DOLAR 35.44 ₺
EURO 36.66 ₺
STERLIN 43.54 ₺
G.ALTIN 3,090.28 ₺
Ç.ALTIN 5,057.82 ₺
BİLEZİK 2,821.24 ₺
BTC 100,226.98 $
ETH 3,409.49 $
BİST 9,866.73

3 Milyon Liralık Satış

SARAY
Yayınlama: 9 Ocak 2017 Pazartesi 21:15 Kaynak: Haber Merkezi

3 Milyon Liralık Satış

3 Milyon Liralık Satış

Saray Belediyesi’nin 8 Aralık tarihinde satışa çıkaracağı taşınmazların yankıları sürüyor. Önceden köy statüsünde olan mahallelerden Saray Belediyesi’ne devredilen taşınmazların tamamımın satılması durumunda 3 milyon liranın üzerinde bir gelir elde edilmesi bekleniyor. Saraylı vatandaşlar bu gelirin nereye harcanacağını merak ederken, bu konuda bir açıklama yapılmaması tepkileri beraberinde getiriyor. Vatandaşlar Belediyeyi proje üretip gelir kaynağı sağlamak yerine kolay yolu seçmekle suçluyor. En çok merak edilen konuların başında ise elde edilen gelirin Belediye çalışanların maaşlarını ödemek için kullanıp kullanmayacağı.

Halk arasında ekonomik darboğazda olduğu konuşulan Saray Belediyesi arsa satışlarına hız verdi. Geçtiğimiz ayda 13 arsayı satışa çıkaran Belediye yetkilileri teyit edilemeyen bilgilere göre bu ihalede beklediği satışı gerçekleştiremedi. Bununla birlikte arsa sayısında artışa giden yetkililer tekrar ihale açmaya karar verdi. İhale istenildiği gibi gittiği takdirde 3 milyon liranın üzerinde bir gelir elde edilecek. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, meclis toplantılarında sık sık “Yeterli bütçemiz yok” ifadelerini kullanırken bu durum Saray Belediyesi’nin onaylanan 2017 tahmini bütçesini de akıllara getirdi. Ekim ayı meclis toplantısında Ak Parti grubunun ret oyu verdiği 2017 tahmini bütçesi 52 Milyon 487 bin lira olarak kabul edilmişti. Ak Parti grubu bu bütçeyi gerçekçi bulmadığı için ret oyu verdiğini açıklamıştı. Bu durumda merak edilen konu madem Belediyenin tahmini bütçesi 52 milyon lira olarak görülüyor ama neden 21 adet taşınmaz satarak 3 milyon lira gelir elde etmeye çalışılıyor?

Saray Belediyesi’nin 8 Aralık tarihinde açık attırma yoluyla satışa çıkaracağı 21 taşınmazın muhammen bedeli 3 milyon 137 bin 485 lira. Satışa çıkan taşınmazların önceden köy statüsü ve belde belediyesi statüsündeki yerlerden Büyükşehir ile birlikte Saray Belediyesi’ne devrolurken, belediyenin bu taşınmazları satmak yerine kira yoluyla elde edilen gelirlerden mahallelere yatırım yapmaması tepki çekiyor.

Edinilen bilgiye göre önceden köy statüsünde olan muhtarlıklar bu taşınmazları köyde ikamet eden kişilere kiralayarak bütçeye katkı sağlıyorlardı. Bu yolla hem üretim devam ediyor hem de köy veya belde ihtiyaçları karşılanıyordu. Fakat Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra bu arazilerin hepsi Saray Belediyesi’ne devredildi. Saray Belediyesi’nin bu alanları uygun bir şekilde kullanmak yerine satışa çıkarması da Belediye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

3 MİLYON LİRA NASIL KULLANILACAK?

Akıllara gelen tek soru satışa çıkarılacak taşınmazların hepsinin satılması durumunda elde edilecek gelir nerede kullanılacak. Zira bu konuda “Arsaları satacağız ama şu yatırımları yapabilmemiz için satacağız” şeklinde hiçbir açıklama bugüne kadar yapılmadı. Belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmesinde aksaklıkların yaşandığı konuşulurken, bu gelirin maaşlara ayrılacak olması durumunda kamuoyunun nasıl tepki göstereceği merak ediliyor. Halkın diğer merak ettiği konu ise bu arsalarında satılamaması durumunda nasıl bir süreç yaşanacağı? Bir kesim bu arsalarında satılamaması durumunda Saray Belediyesi’nin iflas edeceği yönünde olurken, diğer kesim ise hiçbir şeyin değişmeyeceği yönünde fikir bildiriyor. 8 Aralık 2017 tarihinden itibaren nasıl bir süreç yaşanacağı merakla bekleniyor.

NEDEN PROJE DEĞİL SATIŞ?

En çok merak edilen diğer bir husus ise ilçenin doğa güzellikleri ve konumu ile çok avantajlı bir noktada olmasına rağmen neden borçlanarak ta olsa gelir getirecek projeler üretmediği yönünde. İlçenin birçok avantajı bulunurken bu avantajların kullanılamaması pek mantıklı gelmiyor. Kapaklı’da yapılan Kazak Gölü ile piknikçiler için bir cazibe merkezi olurken, Saray’ın yanı başında bulunan Güneşkaya, Soğuksu Kambursöğüt gibi alanların değerlendirilmemesi anlaşılmış bir durum değil. Yetkililerin bu alanları kullanmak yerine arsa/tarla satışı yapmaya çalışması anlaşılamıyor.

 

 

 

 

 

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4