Saray Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısında iki milyon liralık kredi çekme yetkisinin ardından satışa çıkarılan 13 taşınmazın muhammen bedel (bilirkişi görüşü) değerinde satılması durumunda toplam 12 milyon liralık bir gelir söz konusu. Saray Belediyesi'nin özellikle taşınmazların satışını ihaleye çıkarmakta çok acele etmesi vatandaşlarda "Acaba Belediye Batıyor mu?" algısının oluşmasına yol açtı. Üretmeden, belediyeye yeni gelir kalemleri oluşturma gayretine girmeden arsa satışına gidilmesi tepki çekerken, Belediye borcunun ne kadar olduğu ve ihalelerde bütün taşınmazlar satılırsa elde edilen gelirin nerelerde kullanılacağı da merak ediliyor.
Saray Belediyesi'nin satışa çıkardığı 13 arsadan 10 milyon 189 bin lira gelir elde etmesi bekleniyor. Kasım ayı meclis toplantısında 45 arsayı satma yetkisi alan Saray Belediyesi hemen harekete geçerek 12 Aralık'ta 13 arsayı ihaleye çıkarıyor. İlanlar için yaklaşık 12 bin lira bütçe ayrılırken "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" diye yorumlandı. Saray Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nda da 2 milyon lira borçlanma yetkisi alınmıştı. Bu gelişmeler Saray Belediyesi'nin acil nakit ihtiyacı olduğunu gösteriyor.
Saray Belediyesi'nin satışa çıkardığı 13 taşınmazın muhammen bedeli (Bilirkişi görüşü) toplam 10 milyon 189 bin 923 lira 60 kuruş. Saray Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda Ak Parti ve MHP'li üyelerin itirazına rağmen CHP'li üyelerin oy çoğunluğuyla 45 adet taşınmazın satışa çıkarılması kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından elini çabuk tutan Saray Belediyesi 12 Aralık'ta 13 taşınmazın satışını ihaleye açacak. Satışa çıkarılan taşınmazların satılması durumunda muhammen bedelin üzerinde bir gelir bekleniyor. Bunun yanında Ekim ayı toplantısında da Belediye Başkanı Nazmi Çoban İki milyon lira borçlanma yetkisi almıştı. Arsaların muhammen bedeli ve borçlanma ile birlikte toplam 12 milyon liralık bir gelir söz konusu. Bilindiği üzere taşeron işçilerin maaşlarını alamadıkları iddiasını gündem getirmiş Belediye Başkanı Çoban'da bu iddiamızı doğrular nitelikte meclis toplantısında maaşları ödemekte zorlandıklarını belirtmişti. Hizmet konusunda da sıkıntılar yaşayan Saray Belediyesi için tüm bu gelişmeler üzerine "Belediye Batıyor mu?" yorumlarını beraberinde getirdi.
İLAN BEDELİ YAKLAŞIK 12 BİN LİRA
Saray Belediyesi ihaleye çıkardığı taşınmazların ilanlarını Tekirdağ, Türkiye Geneli, Çorlu, Çerkezköy ve Saray'daki gazetelere Basın İlan Kurumu aracılığıyla gönderdi. Gönderilen ilanların bedeli ise yaklaşık 12 bin lira. Belediyenin ihaleye çıkardığı taşınmazların elinden çıkması için böyle geniş kapsamlı ilan verdiği aşikarken, acil nakit girişine ihtiyacı olduğu aşikar. Saray Belediyesi'nin kapasitesi üzerinde işçi çalıştırdığı iddiaları kamuoyunda konuşulurken, bu durum gerçek ise oy kaygısı ile personel çıkarmaya değil de taşınmaz satmaya yönelmesi de tartışılması gereken bir konu.
GELECEĞİMİZ SATILIYOR
Saray Belediyesi'nin 13 arsayı gelecek tepkileri düşünmeden satışa çıkarması tepki çekiyor. "Geleceğimiz satılıyor" diyen vatandaşlar belediyenin, üretmeden kendisine yeni gelir kalemleri oluşturmadan elindekileri satışa çıkarması da iş bilmezliğin bir yansıması olarak görülüyor. Nazmi Çoban'ın geldiği günden beri Saray'ı cazibe merkezi yapmak yerine Trakya'da olumsuzluklarla anılan ve kötü örnek olarak gösterilen bir şehir haline getirmesi de yatırımcıları Saray'dan uzak tuttuğu görüşünü hakim kılıyor.
Belediye Meclisinde sayısal olarak CHP'li üyelerin bu satış kararını desteklemesi, muhalefette kalan Ak Parti ve MHP'li üyeler, satış kararına sadece tepki gösterebildi. Saray Belediyesi'nin hiçbir eleştiriye kulak asmaması, aldığı kararların ne kadar ciddi olduğu bilincine sahip değil şeklinde tüm kamuoyunda yorumlanıyor. İlçe de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının ve halkında bu kötü gidişata karşı sessiz kalması endişe yaratıyor.