DOLAR 35.49 ₺
EURO 36.66 ₺
STERLIN 43.49 ₺
G.ALTIN 3,077.40 ₺
Ç.ALTIN 5,028.78 ₺
BİLEZİK 2,805.05 ₺
BTC 100,077.30 $
ETH 3,404.40 $
BİST 9,739.72

EDİRNE’DEN KISA KISA

SARAY
Yayınlama: 25 Şubat 2021 Perşembe 22:54 Kaynak: Haber Merkezi

EDİRNE’DEN KISA KISA

EDİRNE’DEN KISA KISA

Edirne'de zirai don nedeniyle erken ekim yapılan hububat alanları zarar gördü

 Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, erken ekim yapılan hububat alanlarında zirai don nedeniyle zarar meydana geldiğini belirtti.

Bayazıt, Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekköy ve Çömlekakpınar köylerinde Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk ile incelemede bulundu.

Şubat ayı boyunca etkili olan soğuk hava ve kar yağışının buğday ve arpalarda zarar meydana getirdiğini aktaran Bayazıt, "Erken ve sık ekim yapılan tarlalarda, tercih edilen alternatif karakterli çeşitlerde, ekim ve sonrasında fazla ve zamansız gübreleme yapılan ve gereğinden fazla boylanmış tarlalarda bulunan hububatlarda soğuk zararının etkileri görülmüştür." ifadelerini kullandı.

Bayazıt, bitkilerin soğuk zararından dolayı stres altında bulunduğunu, bitkilerin vereceği tepkilerin 10 gün boyunca takip edildikten sonra, gerekli görülmesi durumda il ve ilçe müdürlüklerinin tavsiyeleri doğrultusunda gerekli uygulamaların yapılacağını dile getirdi.

Bayazıt, zamanında ekim yapılan tarlalarda soğuk zararının çok düşük olduğunu sözlerine ekledi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE "DÜNDEN BUGÜNE EDİRNE SARAY" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Edirne Konuşmaları" programı kapsamında "Dünden Bugüne Edirne Saray" konulu konferans çevrim içi gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, konferanslardaki amaçlarının bir tarih, kültür, sanat ve edebiyat şehri olan Edirne’ye dikkatleri çekmek olduğunu belirtti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu, Edirne Sarayı’nın inşa sürecinden bahsederek saray hakkında bilgiler verdi.

Edirne Sarayı'nın yıkılma, yeniden inşa ve nihai olarak tümden yok edilme süreçlerini görsellerle katılımcılara aktaran Kurtişoğlu, Edirne Sarayı'nın iç yapısı, avlusu, eklentileri ve çehresi gibi yapı ve unsurlarını benzer görseller eşliğinde dinleyicilerin dikkatine sundu.

Kurtişoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığının bir projesi olarak başladıkları kazıları büyük bir titizlik ve dikkatle sürdürdüklerini belirterek, kaybolan tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. AA

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4