacıkta yapılan içme suyu göletine Güngörmez'den gelen atık suların karıştığını söyleyen Ayvacık Muhtarı bu konuda nasıl bir çalışma yapılacağını sorarken, Emre Karakaş, konuyu bildiğini söyledi. Karakaş, "Atık suların bırakılmaması konusunda Belediye yetkili ve sorumludur. Güngörmezden gelen atık sular Ayvacık'ta bulunan gölete deşarj oluyor. Büyükşehir TESKİ Genel Müdürlüğü Güngörmezden gelen atık sular için arıtma tesisi kurmalı. Aksi taktirde gölet için kirliliğe neden oluyor. Bu göletin suyu içilemez. Sağlık açısından da zararlı. Atık suyun boşaltılan yerden kimse su içmek istemez. Biz DSİ olarak bunu Büyükşehir'e ilettik yoksa bu su kesinlikle kullanılamaz" diyerek Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşeni yapması gerektiği mesajını verdi.
SARAY, EN ÇOK YATIRIM ALAN İLÇELERDEN BİRİ
Muhtarların genel sorunları dere ıslahı ve taşkınların önüne geçmek olurken, sorunları tek tek not alan Emre Karakaş toplantı sonunda şu açıklamayı yaptı: " Şimdiye kadar Bahçeköy'de olsun Beyazköy'de olsun çok ciddi yatırımlarımız var ki bakıyorum DSİ olarak şuan da en fazla yatırım alan ilçelerden bir tanesi Saray. O konuda da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizim muhtarlarımızdan talebimiz, inşaat aşamasında bir takım rahatsızlık ve mağduriyetleri olabilir bu konuda anlayış göstermeleri bizde elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz gecikmesin diye. Şimdiye kadar notlarımızı aldık muhtarlarımızla önümüzdeki hafta bir teknik ekibimiz gelip görüşecek. Teknik heyet geldiği zaman ne var ne yok anlatırsanız çünkü şunu yaşıyoruz genelde şimdi muhtarım dereyi gösteriyor merkezi gösteriyor işi projelendiriyoruz işe başladıktan sonra şurada bir menfez vardı bir de şu dereyi yapsak diyorlar. Tabi işin bir ödeneği olduğu için, o talepleri karşılamadan dönmekte işimize gelmiyor ama işin ödeneği de kısıtlı olduğu için içimize sinmiyor iş çünkü yarım kalmış gibi görüyoruz. O yüzden arkadaşlarımız geldiği zaman ne var ne yok ihtiyaçların hepsini gösterelim. İşe başladıktan sonra ilave etmek bizi sıkıntıya düşürüyor. Bütün talepleri bir araya toplarsanız sizinde ihtiyaçlarını karşılanmış olur. Benim açımdan çok verimli geçti notlarımı aldım."