Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban sözüm ona, güya "Halkçı Başkan!" Biliyorsunuz 2011 yılın Ağustos ayının ortasında Öğretmenler Çay Bahçesi'de kapatılarak insanlar mağdur edilmişti. Aynı olayı şimdi de Uğur Mumcu Parkı'nda yaşandı. 4 Ayda 4 sefer ihaleye çıkarılan parkı bir türlü işletmeye verilemedi. İhale komisyonunda bu konuda yetersiz kalması dikkat çekti.
Saray Belediyesi Nisan ayında sözleşmesi biten Uğur Mumcu parkı için ihaleye çıkmış, gerçekleştirilen üç ihaleyi de bir sonuca ulaştırılamamıştı. Saray Belediyesi Nisan ayında sözleşmesi biten Uğur Mumcu Parkı'nı geçtiğimiz günlerde boşaltarak hizmete kapadı. Belediye sözleşme süresinin dolmasına rağmen Uğur Mumcu Parkı yaklaşık 4 ay süre ile aynı işletmeci tarafından işletilmesine izin verdi. Yaz aylarının en hareketli döneminde işletmeciden alınan park Saray Belediyesi tarafından işletilmeye başlandı. Sözleşmesi sona eren parkın 4 ay işletilmesine izin veren Belediye parkı en işlek zamanında neden işletmecinin elinden aldığı ve 4 ay boyunca kira parası olarak işletmeciden ne kadar ücret tahsil ettiği merak konusu.
4 AYLIK KİRA BEDELİ OLARAK NE KADAR ÜCRET ALINDI?
Saray Belediyesi Uğur Mumcu Parkı'nı kiralamak için çıktığı ihalelerde park için bir yıllık kira bedelini asgari 100 Bin TL olarak belirlerken, sözleşmesi sona eren parkın 4 ay boyunca çalıştırılması karşılığında ne kadar kira aldığı merak konusu. Gerçekleştirdiği ihalelerde aylık 8 bin 300 TL gibi yüksek bir kira bedeli talep eden Saray Belediyesi 4 aylık kira ücretini ihale muhammen bedelinin altında mı tuttu yoksa muhammen bedele göre mi belirledi soruları cevap bekliyor.
KAMU ZARARA MI UĞRATILDI
Uğur Mumcu Parkı'nın işletilmesi için aylık 8 bin 300 TL gibi yüksek bir muhammen bedel belirleyen Saray Belediyesi Uğur Mumcu Parkı'nı işgaliye parası adı altında bu rakamdan daha düşük bir bedel ile 4 ay çalışmasına izin mi verdi. Kendi belirlediği muhammen bedelin altında bir bedel ile parkın çalışmasına izin veren Saray Belediyesi kamuyu zarara mı uğratıyor?
Gerçekleştirilen ilk ihalede fiyatın yıllık 150 bin TL civarlarına çıkması Saray Belediyesi'nin önemli bir gelir kazanmasına olarak yorumlanmıştı. İhalelerin gerçekleştirilememesi ve parkı işgaliye parasına 4 ay işletilmesi Saray Belediyesi'ni zarar olarak yansıdı.
NEDEN 4 AY BEKLENDİ
Saray Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Parkı'nın kiralanması ve çalıştırılması için gerçekleştirilen işlemler vatandaşlar tarafından anlamlandırılmaya çalışılıyor. Uğur Mumcu Parkı için gerçekleştirilen ihalelere 36 bin TL muhammen bedel ile başlayan Saray Belediyesi iptal olan ilk ihalenin ardından 1 yıllık muhammen bedeli 100 Bin TL ye çıkarıldı. Gerçekleştirilen muhammen bedel artışı ile ihalesi zora giren Uğur Mumcu Parkı'nı 4 aydır işgaliye parası ile işlettiren Saray Belediyesi Ramazan Bayramı arifesi parkı boşalttırarak kendisi işletmeye başladı.
Madem belediye parkı kendi işletecekti neden 4 ay işgaliye parası ile eski işletmeciye işlettirdi? Belediye parkı işletmeciden almak için neden 4 ay bekledi? Parkın en çok iş yapacağı dönemde yapılan bu değişiklik hem işletmeciyi ve hem de vatandaşları mağdur etmekten başka ne işe yaradı gibi bir çok soru cevap bekliyor.
UĞUR MUMCU PARKI DAHA ÇOK SU GÖTÜRECEK
Saray Belediyesi tarafından muhammen bedel artışı belediye parkı kendi işletmek istiyor, yorumlarının yapılmasına neden oldu. Parkı belediye tarafından işletmeye başlanması vatandaşlar tarafından yapılan yorumların doğruluk payı olduğunu gösteriyor. Uğur Mumcu Parkı için önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ihalenin ardından da daha çok konuşulacağa benziyor.