Bununla birlikte altyapısı tamamlanmış olan yerlerde yağışın sorunsuz atlatıldığı savundu. Fakat Saray’ın alt yapı çalışmalarının tamamlandığı geçmiş dönemlerde sık sık dile getirilirken, buna rağmen Saray’da aynı manzaraların yaşanması alt yapının yeterliliğini gündeme getirdi. Az çok fark etmeksizin her yağış sonrası Saray’da sorun yaşanan yerler bilinmesine rağmen, aynı manzaralar yaşanamaya devam ediyor. Yağmur suyu hatlarının bu bölgelere yapılmamış olması ve ya yapılan hatların yetersiz kalması ise sorunların yaşanmaya devam edeceğini gözler önüne seriyor.

TESKİ’nin yaptığı açıklamadan öne çıkan kısımlar ise şu şekilde;

“Hava tahmin raporları çerçevesinde yağıştan 1 gün öncesi yağmursuyu toplayıcı ızgaraları ile yağmursuyu kanalları temizlenmiş ve eksik görülen bölgelerde yağmursuyu hatlarına müdahale edilerek bakım onarım çalışmaları yapılmıştır.

Yağışların başladığı andan itibaren herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için; TESKİ Genel Müdürlüğünün 84 Ekibi (446 Personel) bulundukları ilçelerin kritik noktalarında gerekli önlemleri almıştır. Alınan önlemler sayesinde meydana gelebilecek sorunlar önlenmiş ya da ivedilikle çözülmeye çalışılmıştır. Yağış süresince vatandaşlarımız tarafından ALO 185 Çağrı Merkezimize iletilen 548 vidanjör, 306 kuka olmak üzere toplam 854 talep vakit kaybetmeksizin sahada hazır bekleyen ekiplerimize iletilmiş ve olaylara 33 adet vidanjör, 16 kuka, 62 kepçe, 31 motopomp, 1 mini kombine olmak üzere toplam 142 araç ve iş makinası ile en kısa sürede olaylara müdahale edilerek, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş ve vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak BAŞA; yağış süresince ilçelerimizde sahada yapılan çalışmaları yönetmiş ve bizzat sahaya çıkarak yerinde inceleme yapmışlardır.

Genel Müdürlüğümüzce yağış sonrası yerinde yapılan detaylı incelemeler neticesinde aşağıda tespit edilen hususların kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için paylaşılmasına gerek duyulmuştur.

İlimizde metrekareye; Hayrabolu İlçesinde 120,1 kg, Malkara İlçesinde 84,40 kg, Marmaraereğlisi İlçesinde 100 kg, Muratlı İlçesinde 71,80 kg, Çorlu İlçesinde 55 kg, Ergene İlçesinde 55 kg, Saray İlçesinde 46,80 kg, Süleymanpaşa İlçesinde 42,80 kg, Kapaklı İlçesinde 61,40 kg, Çerkezköy İlçesinde 61,40 kg ve Şarköy İlçesinde 8 kg yağış düşmüştür. İlçelerimize düşen yağış miktarları çerçevesinde ilçelerimizde yağıştan etkilenen bölgelerimiz ayrıntılı bir şekilde aşağıda belirtilmiştir.

Başta Marmaraereğlisi, Çorlu ve Kapaklı İlçeleri olmak üzere, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Muratlı, Ergene, Saray ve Hayrabolu İlçelerinin bazı cadde ve sokaklarında farklı yoğunluklarda sel ve su taşkını hadisesi yaşanmış ve ekiplerimizce gerekli müdahale çalışmaları yapılmıştır. Malkara İlçesinde de etkili bir yağış gerçekleşmiş olmasına rağmen herhangi bir sel ve taşkın hadisesi yaşanmamıştır. İlimiz genelini ve bölgemizi etkileyen “afet” olarak nitelendirilecek etkili yağış süresince Genel Müdürlüğümüz tüm birimleri üstün gayret ile çalışmış olup; can ve mal kaybı yaşanmaması için her türlü gayret gösterilmiştir. İlimiz genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Altyapısı tamamlanmış olan yerleşim yerlerimizde yağış sorunsuz bir şekilde atlatılmış, altyapı eksikliği olan ve yağış esnasında tespit edilen sorunlu yerlerin proje çalışmalarına ivedilikle başlanacaktır.

Çok kuvvetli yağış süresince TESKİ personelinin özverili çalışmaları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerimizin de katkılarıyla tehlike arz eden su taşkınları kontrol altına alınmıştır.”