DOLAR 35.47 ₺
EURO 36.54 ₺
STERLIN 43.44 ₺
G.ALTIN 3,072.06 ₺
Ç.ALTIN 5,028.78 ₺
BİLEZİK 2,805.05 ₺
BTC 97,303.91 $
ETH 3,243.85 $
BİST 9,739.72

Rektörden Resmi Araç Skandalına Jet Kapatma

SARAY
Yayınlama: 15 Şubat 2016 Pazartesi 23:27 Kaynak: Haber Merkezi Editör:

Rektörden Resmi Araç Skandalına Jet Kapatma

Bilindiği üzere 18 Ocak 2016 tarihli “Makam Aracı mı, Servis mi?” başlıklı haberimizde, Saray Meslek Yüksekokulunda görev yapan Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Cem Kolukırık ile Öğr.Gör.Salim Kıstırak’ın 6 aydan bu yanaYüksekokula ait Resmi Araçla Çerkezköy ve Çorlu’da bulunan evlerine, hafta içi her gün gidiş geliş yaptıklarına ilişkin haberimiz kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü de bu kişiler hakkında çıkan yazımız gereği usulden bir inceleme başlatarak olayı aceleyle kapatma yoluna gitti. Yani deyim yerindeyse “Kamuoyunun bir nevi gazı” alındı.
Yüksekokula ait resmi aracı, belediye sınırları dışında bulunan ikametlerine hafta içi her gün hafta sonu da Çorlu’da günlük gidiş gelişlerinde kullanan bu iki öğretim görevlisinin kendi özel işlerinde kullandıklarını, 237 sayılı Taşıt Kanununa muhalefet etmediklerini biz göremedik de Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü nasıl gördü?
Bu iki öğretim görevlisinin devlete ait resmi aracı bu şekilde kullanmaları, doğru mu değil mi? gelin 237 sayılı Taşıt Kanunu, Başbakanlık Genelgesi ve Üniversite Resmi Taşıt Yönergesini inceleyerek olayı irdelemeye çalışalım.
Anılan Başbakanlık genelgesinde; 237 sayılı Taşıt Kanununa ekli (1) ve (2) sayılı cetvel uyarınca makam hizmetlerine tahsis edilenler dışında kalan ve hizmet aracı olarak havuzda yer alan taşıtlar aynı kurumun birimleri arasında ayrım yapılmaksızın, münhasıran resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla kullanılacaktır. “Bu taşıtlar; özel işlerde, tatil günlerinde ve personel servis aracı olarak kullanılmayacak, hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına tahsis edilmeyecektir.” hükmü bulunmakla birlikte; her nedense genelge bu iki öğretim görevlisini bağlamamakla birlikte bu kişiler hakkında çıkan yazımız gereği Rektörce usulden bir inceleme başlatılmış ve olay alelacele kapatılma yoluna gidilmiştir. Yani; deyim yerindeyse kamuoyunun bir nevi “gazı alınmıştır.”

BU ARKADAŞLAR HANGİ MAKAMI İŞGAL ETMEKTELER?
Yine; 237 sayılı Taşıt Kanununa makam hizmetlerine tahsis edilenler dışında kalan binek vestation-wagon tipi taşıtlardan, ikametlerine gidiş gelişlerde servis aracı olarak yararlanacak olan makam sahipleri bakanlıklaril müdürü, defterdar, vergi dairesi başkanı, emniyet müdürü ve kuruluşların bölge müdürleri –istemeleri ve kurumların imkanları dahilinde- servis aracı olarak yararlanabileceklerdir. Peki bu iki zat-ı muhteremler taşra teşkilatında hangi makamın sahibidirler? Makamları nedir? Üniversite Rektörlüğü açıklasa da biz de kamuoyu da merakımızı gidersek.
Ayrıca; “Namık Kemal Üniversitesine ait Resmi Taşıt Yönergesinde İkametlere Geliş ve Gidişlerde Kullanım başlıklı 6. Maddesinin (1) fıkrasına göre “İkametgahının, görevli olduğu yerin belediye sınırları içinde olması kaydıyla; ikametgahına, geliş veya gidişlerinde, taşıt tahsis edilebilen kamu görevlileri, taşıtı, kendileri sürebilirler” hükmü bulunmaktadır.Rektör; bu zat-ı muhteremler hakkında inceleme yaparken kendi kurumunun yönergesine bakmış mıdır? İnceleme kapsamında görevli olduğu yerin belediye sınırlarından ne anlaşılmaktadır?
 

RESMİ ARAÇ EVİNİN ÖNÜNDE
2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesinde “Kamu taşıtlarının resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, görevin sona ermesinden sonra bütün taşıtların resmi garaj veya parka çekilmesi hususlarında idareler gerekli tedbirleri alacaklardır.” hükmü bulunmasına rağmen, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Cem Kolukırık resmi aracı ikametinin bulunduğu Çorlu’da evinin önüne çekmekte ve bu konu da korkusuzluğunun kaynağı; Rektörlüğün bu zat-ı şahanelerine incelemede gösterdiği ilgiden(!!!) anlaşılmaktadır.
Bilindiği gibi 18 Ocak 2016 tarihli “Makam Aracı mı Servis mi?” başlıklı haberimizde Resmi Aracın Saray Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Cem Kolukırık’ın Çorlu’da bulunan evinin önünde çekilmiş görüntüleri de yayınlanmış ve resmi araçla şahsın özel otomobili yan yana görüntülenmişti.
Yukarıda bahsi geçen konuyla alakalı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek’ten, aşağıda belirtilen sorularımıza cevap vermesini istemek kamuoyunun aydınlatılması adına hakkımızdır herhalde.

REKTÖRE SORULAR
1 - Bu iki öğretim görevlisinin ikametleri belediye sınırları dışındadır ve bu 6 ay süresince gidiş gelişlerin akaryakıtı kim tarafından karşılanmıştır? Bu husus inceleme kapsamında değerlendirilmiş midir?
2 – Resmi Taşıtların kamu görevlilerince kullanılabilmesi için toplantı, keşif, sağlık hizmetleri, tahsilat, tebligat, arazide yürütülecek hizmet veya hangi hizmetle görevlendirildiklerinin belirlenmiş olması gerekmektedir. Bu iki öğretim görevlisi 6 aydan bu yana her gün Saray-Çerkezköy-Çorlu hattında gidiş geliş yaparken hangi resmi görevi ifa etmek üzere görevlendirilmişlerdir?
3– Bu iki zat-ı muhterem, gidiş geliş yaptıkları 6 ay boyunca resmi akaryakıt satın alımı yapılan Kesimler Petrol Benzin İstasyonundan haftanın kaç günü resmi işlerde kullanılmak üzere akaryakıt alımı yapmışlardır ve haftalık/aylık kaç litre alınmıştır? Bu husus incelemeci tarafından araştırılmış mıdır? Kamu zararı var mıdır yok mudur?
4 – Resmi görevli!!! zat-ı muhteremler, resmi görevleri bittikten sonra, İlgili Başbakanlık Genelgesi gereği, resmi aracı hangi resmi garaj veya parka çekmişlerdir? İnceleme kapsamında bu husus göz önünde bulundurulmuş mudur?
5 – Yapmış olduğunuz inceleme sonucunda Resmi Taşıt Kanunu, 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Üniversite Taşıt Yönergesine göre bir suç unsuru bulunmadı ise, bu iki zat-ı muhterem bundan sonra da ikametlerine resmi araçla gidiş-geliş yapacaklar mıdır?
6 –Yine bu iki zat-ı şahaneler, resmi aracı kendi özel amaçlarında kullanmadılar ise neden gazete baskımızdan sonra resmi aracı kullanmayı bırakarak, ikamet ettikleri Çerkezköy ve Çorlu’ya kendi özel araçları ile gidip gelmeye başlamışlardır? Resmi görevleri mi bitmiştir? Ya da resmi görevlerinin bitiş tarihi, gazete haberimizin bu konuyla ilgili yayınına mı tesadüf etmiştir?
7 – Yapılan inceleme sonucunda suç unsuru bulunmadığına ilişkin kanaate nasıl ulaşılmıştır?
Namık Kemal Üniversitesi Rektörünce Kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4