DOLAR 35.56 ₺
EURO 36.56 ₺
STERLIN 43.29 ₺
G.ALTIN 3,091.70 ₺
Ç.ALTIN 5,064.89 ₺
BİLEZİK 2,825.19 ₺
BTC 100,785.39 $
ETH 3,366.86 $
BİST 9,977.94

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun'dan kalp-damar hastalarına "sıcak hava" uyarısı

ULUSAL
Yayınlama: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 18:32 Kaynak: Haber Merkezi

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun'dan kalp-damar hastalarına "sıcak hava" uyarısı

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun'dan kalp-damar hastalarına

"Bu süreçte olabildiğince kıyafetler açık renkli ve pamuklu tercih edilmeli. Yine bol kıyafetler vücudun sıcaklıklara karşı savunmasını daha iyi sağlayabildiği için onlar tercih edilmeli. Sıvı tüketimi de çok önemli. Kaybedilen sıvının yerine konması gerekiyor"

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu günlerde kalp-damar hastalığı olan vatandaşların dışarıya çıkmaması gerektiğini belirtti.

Altun, Tabip Odası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi.

Aşırı sıcakların tüm canlıları etkilediğini belirten Altun, "Son günlerde hava sıcaklıkları çok fazla arttı. 40'lı rakamları görmeye başladık. Zorunluluk hali dışında dışarıya çıkıp güneş altında dolaşmamak lazım. Sıcak çarpması gibi bir takım sağlık sorunları da ortaya çıkabiliyor." dedi.

Sıcak havalarda insanların sağlığını koruması için önlemler alması gerektiğini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"En çok dikkat edilmesi gereken şey, sıcak havalarda dışarıda dolaşmamak. Kalp-damar hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığına sahip olan hastalarımızın daha dikkat etmesi gerekmektedir. Bu süreçte olabildiğince kıyafetler açık renkli ve pamuklu tercih edilmeli. Yine bol kıyafetler vücudun sıcaklıklara karşı savunmasını daha iyi sağlayabildiği için onlar tercih edilmeli. Sıvı tüketimi de çok önemli. Kaybedilen sıvının yerine konması gerekiyor. Günlük su kullanımı konusunda da dikkat edilmeli."

Tekirdağ'da Dünya İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğünce kentteki basın mensuplarına yönelik göç, göçmen, insan ticareti ve uyum konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdür Ömer Gümüş, müdürlükte yapılan toplantıda, insan ticareti suçunun en yalın hali ile bir kişinin ticari bir meta gibi alınıp satılmasını veya kişi üzerinden gelir elde edilmesini ifade ettiğini söyledi.

Gümüş, Birleşmiş Milletler verilerine göre insan ticaretinin, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinden sonra yasa dışı ve en fazla gelir getiren üçüncü suç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Organize suç örgütleri her yıl insan ticareti suçundan 150 milyar dolar gelir elde etmektedir. Dünya genelinde 40 milyondan fazla insan ticareti mağduru olduğu tahmin edilmektedir. Mağdurların yüzde 71'i kadınlardan, yüzde 25'i ise çocuklardan oluşmaktadır. İnsan ticareti kişinin üzerinden gelir elde etmek amacıyla tehdit, baskı, cebir, şiddet, nüfuzu kötüye kullanmak, kandırmak, kişiler üzerinde denetim olanaklarından veya çaresizlikten yararlanarak ülkeye sokulması, çıkartılması, sevk edilmesi, barındırılması eylemlerinden oluşmaktadır."

Tekirdağ'da 28 bin yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu aktaran gümüş, ildeki göçmenlere yönelik yapılan faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4