Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci etabı başladı. Proje kapsamında üreticileri kovan dağıtımının ardından eğitim çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri 15 Mart Çarşamba günü arıcılıkta verimliliği arttırma yöntemleri ve ürün çeşitliliği konulu eğitim gerçekleştirildi.
BÜYÜKŞEHİR KENDİ KOVANLARINI KENDİ ÜRETECEK
Toplantı öncesi konferans salonunda bulunan üreticileri bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal hizmetler Daire Başkanlığı görevlisi proje kapsamında üreticilere dağıtılan kovanların daha önce ihale ile satın alındığını 2017 yılında dağıtılacak kovanları ise büyükşehir Belediyesi’nin kendi atölyelerinde üretileceğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar 58 üreticiye 1028 kocan dağıtıldığı açıklandı. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesi kapsamında ikinci eğitimin gerçekleştirildiğini açıklayan yetkili üçüncü eğitimin sahada yapılacağını belirtti.
DOĞAROĞLU KATILIMDAN DEM VURDU
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmet Daire başkanlığı tarafından organize edilen eğitim için Saray’a gelen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu arıcılık potansiyeli açısında Tekirdağ genelinde ilk sırada yer alan Saray’da eğitimlere bu kadar az kişinin katılmasından yakındı.
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu eğitimde yaptığı sunumunda, arıcılıkta başarılı olmanın yolları konusu kapsamında, modern arıcılık teknikleri, arıcılığın geliştirilmesi ve birçok konuda bilgiler verdi. Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Arıcılıkta 6 maddeye dikkat çekerek kaynak kullanımı, damızlık kullanımı, bakım ve besleme, populasyon düzenleme, modern ekipman kullanımı ile arı hastalıkları ve hastalıklarla savaşma konularının altını çizdi. Seminer sonrasında Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu Arı üreticilerinden gelen soruları cevapladı.