DOLAR 35.47 ₺
EURO 36.53 ₺
STERLIN 43.41 ₺
G.ALTIN 3,071.17 ₺
Ç.ALTIN 5,028.78 ₺
BİLEZİK 2,805.05 ₺
BTC 97,303.64 $
ETH 3,243.84 $
BİST 9,739.72

Manda Yetiştiriciliği Projesi Start Aldı

SARAY
Yayınlama: 1 Nisan 2015 Çarşamba 00:05 Kaynak: Haber Merkezi Editör:

Manda Yetiştiriciliği Projesi Start Aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Manda Yetiştiriciliği Destekleme Projesi için ilk tören Safaalan Mahallesi'nde düzenlendi.  Safaalan Mahallesi'nde   gerçekleştirilen törenin ardından manda teslimi gerçekleştirilmek üzere Güngörmez Mahallesi'ne geçildi. Güngörmez Mahallesi Düğün Salonu önünde gerçekleştirilen törende sembolik kurdele kesilerek mandalar sahiplerine teslim edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin  hayvancılık sektörüne büyük bir destek sağlayacak olan ve Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa organize edilen proje ilçemizin Safaalan ve Güngörmez Mahalleleri’nden başladı.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Yasin Keskin ile birlikte projenin startını vermek ve getirilen hayvanları sahiplerine teslim etmek için  Safaalan Mahallesi'ni ziyaret etti.

BAŞKAN ALBAYARAK "PROJENİN BAŞARIYA ULAŞACAĞINA İNANIYORUM"
Tören öncesi mahalle sakinleri ile bir araya gelerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Albayrak vatandaşlarını sıkıntılarını dinledi ve vatandaşlarla sohbet etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 1 Milyon TL maddi destek sağlanacak projenin uygulamaya başlanması dolayısıyla Güngörmez Mahallesi’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacaklarının sözünü verdiklerini belirten Başkan Albayrak, “İlimizde inek başı süt verim ve fiyatları ile manda süt verim ve gelirleri mukayeselendirilerek bir değerlendirme yapıldığında manda yetiştiriciliğinin daha karlı olduğu açıkça görülmektedir. Uygulayacağımız proje ile birlikte amacımız ilimizde manda yetiştirici sayısını arttırarak, tabanı genişletmek, büyütmektir. Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmayı hedeflemekteyiz. Projenin başarıya ulaşacağı inancıyla tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAYMAKAM ÖNER "SARAY DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKAN BİR İLÇE"
Törende bir konuşma yapan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, "İlçemizde hayvancılığın gelişimi adına güzel bir günde bir araya geldik. Saray Tekirdağ'ın ilçeleri arasında doğal zenginlikleri ve değerleri ile öne çıkan bir ilçe. Bölgemizde çok uzun süredir manda yetiştiriciliği yapılmakta. Manda yoğurdu ilçemizi tanınır kılan önemli değerlerden bir tanesi.

Bu proje ile ilçemizde manda yetiştiriciliği geliştirilecek. Bu bakımdan çok önemli bir proje.  Bu projede en büyük teşekkürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  hak ediyor. Bu önemli proje için bende kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇOBAN "PROJE SARAYIMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN"
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban törende yaptığı konuşmada projenin önemine vurgu yaprak Saray'a hayırlı olmasını diledi. Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Bostancı ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, projenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİR MAHALLE DAHA PROJEYE DAHİL EDİLECEK
Projenin ikinci yıl diliminde ise uygulama alanı ilçemizin 3.  bir mahallesi ile Malkara İlçesinden seçilen bir başka mahalle olacak. Projenin ilk yıllık uygulama dilimi tutarı 1.000.000 TL’ olarak planlandı.  Bu meblağının tamamı Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığınca karşılanacak. Uygulanacak olan bu projenin önemli hedeflerinden birisi belki de en önemlisi, manda yetiştirici sayısını arttırmak, tabanı genişletmek, büyütmek olarak belirlendi. Yani manda sayısını; tabanı genişleterek üretici sayısını çoğaltarak arttırmak olacaktır. Bu nedenle proje uygulamasında öncelik mümkün olduğunca yeni başlayanlara tanınacak.

PROJEYE KİMLER  KATILABİLİR
Proje sahası mahallelerde yaşayan, ÇKS’ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı, (arazi sahibi) mandalar için gerekli fiziki mekanlara (ahır-samanlık v.s.) sahip, Manda Yetiştiriciler Birliğine üye veya üyeliği taahhüt eden, proje sahibi kuruluşlarca hazırlanan taahhütnameyi imzalayıp kabul eden ve ön görülen katkı payını karşılayan tüm üreticiler proje kapsamına alınacak.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4