Saray Ayaspaşa Mahallesi 100. Yıl Caddesi Ladin Sokak'ta yaklaşık 2 bin kişi yaşıyor. Kaderine terk edilen bu vatandaşlarımız, yıllardan beri görmezlikten geliniyor. Sadece seçimden seçime hatırlanan Ladin Sokak, 30 Mart yerel seçimlerde oy deposu olarak siyasetçiler tarafından birçok vaatle kandırıldı. Kandırıldı; çünkü seçimin üstünden 6 ay geçti ve bu sokağa ne gelen var ne de giden.
Seçimden seçime hatırlanan mahallenin sokakları rezillik içinde. Yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulamayan bu vatandaşlar, sadece seçimden seçime hatırlanıyor.
GÜLTAŞ, "BELEDİYE MAHALLEYE SAHİP ÇIKMIYOR"
Saray Balkan Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gültaş, 2010 yılında dernek faaliyetlerine başlayarak, özellikle esmer vatandaşları örgütleyip, haklarını aramaları için bu sivil toplum örgütünü kurduğunu dile getirdi. Başkan Gültaş, "Derneğimizi kurduk, ancak yerimiz yok. Belediye bize bir türlü yardımcı olmadı. Bizler de derneğimizi resmi olarak kapatmadık ancak herhangi bir faaliyet de bulunmuyoruz. Belediye Başkanı Nazmi Çoban seçimden önce bize yardımcı olacak gibi göründü ama hiç bir şekilde derneğimizin kalıcı olabilmesi için bir şey yapmadı. Oysa bir dernek merkezimiz olmuş olsaydı, bizler de kendimize göre haklarımızı korur ve savunurduk" dedi.
İNSANLAR ÖTEKİLEŞTİRİLMESİN
Genel ve yerel politikacılar insanlar arasında ötekileştirme, bölme ve ayrıştırmalara sebebiyet vererek insanlarımızın ortak alanlarda yaşamasını yıllardır kabullenemediler. Türkiye genelinde olduğu gibi Saray'da da yerel yöneticiler bu gibi sorunları aşıp, insanlar arasındaki ayrımcılığa nokta koyamadı. İnsanlarımız sadece çıkarlar için sahiplenildi.
Yıllardan beri devletin uygulamış olduğu politikalarla, günü birlik yaşama iteklenen bu insanlar, devletin vermiş olduğu yardımlarla yaşamlarını sürdürüyor. Ama devlet gerekli yardımların yanı sıra, vatandaşlarımızı topluma kazandırarak iş ve sosyal güvence de sağlamalı.
SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANAN MAHALLE
Siyasiler için oy deposu olarak görülen Çayla Mahallesi sakinleri seçimden seçime hatırlanıyor. Ve bu insanları çok küçük şeylerle bölüp parçalamayı bilen siyasiler, bir de kuru vaatlerle insanları kandırıyorlar.
Çayla Mahallesi'nde altyapı yok. Su sağlıklı akmıyor. Yollar kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Elektrik şebekesi denen hiç bir şey yok. Evlerin bir bölümü naylon ve çadırdan yapılmış ve vatandaşlar orada barınıyor. Bunlar da yetmezmiş gibi köpekler de mahallede cirit atıyor.
KÖPEKLER MAHALLEDE CİRİT ATIYOR
Geçtiğimiz günlerde Çayla Mahallesi'ne vatandaşlarla görüşmek için gittik.
Vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere göre son zamanlarda Çayla Mahallesi halkının en çok korktuğu şey köpek. Başıboş köpekler son zamanlarda sürü halinde, mahallede cirit atıyor. Ve bu köpekler her an insanlara saldırabilecek durumda. İnsanlar sabahın erken saatlerinden kalkıp işine gitmekten korkuyorlar. Çocuklarını okula gönderirken tedirgin olan vatandaşlar, her an köpekler saldırabilir korkusu ile yaşıyor.